Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ferencová jede na jistotu, protože podělat vánoční film snad ani nejde. Přání Ježíškovi je česká variance na anglickou sváteční klasiku na polských základech, takže už jen za to musí jít body dolů. Krajčo potěší jedině fanoušky Kryštofu, jelikož je znovu slizký jako had. Další linky mají bohužel také blíže k bizáru než k romantické komedii. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha o romantickou vánoční propletenici ve které na konci všichni ke štěstí přijdou, polepší se atp. jak v americkém romanťáku. Nebylo to špatné, to vůbec ne. Ale měl jsem z toho pocit, že je to místy snad zbytečně natahované, děj s těhotnou přítelkyní bych razantně seškrtal nebo vypustil. A přidal více vtipných situací, občas to bylo trochu nudné. No jasně, po premiéře je každý režisér :-) Zamrzí, že to není ani originální nápad z české hlavy, ale okopírovaný polský film - jak nyní čtu... Holt, Láska nebeská to není, ale neurazí. Slabší průměr. 55% (viděl jsem: 1x) ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Sváteční Špilas vztahová mozaika. Originalita, sympatičnost postav, reálnost, Krajčovo herectví, navození atmosféry, přirozenost…..všechno na bodu mrazu. Tuzemská kinematografie a romantické komedie….to by se snad mělo zakázat nějakou vyhláškou a jedno, že Marta Ferencová krok po kroku zkopírovala úspěšný polský snímek. Prskavky dohořely, dárky byly rozbaleny, koledy dospívány, je čas čekat na další Polívkovou. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kopie polské Noci plné zázraků, s čímž jsem tedy počítal, proto zde nedávám suverénně odpad. Tím, že znám polský originál docela dobře, jsem hlavně zkoumal, jak moc se kopírovalo a co si česká sestava vymyslí svého a to mě docela bavilo. Kulisy Brna byly taky moc fajn. Jinak ale nic světaborného, polský originál zůstává pořád lepší, ale pro českého neznalého diváka, jako proč ne... Vánoční atmosféru to má a herci to vyloženě nemrví :) 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Mohl bych s potěšením konstatovat, že se konečně podařilo natočit první skutečně funkční český vánoční film, který neuráží, ale dokonce potěší, jenže to by ten film nesměl být jen tupě doslovnou kopií skvělého polského originálu - Noc plná zázraků (2011). Navíc kopií, která nepřidává vůbec nic nového, nic navíc, nic čeho by se mi nedostalo v lepším provedení už v původním polském filmu. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)

Reklama

Reklama