Reklama

Reklama

Netvor bez tváře

(neoficiální název)
  • Velká Británie Fiend Without a Face (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V kanadském městečku je k nelibosti místních obyvatel postavena vojenská letecká základna se satelitním a protiraketovým systémem, jehož součástí je i atomový reaktor. Po nedlouhé době v městě začne docházet k záhadným úmrtím. Oběti mají společné jedno: dvě dírky v krku a v lebce žádný mozek. Policie spolu s majorem Jeffem Cummingsem (Marshall Thompson) z letecké základny se snaží najít a zničit neviditelného "upíra". (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další ze starších Sci-Fi hororů kterej by u dnešního běžnýho diváka sklidil nejspíš výsměch a vyfasoval odpad nebo 1hvězdu. Já však mám pro tyhle starší kousky určitou slabost a dokážu ocenit i nápady a zpracování(v té době nebyly takový možnosti jako dnes) tvůrců. Zde máme mentální upíry kteří dělají z lidí bezmozky. A to doslova. A aby toho nebylo málo tak tihle mentální upíři vypadají sami jako mozky s ocáskem a tykadly. Takže je libo mozeček? Musíte si ale počkat až na závěr(cca posledních 15minut kde si jich užijete do sytosti). Minuty předtím jsou spíš hodně ukecaný a moc akce nenabídnou. 3hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, který ze všeho nejvíce připomíná béčkovou americkou produkci dané doby. Pomalejší rozjezd, kdy se řeší, co způsobuje smrt obyvatel městečka. A zatímco na vojenské základně tápou, vesničané hodlají vzít spravedlnost do vlastních rukou. Nejprve jsem se lekl, že půjdou s puškami proti vojenské základně, kterou ze smrti blízkých viní. Pak se ale ukázalo, že se hodlají přímo vypořádat s nebezpečím číhajícím v lesích mezi základnou a městečkem. Netvor je neviditelný (připomnělo mi to to Zakázanou planetu, 1956) a divák samozřejmě netuší, odkud se vzal. Je to mimozemšťan, nebo výsledek nějakých experimentů? To hledání je pak nejlepší. Poslední čtvrtina se přehoupne do akce, v níž postavy bojují o holý život. Triky poplatné době, ale kdo rád mechanické, neurazí ho. Pro příznivce postarších sci-fi hororů jistě uspokojivé. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NOVÉ ŠOKY!!! ŠÍLENÝ VĚDEC STVOŘIL ZLÉ DÉMONY!!! NABÝVAJÍ TVARU PŘED VAŠIMA VYSTRAŠENÝMA OČIMA!!!____Teda..…viděl jsem v ranku monster-movies už lecjakou havěť. Velkými zmutovanými mravenci počínaje a třeba kudlankou nábožnou konče, ale BĚHAJÍCÍ MOZKY S OCÁSKEM A TYKADÝLKY, tak to jsem, prosím, doposud neměl tu čest :o) Tzv. „mentální upíři“ - čile běhají po zemi, vyluzují dunivé zvuky, napadají lidi zezadu a slovy jednoho z vědců „….uštknutím do týla vysávají mozek jako žloutek z vejce“ :o) Vše způsobil místní vědec, kterému se vymkly z rukou pokusy na přístroji, zhmotňujícím myšlenky a vyzařování z blízké atomové elektrárny zlým stvůrám dodávalo životadárnou energii. Předně nutno říci, že film samotný není až tak velká zábava, jak by se podle stručné synopse mohlo jevit. Útočící mozky totiž 90% času zůstávají neviditelní a poprvé se odhalí v celé své kráse až 10 minut před koncem, kdy záření z elektrárny překročí bezpečnostní limit. Pak ale přichází notně bizarní desetiminutovka, kdy běhající modýlky mozků útočí na lidi v hojném počtu a po zásahu kulkou, či úderu kladiva provozují roztomilé splatter efekty s cákajícím kečupem. Skutečně, posledních deset minut má kultovní odér, který by si říkal i o remake v rámci nějakého grindhouse projektu, do té doby se napětí vytváří skrze neviděné, lovecké bloudění po lesích, či grimasy herců, teatrálně chytajícími se za zátylek. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ukázku z tohohle obskurního kultu jsem někde viděl už kdysi dávno, a ihned jsem měl jasno, že tohle prostě musím vidět. No a nedávno jsem zhlídl video od Angry Video Game Nerda se slibným názvem "What's the Goriest Movie You’ve Ever Seen?", které obsahovalo pasáž o historii úplně prvních gore scén v kinematografii, a kde byl Fiend Without Face zmiňovanej. Tak jsem naznal, že už není proč otálet. Jako, je to padesátková béčková klasika- spousta mluvení, pseudovědeckýho blábolení, mužných hrdinů, krásných a emancipovaných žen, hrdinné armády a hlavně závěrečného zúčtování s beztvářným šmejdem, kde se skrývá veškerá pamětihodná zábava. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no, mě to prostě hrozně nudilo... Mozky jsou fajn, ale vše okolo je sterilní nuda kde průměrní herci navlečení převážně v uniformách chodí po sterilních interiérech a něco žvaní jen aby natáhli minutáž filmu alespoň na tu hodinku a čtvrt... Poslední -akčnější- čtvrtina je lehounce lepší, ale dojem z celku nezlepší.. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama