Reklama

Reklama

Tamtamy ticha

  • Jihoafrická republika Beat the Drum

Obsahy(1)

Jihoafrické drama vypráví o osiřelém Musovi (Junior Singo), který se z rodné vesnice vydává za strýcem do Johannesburgu a na této pouti prožije střet s drsným životem ve velkoměstě, kde na ulicích bojuje o přežití spousta sirotků jako je on sám.  Jihoafrické drama vypráví o osiřelém Musovi, který ztratil rodinu poté, co v jejich vesnici vypukla zákeřná choroba. Vydává se do Johannesburgu, kde chce najít svého strýce a obstarat si práci. Jediné, co si vezme s sebou, je tátův poslední dárek - domorodý buben. Není to snadná cesta, chlapec při ní prožívá šok z drsného života ve velkoměstě, kde se po ulicích potuluje spousta podobných sirotků, kteří se stejně jako on snaží přežít. Musa, jehož sociální uvědomění roste, posléze najde způsob, jak žít čestně a vrací se do rodné zulské vesnice. Příběh o přežití, naději a soucitu natočil režisér David Hickson, hlavní postavu ztělesnil Junior Singo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Olík 

všechny recenze uživatele

Osiřelí Musa se po smrti svého otce vydá do hlavního města, aby vydělat nějaké peníze a našel svého strýce, kterého chce přivést zpět do vesnice. V Johannesburgu nenajde pouze realitu Jihoafrického života, plného chudoby, nemocí a ulic plných sirotků, ale i přátelství a pomoc. U někoho možná vyvolá toto koprodukční drama zamyšlení u někoho možná slzy – pro mne však až příliš pohádkově našlapuje po špičkách a větší otevřenost nebo syrovost by z něj udělala ještě silnější film. Za zmínku stojí dětský herecký výkon Juniora Singa. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film z Jihoafrické republiky o strastech dospívání v této zemi ve mně dokázal vyvolat myšlenky na fakt, jaké že to mám štěstí, že žiju tam kde žiju a že žiju tak, jak žiju. Hlavní hrdina, kterému může být sotva nějakých 10 let, to v tomto filmu opravdu nemá lehké, jeho otec právě zemřel a on se vydává do Johannesburgu, aby vydělal peníze a zajistil tak babičce o něco méně starostí. Příběh je to jednoduchý, snadno pochopitelný, ale přesto já jako divák neznalý skutečných poměrů v Jižní Africe jsem leckdy jen nepochopitelně kroutil hlavou. Občas je zkrátka asi potřebné podívat na nějaký film z Afriky a připomenout si, jaký také život může být. Ale hlavní hrdina se protlouká docela slušně, zde asi docela pomohla výchova, kdy ten chlapec má vsugerováno, že si musí vydělávat poctivě a nesmí krást. Ale film je ještě o něčem jiném, než o příběhu onoho chlapce. Jsou zde totiž všudypřítomné narážky na AIDS a každou chvíli se dozvídáme, kdo že to zase na tuto nemoc zemřel a nechybí ani přednáška v kostele, aby lidé před AIDS nezavírali oči. Celkově ale film působí hodně příjemným a především hodně kvalitním dojmem, dokonce na konci filmu byly v mém případě i slzy dojetí a uvažoval jsem chvílemi i o pěti hvězdách, protože tomuto filmu opravdu nic nechybí a záběry ze zulské vesnice, která je nedotčena civilizací, jsou hodně příjemné na pohled. Ale nakonec volím lepší čtyři hvězdy, protože těch zmínek o nemoci AIDS zde bylo na můj vkus přece jen trochu moc. Ovšem i tak si myslím, že čtyři hvězdy jsou hodně kvalitním hodnocením. ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

dojemný příběh z drsného světa Jihoafrické republiky, kde je hodně těžký život, my evropané si to ani neumíme představit. I děti jsou často vystavovány zkouškám, které by bylo vemi nesnadné zvládnout i pro dospělého. Na můj vkus trochu příliš happyendový příběh, většinou to takhle pozitivně nekončí. Ale jinak to byl zajímavý film a rád jsem ho viděl ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama