Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka

  • USA Hansel and Gretel (více)
Pohádka / Rodinný / Muzikál / Fantasy
USA, 1987, 84 min

Obsahy(1)

Klasická pohádka na motivy bratří Grimmů vypráví o sourozencích - Jeníčkovi a Mařence - které jejich matka, když ji rozzlobily, pošle do lesa na maliny. Děti se ztratí, a když objeví v lese perníkovou chaloupku, ani ze začátku nepoznají, že ta hodná babička je zlá čarodějnice. Mařenka jí musí sloužit a ježibaba vykrmuje Jeníčka, aby ho mohla sníst. Děti však babu přelstí a jako v každé pohádce - dobro zvítězí nad zlem a děti se v pořádku vrátí domů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tuhle verzi jsem viděl kdysi dávno a bylo to dost depresivní, protože mi bylo asi pět. Pěkně děsivá verze teda... Odpudivá ježibaba, ponurá atmosféra lesa a živé sochy z perníku... To je horor, pane!!!  Po letech jsem si to chtěl připomenout a hrozně dobrý je to pořád. Ježibaba je úplně fantastická, děti jsou opravdu sympatické, má to moc pěknou atmosféru, písničky nejsou špatné a příjemně to utíká. Vůbec se nedivím, že jsem z toho byl kdysi vyděšený tak moc, že mi to zůstalo v paměti dodnes. Asi nejlepší zpracování mé nejoblíbenější pohádky. Z nostalgie těch 5* nechám, objektivně je to asi za 75 %. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tak ta ježibaba jako těžce rules, o tom žádná. Ještě trochu přitvrdit, a byl by z toho kult. Hlavně mezi horrormany. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na youtube je tenhle Jeníček s Mařenkou řazen do kategorie horor/muzikál. Upřesnila bych to - horor, protože muzikál. Perník s lidmi dělá strašné věci. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama