Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A školu ?? Školu vyhodíme do povětří.. Dynamitem !!" No, ty Vo(r)le !! Totiž Vorlíčku !! Porevoluční šílenec Václav Vorlíček prasící tentokrát ne vlastní, ale pro změnu Macourkovu skvostnou látku, začíná těžce smrdět po fialkách a nedá se na to koukat.. A tak Mach a Šebestová sice šli konečně do kina, ovšem jeden by byl raději, kdyby tam šli jen v rámci nějaké příhody animovaného předobrazu, a na nějaký skutečný dobrý film.. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Chcete zprznit výborný animovaný seriál? Není nic snazšího, natočte k němu hraný pseudofilm. Vorlíček by s tím svým řemeslem měl vážně už seknout. Jak jinak si totiž vysvětlit, že těch pár jeho posledních filmů se zde potácí v černém hodnocení? Nekvalitní a zmatený scénář, prkenné herecké výkony (převážně dětských představitelů) a příšerný zvuk, to je jen rychlý výčet některých "kvalit" tohoto snímku. Korunu tomu všemu nasazuje šílený remix úvodní písničky, který hned na začátku filmu evokoval, že to bude opravdu nezapomenutelný zážitek. Není se však čemu divit, když výběr hudby měl na starosti člověk, který si říká DJ Jonathan Sysel. Jednu hvězdu dávám za pár scén, které mě opravdu rozesmály, a to hlavně díky triu Lábus, Nárožný a Kraus. ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Úplně do koše bych tento film neházel. Dětem se možná může líbit víc než nám, dospělákům. Myslím si, že kdyby se býval natočil bez účasti čínské části, vyšlo by to mnohem lépe. Ale pokud si vezmete ty části, ve kterých účinkují Iva Janžurová, Petr Nárožný nebo Jana Švandová (a kupodivu i V. Jandák), tak jsou docela vtipné a místy jsem se docela zasmál. Bohužel pasáže s dětskými představiteli (a těch je ve filmu většina) jsou k nekoukání. O účasti čínských postav nemluvě. Takže když se to sečte, je to bohužel podprůměr. A ta "missionimpossiblovsky" předělaná úvodní píseň je teda taky dost brutální! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vorlíček podle mě točil dobré filmy naposledy v sedmdesátých letech. jistě pak přišel ještě s dvěma úchvatnými seriály. Ale ruku na srdce. Co je na jeho filmech nejzajímavější? Samozřejmě vždy na nich makal československý herecký výkvět ale hlavně jsou to dokonalé a i po letech kouzelné triky. Kouzelné sluchátko je velmi levná produkce která nemůže výpravou oslnit. Hodně ji ještě schazuje zoufalá kamera na úrovni téměř domácího videa. No naštestí se na to dá koukat. pořád se něco děje a málokdy to sklouzává vyloženě k trapnosti. Takže ucházející oddechovka na jedno odpoledne. 50%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Člověk až nevěřícně žasne, jak je možné, že i když se na živáku podíleli všichni tvůrci animovaného seriálu, přesto se jeho duch vytratil, jeho postavy jsou protivné a nesympatické a děj je trapně nezajimavý. Zápletka o zneužití kouzelného předmětu spolužákem darebákem, fungovala v Arabele, Létajícím Čestmírovi...ale tady i přes solidního minipadoucha...tady moc ne. Přestože jde z filmu cítit práce kouzelníka Vorlíčka, tohle se vůbec nepovedlo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Chyba ve filmu: Když Ludvíka honí jeho otec kvůli sluchátku, v okně lze zahlédnout odraz kameramana. (topesto)
  • Takzvané Savojské království, které je ve filmu vyobrazené, neexistuje. Savojské vévodství oficiálně zaniklo roku 1847 a dnes region Savojska náleží Francii. (Nick321)

Reklama

Reklama