Reklama

Reklama

Líbejte se, s kým je libo

  • Francie Embrassez qui vous voudrez (více)

Obsahy(1)

Dvě sousední rodiny a jejich přátelé se rozhodnou strávit společnou dovolenou v Touquet - luxusním přímořském letovisku. Dovolená je v plném proudu, vztahy všech zúčastněných se začínají zamotávat a některé úsměvně vyhrocovat. Elizabeth (Charlotte Rampling) - bohatá, moderní a vkusná žena. Ale unavená životem. Bertrand (Jacques Dutronc) - Elizabethin manžel - vyhaslý a stresovaný, se sklony k pití. Svou ženu podvádí s milencem Renou (Mickaël Dolmen) a s bývalou milenkou Julii. Emilie (Lou Doillon) - jejich silně sexuálně založená dcera, která žije nevázaným životem a má poměr s jedním z Bertrandových zaměstnanců. Julie (Clotilde Courau) - mladá a svobodná matka, přítelkyně Elizabeth a občasná milenka Bertranda. Jérome (Denis Podalydes) - uštvaný životem a svou upovídanou, věčně nespokojenou a hádající se ženou Véronique. Véronique (Karin Viard) - energická a snobská žena, která před přáteli předstírá bohatství a za nejdůležitější považuje dobré mínění ostatních lidí. Lulu (Carole Bouquet) - krásná, mladá žena, jejíž manželství trpí chorobnou žárlivostí jejího manžela Jean-Pierrea (Michel Blanc). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi hodně těžko hodnotí. Celkově mám francouzské filmy hodně rád, a francouzské komedie tuplem. Jenže tato komedie byla už hodně přes čáru dobrého vkusu (alespoň pro středoevropana). Komedie ve stylu kdo nezahejbá je suchar asi není pro mne. Ale že bych se ani jednou nezasmál taky není pravda - příběhová linie o šíleně žárlivém manželovi a chlapíkovi co náhodou prodává mentolky se mi líbila naopak docela dost. Jenže ostatní příběhové linie - a že jich není málo - už bohužel nikoliv. Sexuchtivá dcera se svým potroublým milencem v Chicagu - ubohé. Otec od rodiny v depresi a matka, která nechce přiznat, že na něco nemají - spíš smutné. Žena, která odloží své dítě, aby si mohla užívat - těžko uvěřitelné. A tak dále a tak dále. DVDéčko odkládám do hlubin skříně, a zkusím jej tak za deset let vytáhnout, jestli k tomu přece jen nedozraju... ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si nekladli vysoké nároky na příběh ani morálku a s nadhledem natočili tuto bezva komedii pro fajn chvíle a každý, kdo tuto cílenou letní vlnu dokáže vnímat, nemůže dát špatné hodnocení a za to patří tomuto filmu dík ode mě. Ve filmu hraje i Sami Bouajila, kterého zde známe už z filmu Drôle de Félix (tento film se navíc dočkal i překladu od Hadonose.) 7889 ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zřejmě snahou o jakousi romantickou komedii v moderním pojetí. Bohužel tento pokus nebyl vůbec úspěšný. Film nutí diváka neustále přemýšlet nad tím, zdali je zde moderní způsob života (v podobě promiskuity téměř všech hlavních protagonistů) zatracován nebo oslavován. Občas se zdá, že herci zde soupeří o to, který z nich bude dívakům nejméně sympatický. O tuto pochybnou slávu zde bojují především ředitel firmy, který podvádí svou manželku s milenkou i milencem (ze kterého se pak na konci filmu stane žena), a jeho dcera, která je schopna vyspat se s kýmkoli. 30% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: V přímořském letovisku se setkají různé manželské i nemanželské páry. Navzájem se znají, ale ne každý tak, jak si myslí. Je tu mladá nymfomanka, takto dcera bisexuála a jeho manželky, frigidní žena, lesbička a skrytá lesbička, a také nějaký ten paranoik, snobové... Prostě výkvět střední vrstvy. Rozplétání vzájemných vztahů je pak tématem tohoto filmu. DVD: Trailery na tento a tři další filmy mají CZ titulky, 10minutový film o filmu s rozhovory pak je bez jakýchkoliv titulků, jen ve francouzštině. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spomedzi množstva postáv, ktoré sú vo filme veľmi trefne a detailne vykreslené, si každý z nás nájde určite svojho spriaznenca. Dialógovo priam labužnícke dielo, rovnako aj príbeh doladený do absurdných náhodových situácií sú znova ukážkou francúzskeho šarmu. Dať tieto charaktery do príbehu, to klobúk dole. A nemohol chýbať ani kúsok sociálnej línie. Neboli scény, pri ktorých by mi trhalo bránicu, no vzťahové problémy rozobrané každý osobitne a k tomu veľké spoločné 'piknikové' stretnutie sú dôvodmi, prečo by som si túto komédiu pozrel znova. 75%. ()

Galerie (17)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama