Reklama

Reklama

Tajemství hřbitova

(TV film)
  • Česko Tajemství záhrobí (více)
všechny plakáty

Jean a Shag Williamsovci (PATTY DUKEOVÁ, DAVID SELBY) si vyhliadli krásny novopostavený dom na predmestí a rozhodnú sa ho kúpiť, pretože sú presvedčení, že je pre ich rodinu dokonalým budúcim „domom snov“. Pri kúpe ich však predajca zabudne upozorniť na podstatnú „maličkosť“ – dom postavili na mieste starého cintorína. Po nasťahovaní sa začnú diať čudné veci – toalety sa samy z ničoho nič splachujú, garážové dvere sa len tak otvárajú a zatvárajú. V dome sa pohybujú záhadné tiene, ich dcéra Tina (KIERSTEN WARRENOVÁ) vážne ochorie. Keď si Jean a Shag uvedomia, že dom obývajú duchovia, zdá sa, že už je príliš neskoro... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale tahle duchařina je buď tak moc podobná kultovnímu Poltergeist nebo jsem ji někdy v minulosti musel vidět, protože deja vu mě nakopávalo snad každých deset minut. Nicméně Tajemství hřbitova je typický TV film, doprovázen mnoha nešváry včetně otřesných triků(na rok 92 opravdu bída) a tempa, rovnající se pondělnímu vylézání z postele. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Televízna variácia na Hooperovho Poltergeista. Hoci sa vo všetkých ohľadoch jedná o neinvenčné haunted house klišé, občas až príliš očividne kopírujúce spomínaného Poltergeista, predsa len sa v Grave Secrets dá nájsť niekoľko pozoruhodných momentov, ktoré stoja za pozretie a atmosféra filmu tiež nie je úplne na zahodenie... ()

Reklama

Mitopus 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních hororů u kterého jsem se jako malý příšerně bál a doteď kvůli němu odháním ptáky z okenních parapetů. I po létech musím s radostí konstatovat, že je to slušná a dobře odvyprávěná TV duchařina, u které člověku často naskakuje husí kůže. Spousta lidí má tendenci film srovnávat s Poltergeistem. Možná je to nižším rozpočtem Grave Secrets nebo tím, že Poltergeist je trochu cirkusárna, ale u mě tenhle polozapomenutý film rozhodně vítězí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absolutně nicneříkající název (hned ve třech českých verzích) se samými béčkovými herci, poměrně primitivní triky, ale přesto se podařilo dosáhnout tvůrcům docela slušné hororové atmosféry. Zásluhu na tom měla sice nijak významná, ale do jisté míry zdařilá hudební složka a také oblíbená kulisa hororových příběhů - zapomenuté pohřebiště, jehož "nájemníci" se "bouří" proti výstavbě nových domů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jak to jen... Poltergeist pro chudé? Poltergeist levně a rychle? Hrozně mě pobavilo, jak hned šlo poznat, že je to z devadesátek. Hodně levný a prostý posthřbitovní televizní horror vhodný pro mladší žánrové publikum, protože alespoň je to dokáže vyděsit. Jinak vcelku zívačka s docela bizarním hereckým obsazením. Chápejte, jsou herci strašní a strašní, tihle jsou jenom strašní. Manželka ústředního páru vypadá, že by mohla být matkou svého manžela. Manžel, s ksichtem Alana Aldy po obrně se neskutečně ksichtí. Až jsem si občas myslel, jestli to nedělá schválně jako pokus o výhru sázky v sabotáži filmu. na druhou stranu je to jeden z mála filmů "podle skutečných událostí", u kterého si dokážete představit, jak to asi ve skutečnosti bylo a probíhalo. Že by to ale bylo nějakým kladem... ()

Zajímavosti (1)

  • Kimberly Cullum soutěžila o Cenu mladého umělce v kategorii nejlepší mladá herečka ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama