Reklama

Reklama

VOD (1)

Príbeh o krásnom, dobrosrdečnom, ale chudobnom dievčati, predavačke kvetín Rosalinde, ktorá túži po láske. Stane sa zázrak a zamiluje sa do nej veľmi bohatý mladý muž Fernando José. Rosalinda sa spočiatku jeho láske bráni, no nakoniec podľahne. Ich láska je vystavovaná mnohým príkoriam, prejde mnohými skúškami, aby nakoniec obaja zistili, že jeden bez druhého nemôžu žiť... (TV Doma)

(více)

Recenze (105)

Simo16 odpad!

všechny recenze uživatele

Ja z týchto trápnych telenoviel nemožem.Stále dookola to isté.Človek príde unavený zo školy a hľa hneď prvé čo uvidí v telke je Rosalinda.No ďakujem pekne.Tie naše slovenské televízie si myslia, že my maldí nič iné nerobíme a na nič iné nemáme čas, len sedieť v kresle pred telkou a čumieť na tieto hovadiny. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Musím tu hvězdičku udělit, páč jsem Rosalindu sledoval, i když to byla samozřejmě volovina, ale ve srovnání s jinými (JSI MŮJ ŽIVOT, MÁ TLUSTÁ VALENTÝNA) je tohle skvost. Nejlepší byla asi scéna, ve které zdrcená rodina lamentovala nad tím, že Rosalindě zbyla po bouračce na tváři jizva, kterou ji poté velmi snadno odstranili. To vše za doprovodu úžasně dramatické smyčcové hudby. (227.) ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Thalíu. Mám ji ráda jako zpěvačku. A navíc je to první telenovela, kterou jsem kdy viděla. Na to, že je to telenovela mexická, tak je to ještě slušné, protože ti co dokáží vyprodukovat za skvosty (narozdíl od Argentinců, kteří se neberou v tomto případě tak vážně, naopak), to jednomu sem tam zůstane rozum stát. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Nejzápornější postava ze všech je tu stejně Soledad, to mi nikdo nevymluví. Největší čarodějnice, která ještě nikdy neporadila nikomu nic dobrého a je příčinou všech trápení a utrpení kladných postav :-D. Taková Valeria se může jít schovat. Prcalinda je úplně debilní a na hlavu postavená telenovela, ale celkem sledovatelná. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rosalinda, pěkná pinda, Rosamunda, pěkná... Ehm... Aneb jak si děti tehdy říkávaly. Obyvatelé vesničky ČSFD jsou k telenovelám neúměrně krutí, a navíc evidentně rasističtí. Že v 90% případů se jedná o nedochůdčata, která jen somrují, okrádají a chlubí se cizím peřím, to neznamená, že zbylých deset procent je taky takových. Co třeba slečna Divoký anděl? A slečna Kachorra? A slečna Vypůjčené životy? A slečna Manuela? To všechno jsou dělnice s tváří umouněnou od popela, ale poctivě pracující. K těm se řadí i Rosalinda, která zdánlivě nebyla víc než exhibicí nádherné popové divy Thalíi, ale při bližsím pohledu ukrývala ryzí telenovelní jádro, takové, pro které telenovely tolik milujeme. Hodnou hlavní hrdinku sexbombího vzezření, fešáckého hlavního hrdinu, jeho konkurenta, neméně fešáckého avšak mnohem špatnějšího (opak slova "lepšejšího") člověka, fůru škodičů (main villain Rosalindy byla zlá tchýně Valerie, ta měla svého "čističe" Mizériase, služebnou Berthu a další ne tolik významné parchantíky, jejichž skon či jiný veselý odchod jsme mohli v průběhu sledovat), slabošské dobráky, kteří se nakonec vzepřeli osudu (ať už hlaveň pistole obrátili proti svým mučitelům nebo proti své spánkové kosti) a spoustu dalších nezbytných plochých figurek, které své uplatnění jinde než v telenovelách nenašly. Všechno to bylo v mixu absurdních a bizarních zápletek v obvykle pomalém tempu atd... Ale celé to bylo prostě o kus výš, než ty opravdu odpadové telenovely. Velkou měrou přispěla i samotná Thalía, kterou je radost vnímat všemi smysly (jop, poslouchám laciný popík, a nestydím se za to). Rosalinda není pinda, je vlastně docela cool. Znáte to, jednooký mezi slepými král. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli sú použité reálne zábery z Thaliiných koncertov. (m.a.t.o.)
  • Speciálně pro potřeby filmového štábu bylo vypěstováno a použito před 2 500 květin, což byl rekord v historii telenovel. (HappySmile)
  • Herci měli k dispozici čtecí zařízení a také člověka, který před každou scénou přečetl text nahlas. Pak se udělala rychlá zkouška a hned se jelo naostro. (HappySmile)

Reklama

Reklama