Reklama

Reklama

Doberman deka

  • Japonsko ドーベルマン刑事 (více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V pozdějších 70. letech se spojil japonský martial arts mistr, kaskadér a výborný herec Sonny Chiba s výborným a průkopnickým režisérem Kinjim Fukusakem, aby natočili divokou gangsterku, jejíž styl natočení bylo pro režiséra vždy typické. Divoké záběry hádek, hromadných bitek, linčování, poletující kamera, chvílemi až zmatená akce. Zde však Fukusaku podává oproti svým předchozím filmům výborný výkon a technicky má vše vypilované na maximum. Na jeho "rukopis" si prostě musí člověk zvyknout, jinak jeho filmy nemusí vychytat... Děj filmu je jednoduchý. Policista z vesnice přijede do velkoměsta, aby zde identifikoval ztracenou, možná mrtvou, možná živou, dívku z jeho vesničky. Je přiřazen k místní policejní jednotce, která je v patách místní mafii. Brzy však Sonny zjišťuje, že ani na jedné straně nejsou "etické" zásady pro něj to pravé a pouští se do případu sám na vlastní pěst. A tak stojí proti dvoum bandám, bandě mafiánů a agresivním pitomým policajtům... Excelentní na tomto filmu je samotná role, kterou zde Chiba zahrál ... Na první pohled vesnický balík se slamákem na hlavě a malým prasetem (!!!) v pytli nebo na vodítku místo psa... Občas vyšetřuje některé zádrhely pomocí počítání mušliček vysypaných z pytlíku, jeho prase dělá jak na policejní stanici, tak v yakuzáckých barech neustále bordel a "polda z vesnice" je všemi podceňován ... Jak to bývá, nakonec všem natrhne zadky jak svými zabijáckými bojovými metodami, tak magnumkou 44, ale typickým vyústěním, jak by divák čekal, film nekončí ... Naprostý závěr, po tom, co se Chiba prožene velkoměstem jako tornádo, vytáhne prase z pytle, vezme ho na vodítko a řekne mu: "Pojď, půjdeme domů ... Promiň, že jsem Tě vzal na tak podivné místo." .... Film je na jednu stranu mnohem serioznější, než jeho předchozí akční exploitační masakry, ale na druhou stranu občas překvapí absurdním humorem a totálně ujetou postavou, kterou Chiba ztvárňuje ... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

U filmů se Sonnym Čibou očekáváte jednoduchý a srozumitelný příběh a spoustu akce, bitek zejména, bez nichž je film obvykle poloviční. Jenže v Doberman Cop, filmovém zpracování úspěšné manga série, jsou všehovšudy dvě a protože je příběh extrémně nezáživný a jakýsi rozjezd je cítit až v jeho polovině, celkový zážitek je sotva třetinový. Překřtít prosím na "akční film bez akce". ()

stub 

všechny recenze uživatele

Poměrně typický Fukasaku, snad jen dějově o něco propracovanější, než je zvykem, navíc okořeněný nenuceným, byť občas poněkud vousatým humorem. Chibovi role evidentně sedí, jeho poměrně chabé herectví (kompenzované fyzickou zdatností) navíc koncem 70. let začalo nabírat na kvalitě, rovněž Kinji Fukasaku se se svými oblíbenými herci (kromě Chiby ještě Bunta Sugawara) lépe sžil a točil jim pěkně "na tělo". Jako většina podobných filmů, je to vlastně hovadina, ale co se týče odreagování, jedná se pro mě o naprosto ideální formát. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám zběsilá kamera. Ikdyž takové věci nemám obvykle příliš v lásce, docela jsem si to kupodivu tady oblíbil. Stejně tak příběh za začátku poněkud jalový, mě postupně zaujal. K mé spokojenosti přispělo i vcelku nečernobýlé vyznění celého filmu. Jenom snad trochu víc akce... ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Sonny Chiba jako japonský DIRTY, ale i trochu CRAZY, HARRY. Oproti západním kriminálkám je tady patřičná dávka ujetosti, což dokážu ocenit. V rámci žánru pro mě jeden z nejlepších. ()

Reklama

Reklama