Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani včerajší, už x-tý pokus o omilostenie toaletného agenta v mojich očiach sa nevydaril. Asi to nebude tým, že Sováka a Kačera nemusím, skôr tým, že v iných Vorlíčkových filmoch komično prichádza prirodzene, vyplývajúc z deja. A tu ako keby zasvietil semafor: "Pozor, prichádza niečo smiešne. Nezabudnite sa smiať". Trochu mi to pripomenulo iba o málo lepšiu paródiu Kdo chce zabít Jessie? Nič sa nedeje. Vorlíček má aj lepšie filmy a tento film má aj vďačnejších divákov, než som ja. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pes pana Foustky mi léta utíkal, tak jsem si na něj na Vánoce počíhal a konečně jsem z něj viděl něco víc než jen čenich.  Vynikající parodie na nejmenované filmy z nejmenované země, kterým jsem nikdy moc nepřišel na chuť. V českém podání s kopicí absurdního a černého humoru je to ale  úplně jiná písnička.  Sexy mrcha Květa Fialová, drsný James, tedy Jan Kačer a nenapodobitelně neobyčejně obyčejný Jiří Sovák jako účetní Foustka, který se de facto jen tak mimochodem nachomýtne k likvidaci celosvětové sítě agentů cizích mocností a ještě přitom stihne vyhrát mezinárodní plavecký závod. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Parodie na špionážní filmy. Velice zábavné J.Sovák jako domělý agent a jedna slámka ,která obsahuje tajné dokumenty či co to bylo. Co stojí za zmínku kdy je omylem pan Foustka (J.Sovák) považován za plavce a je nucem plavat závod ,ale jelikož je ve vodě zařízení do kterého má jít proud. A tak ho ono zařízení zachytí a on suveréně vyhraje (naštěstí jeho pes překousne kabel a zařízení je bez proudu) ,ale pak se objeví ve vodě slámka ,a spousta lidi-agentů tam pro ní skočí a vzápětí někdo spojí onen kabel a všichni jsou mrtvý. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Parodie parodií, ve které čeští filmaři s přehledem předběhli svět. Ještě dneska mohou novodobí experimentátoři se vtipem závistivě slintat při sledování archivu. Jan Kačer v hlavní roli neodolatelného superagenta je těžká nálož, ovšem český Q v podání Pana Taua Otty Šimánka se svým opravdu zvláštním budíkem je vrchol :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agent W4C, vlastním jménem Cyril Juan Borguette (Jan Kačer) je svou špionážní agenturou vyslán do Pr.. (pardon, nejmenovaného města), aby zde zajistil předání tajného mikrofilmu do těch správných rukou agentky organizace Bílá mlha. Všechny špionážní agentury mají poplach, a vysílají do Pr.. své nejlepší agenty, aby jednou pro vždy udělali konec s agentem W4C. Své želízko ve hře má i místní agentura, která ale z důvodu nedostatku vycvičených agentů do akce vysílá lehce zmateného účetního Foustku (Jiří Sovák) i s jeho pejskem... Chtěl jsem si pustit nějaký hodně odpočinkový film, a jelikož se mi při stejné příležitosti vždy vyplatilo se podívat do československého archívu starších filmů, udělal jsem to i tentokrát, a ruka padla na tento filmeček. A jako vždyu Václava Vorlíčka (alespoň v tehdejších dobách) to byl zásah do černého - úžasná parodie na všechny Bondovky, která ukazuje, že netřeba do filmů vrážet miliony peněz pro vizuální efekty, když se podaří vytvořit poutavý příběh a přidá se k němu takové herecké obsazení, jako u tohoto filmu - Jan Kačer, Květa Fialová, Jiří Sovák, Jan Libíček a spousta dalších dělá z tohoto filmu náramnou podívanou... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

Reklama

Reklama