Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání byla příliš velká, když jsem tady viděl těch 92%, takže pak jsem byl malinko zklamán, ale rozhodně se jedná o vtipný film s inteligentním příběhem, který ani na chvíli nenudí a končí ne křečovitým ponaučením. A taky musím zmínit kapelu výbornou českou V.T.Marvin, která po hlavním hrdinovi převzala jméno!! ()

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Pohádková klasika mého dětství. Propracovaná stylizace postav a chytrá zápletka dovedla tuto jednoduchou českou animaci k vytříběným dílům naší kinematografie. Jako malý jsem vždy snil, že budu jedna z myší - kuchař labužník a ve zlatém hrnci budu vařiti náramné, sýrové pochoutky. (:-D) - Ach, ta bezstarostná léta=) ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediný kaz a tím je příšerný hudební doprovod. Jinak jde o skvěle vydařenou pozoruhodnou kombinaci české večerníčkovské komiky (převedené na celevočerní formát) s tehdejším západoevropským stylem korektně laskavých, "realistických" (a nenápaditých) animovaných seriálů - kombinace po stránce obsahové i formální. Trio Dvořák, Sobota, Nárožný je dokonalé (přestože tady jejich hlasy téměř nepoznávám). ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jj Velkej tvrdej Marvin nikdy nezklame! Jeden z mých oblíbených animovaných dětských filmů z mého útlého dětství který jsem tenkrát neuvěřitelně žral. Už si moc nevybavuji (nebo jen opravdu velmi matně) ty všechny pestré monology a hlášky všech těch tří myšek co zde hráli, ale natom už nesejde. Myšky byli snad namluveny Josefem Dvořákem, Petrem Nárožným a Luďkem Sobotou. Vím akorát že žili v nějakém předměstském kině a že při neustálém sledování různých dobrodružných a kriminálních filmů dostanou nápad jak zorganizovat kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán, v podobě loupežné výpravy století do obchodu se sýrovými specialitkami. A kolikrát jim přitom ale šlo i o jejich vlastní život! Podívaná to byla tenkrát každopádně velmi napínavá a dnes bych si to s chutí pustil znovu, dostat se k tomu, mít ten čas a hlavně náladu. Sýrová loupež je zábavná, dojemně-dobrodružná klasika, navíc se skvělou kriminální zápletkou, a super podívaná nejen pro dětské diváky, ale zároveň i podívaná která snad nikdy nezestárne. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Opět jeden ze snímků, kdy je asi škoda, že jsem na něj nenarazila dříve jako malá, ale prvně až teď. Kdybych byla 7letý špunt tak bych asi vískala radostí /možná/. Ale takhle? Když vezmu na zřetel rok výroby, tak to oceňuji tu animaci, lehkou parodii apod. ale dnes už to moc neuchvátí, avšak má to své kouzlo. Například asi nikdo, kdo snímek viděl nezapomene na "Ano Marvine, Velký Tvrdý Marvine." Mimochodem ten Marvin byl pěkný vychcaný hajzlík, žádný dobrodruh. "Šláp, šláp, šláp... říkej si eidam, gouda provolone, všecko bude moje." Nějak se to teda nerýmovalo, ale o tolika druzích sýra, co tam bylo pak v pozadí zmiňováno, jsem ani neslyšela :D "To jsem si nemyslel, že já Tvrdej Marvin budu lítat." ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)
  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)

Reklama

Reklama