Reklama

Reklama

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Město Antigones je spravováno ctižádostivým a násilnickým Sillou (Philippe Leroy). Mladý Říman Brennus (Lang Jeffries ) trpí kvůli Sillově bezcitnosti, neboť jeho snoubenka Fabiola (Rossana Podesta) je nucena žít se Sillou pod jednou střechou - Brennus má být předán do cirku. Brennus se projeví jako výborný bojovník. Nyní dychtí po pomstě... Pro milovníky filmů meče a sandálu skutečný požitek - protiřímské rebélie, gladiátoři, vozatajské závody a k tomu krásná láska. Jeden z nejlepších filmů v tomto oboru. A propos: Ještě si myslíte, že je Gladiátor tak originální? S tím já ale nic nenadělám. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Abych to nějak stručně shrnul a neopakoval se. Je bezpochyb, že Ridley Scott ke svému slavnému Gladiátorovi našel inspiraci právě možná zde, i když se o tom málo píše, ale každý slavný pozdější historický film z Říma, měl své pevné základy v 50' možná 60' letech, právě v tak oblíbeném taliánském subžánru "sword and sandal" (meč a sandaly). Příběh tohoto filmu situovaný někde v římské provincii, kde pod tvrdou nadvládou-tyranií konzula Silla, se odehrává krásný romantický příběh jako na houpačce, jedný pomalu ztracený lásky, nechybí však i dobře organizovanému odpor. Říman-gladiátor Brennus (Lang Jeffries ) překvapil, ač to nevypadalo, tak síly měl na rozdávání a zdálo se že i téměř nekonečně..Byl osamocený ale touha po odplatě mu dodávala síly a kapku naděje..Takže, divák historického žánru a třeba tohoto specifického subžánru si díky moři akcí, nejen v aréně-cirku (vozatajská scéna nakonec z ozubenými koly, kde všude a kolikrát jste ji jen mohli už vidět?), ale třeba i v lese, pěknému obrazu (Technicolor), hudbě přijde určitě na své..Samotný konec je víceméně tradiční-triumfální..Zápory: Hlavní herečka Fabiola (Rossana Podesta) nic proti její vizáži, ale vybrat mohli přece jen lépe, na římanku se mi moc nehodila. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE PRE MŇA NOVINKA, ŽE TU DRŽÍME AJ KRESŤANOV." ,,ÁNO, DOKONCA BRADATÝCH." __ Postava Fabioly sa objavila už v rovnomennom talianskom filme z roku 1949 (Karlos80, ktorý film videl túto skutočnosť pri písaní tunajšieho komentára akosi prehliadol) a v zásade je možné toto dielo označiť za jeho akýsi voľný remake. Rossana Podesta hrala v tom období vo viacerých podobných žánrovkach, pravda je však tá, že v úlohe Fabioly mi príliš nesedela - jednak jej nemožný účes nepridával na príťažlivosti a ženské herecké výkony v takýchto filmoch plnili vždy skôr vedľajšiu úlohu a tu tomu nie je inak. Po formálnej stránke však tento film nie je najhorším. Niektoré dekorácie mi síce prišli povedomé (o recyklácii z iných peplumov nemožno pochybovať), no je tu tiež pomerne veľkolepá aréna a nechýbajú ani početné davové scény. Niektoré momenty (často v prípade úmrtí) sú nechcene smiešne, iné, ako je napr. poprava starého kresťana, sú za sprievodu Trovajoliho hudby pomerne pôsobivé. S Gladiátorom má však tento film spoločných len minimum atribútov. (8. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasické peplum s celkom zaujímavou zápletkou, v ktorej sa mestký šľachtic dostane do rímskej nemilosti a stáva sa gladiátorom. Napriek svojej nemuskulatúrnej postave nepremožiteľným gladiátorom. Presne takýto druh peplumu by si žiadal niektorého z amerických kulturistov, ktorých sa v talianskych peplumoch preháňalo dosť. Pretože hl. postava je trochu nepresvedčivá, tak nemastná-neslaná. No a podobne ako vo filme L'Ultimo gladiatore sa tu viackrát opakujú úteky a následné dolapenia. Na druhej strane, scény v koloseu, ale aj viaceré zo súbojov, musia priaznivci tohoto žánru oceniť. ()

Reklama

Reklama