Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Italská filmová komedie. - Zlodějíčka Ferdinanda Esposita, který „pracoval" v Římě, potkala smůla. Podvedl jistého Američana, který si vzal jeho potrestání za věc svého prestiže. Policistovi Bottonimu se sice podařilo zloděje chytit, ale ten mu lstí utekl. A protože Američan intervenoval na vyšších místech, bylo věcí Bottoniovy existence zloděje opět chytit a dostat do vězení. Podaří se mu seznámit s jeho rodinou a nakonec i s ním samým. Spřátelí se a domluví se, že jsou vlastně oba chudáci. Esposito uzná, že za své provinění musí pykat, už proto, aby Bottoni po třiceti letech služby nebyl najednou vyhozen na dlažbu. Oběma svým rodinám nic neřeknou a když odcházejí na komisařství, předstírají, že Esposito jede na delší obchodní cestu. (FILMOVÝ PŘEHLED 38 / 1957) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Komediálna klasika s Totò-m, ktorému výborne sekunduje Aldo Fabrizi. Sprvu to ozaj vyzerá na nenáročnú zábavu o zlodejovi a strážnikovi, potom sa predsa len ukážu aj silnejšie myšlienky. Treba si uvedomiť, že film bol natočený, keď v Taliansku keď vládol filmový neorealizmus, takže aj tu je sociálny aspekt patrný. Film bežal v našich kinách v roku 1957. Tretí komentár. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

POZOR NA OFICIÁLNÍ OBSAH, JE TAM SPOILER! ............ Komedie? Ano, ale natočená v době italského neorealismu. To znamená, že nesmíte čekat, že budete smíchy padat pod stůl. Ukazuje se tu těžký život v tehdejší Itálii. Film začíná jako groteska, postupně pak přejde do lehce dramatičtější polohy. Příběh: Tlustý strážník honí zloděje kvůli menší krádeži. Klidně by ho nechal jít, kdyby na jeho chycení ovšem nezáleželo jednomu bohatému a vlivnému Američanovi, který byl tímto obratným zlodějíčkem okraden. ()

ripo

všechny recenze uživatele

Formou komedie, v které nechybí řada směšných situací a honiček, odkrývají autoři sociální skutečnost prostých italských lidí, pro něž je otázka uživení rodiny neustálým denním ožehavým problémem. Esposito, který ve svých krádežích nevidí nic trestného, protože je chudák a banky přece nevykrádá, se brání jít se strážníkem. Když ho dá zavřít, co si počne jeho rodina? Strážník ho chápe, ale on má také rodinu a povinnosti. Pustí-li ho, bude vyhozen ze služby. Kruh je tedy uzavřen. Ve dvou hlavních úlohách vystupují vynikající italští komici Aldo Fabrizi a Toto (hrál prof. Sempriniho v "Římských povídkách"), jejichž společné rozmluvy jsou koncertem hereckého umění. Filmový přehled 38/1957 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama