Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale k dokonalosti téhle pohádky mi vždy něco málo chybělo, ale neumím vysvětlit co. Buď mi tam vadila ta přehnaná strojenost, nebo některé dialogy. Každopádně patří mezi jednu z nejlepších pohádek, které kdy byly natočeny. Výborný Ďuriak v roli prince Velena je komický příklad obyčejného člověka a ne přehnaného hrdiny, který by pro koťátko na stromě obětoval život. Druhý herec, který vlastně uzavírá výčet hlavních postav, je výborný a nesmrtelný Radoslav Brzobohatý, který úžasně ztělesnil Mrakomora, který mne v dětství skutečně děsil. Ostatní herci už tak nějak doplňují komparz, bez kterého by to nebylo možné. Možná to mi na tom celém vadilo. Ta komornost a depresivita. 85% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pohádková fantazie se vším všudy co víc by si mohl ještě milovník pohádek přát..Láska, dobro-zlo, přirozené herecké výkony, tajemno, napětí, nevinně úzkostlivá temná kráska Večernice, na první pohled klučičí kukuč a méně nápaditý a ne až tolik charismatický princ Velen ale hlavně zlý a všemocný Mrakomor, který zas měl výborné charisma včetně své masky..Výborná byla pohádka i po trikové stránce ale hlavním kladem byl určitě zajímavý a nesmírně poutavý příběh (podle známé předlohy ale příběh je trošku jiný) který vás vtáhl a až dokonce nepustil..Jako malý jsem ji měl rád, dokonce jsem se i některým mírně depresivním scénách třeba z Mrakomorova hradu bál a mám ji rád dodnes sice se už tolik nebojím ale za knížetem Mrakomorem bych sám stejně nešel:-) Prostě trošku jiná pohádka, vymykající se tehdejší produkci... ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mírnyx týrnyx rozdal svoje sestry nějakým podivným okamašovaným úchylům, co přiletěli oknem. A pak se vychrápal z hvězdou, aby posléze v testosteronovém záchvatu vypařil zlého černokněžníka z podzemní kobky... Pak se vydá na cestu za záchranou své hvězdy. Kdyby mu celou dobu nepomáhalo tiro v kamaších, nejspíš by pro svou paličatost několikrát bídně zhynul rukou nesmrtelného únosce. Princ Velen je kopyto. Ale takový sympatický... ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Plusy: Menšík v roli autoritativního krále, Filipovský v roli ironického Kacafírka, Ďurdiak v roli sveřepého prince, Šafránková v roli Večernice (tady je nejvíc sexy, fakt), Bzobohatého nevyzpytatelný Mrakomor, který je the best záporák našich pohádek; pojetí jako road movie, zkoušky prince ohněm a mečem, kamera; celkově námět, chvílemi až snová atmosféra, dramatické obrazy s hodinami. Mínusy: snad jen to, že švagříčci stáli pořád princovi za prdelou, takže bez nich by se teď válel death ve škarpě. Suma: Pro mě nejlepší Vorlíčkova pohádka. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +3* Libuška Šafránková si po pěti letech od Tří oříšků povýšila rovnou na roli princezny a sluší jí to. Ale nějak v dětství mě moc nebavili strašidelné příběhy (a vlastně mi to zůstalo až do dnes, kdy horory mě nelákají vůbec) a v této pohádce je zlo opravdu silné a Brzobohatý zahrál černokněžníka teda precizně. Přesto si tuhle pohádku vážím aspoň na tři hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Roli Měsíčníka (hrál ho Alexej Okuněv) nadaboval Miroslav Masopust. (tytyna95)
  • Slunečník má korunu z dikobrazích bodlin. (prapralu)
  • Juraj Ďurdiak byl obsazen záměrně, protože tvůrci chtěli neokoukanou tvář. Naopak Libuše Šafránková byla jasná volba hned. (cariada)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama