Reklama

Reklama

Zelený sliz

(neoficiální název)
  • USA The Green Slime (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

K Zemi sa blíži asteroid a preto je povolaný Jack Rankin, aby ho spolu so skupinou astronautov zničil. To sa aj podarí, no na jednom zo skafandrov sa prichytil zelený sliz z asteroidu. Sliz sa vplyvom rôznych druhov energie dokáže zmeniť na zabijácke monštrum a onedlho je vesmírna stanica Gamma 3 zamorená vraždiacimi príšerami s elektrickými chápadlami.
Začína sa boj o prežitie, no situáciu komplikuje osobná rivalita medzi Jackom a veliteľom stanice Vincom. V rozhodujúcom boji sa napokon spoja proti nepriateľovi, no prežije iba jeden z nich. (Jimbopepo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

bierce 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně legrační věc...K Zemi míří obří rudý asteroid a proto se pár chlapíků z vesmírné stanice Gamma rozhodne zakročit.Přistanou na asteroidu (na kterým je voda:-))) a jen tak mimochodem tam najdou zelenej sliz, kterej se rozmnožuje buněčným dělením a zajímavě bliká.Samozřejmě ho zanesou na stanici, kde se ze slizu vyvinou srandovní černý chobotnice s jednim okem a ty pak ťapkaj okolo a mávaj kolem sebe chapadlama nabitejma elektřinou.Pak se strhne se bitka mezi lidma a chobotnicema, ale jak to dopadne už vám neřeknu...stejně si to každej rozumně uvažující člověk domyslí sám.Zajímavý je, že asteroid už nikoho nezajímá, ten slouží jenom jako záminka pro příchod slizu a chobotnic...Z předcházejícího nastínění děje je vidět, že je to hodně velká kravina, ale na rozdíl od těch stovek hovadin, kterých jsou dneska plný videopůjčovny, jsem se bavil.Proto tenhle film doporučuju všem, kteří maj zálibu ve stupidních běčkách ze šedesátejch let, myslim že lepší film s tematikou slizu neseženete. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poblíž Země se nachází výzkumná stanice Gamma 3, které velí Vince Elliot. Když se objeví asteroid, který má kolizní kurz se stanicí, je na Zemi rozhodnuto o jeho zničení. Akci provede sice posádka stanice, ale ze Země je vyslán velitel Jack Rankin, který má zásah vést. Elliot a Rankin jsou staří rivalové, mezi nimiž stojí doktorka Lisa Bensonová. Ta je s Elliotem na stanici, ale Rankin věří, že stále miluje jeho. Na asteroidu se nachází podivný zelený sliz, který je náhodně zavlečen na stanici. Tedy, náhodě svým jednáním napomůže Rankin. Ten by měl být asi kladnou postavou, ale nesympatie z něj přímo srší. Ač Elliot nevypadá také dvakrát sympaticky, jeho snaha o záchranu stanice, jíž velí, si diváka získá. Nadutec Jack u mě zcela propadl. Ač film vznikl v době, kdy už 2 roky běžel TV seriál Star Trek a ve stejném roce se točila 2001: Vesmírná odysea, vypadá poněkud zastarale, jako by byl z konce 50. let. Ukazovátko a plán na zdi? Celuloidové měřítko a papír? Mikrofon jak z diskotéky? Na druhou stranu výprava je solidní a triky na svoji dobu obstojné. Mimozemšťané jsou komičtí, ale závěrečná bitka má švih i napětí. Znetvořených mrtvol je dosti. Ocení především žánroví příznivci. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný filmík, teda miestami. Nie že by vo filme zazneli nejaké vtipy, ale je celkom zábavný vďaka neprofesionálnemu prístupu tvorcov, použitými rekvizitami, efektmi a strašnými dialógmi. Jedine na tomto sa dá pousmiať. Preto aj 2 hviezdičky. Ak by som ho mal hodnotiť z iného pohľadu, tak by to bol asi odpad, pretože tvorcom nevyšla asi ani jedna vec, o ktorú sa zámerne usilovali (tá sranda na úkor efektov nebola cielená). Starý známy príbeh – parta astronautov má preskúmať cudziu planétu, na ktorej sa nachádzajú plátky zeleného, milučkého slizu. Nedopatrením sa im samozrejme dostane na palubu lode zo svojej domovskej planéty, na ktorej sa doposiaľ nečinne váľal. Mimochodom pokiaľ si spomínam, slizká planéta bola následne vyhodená do vzduchu (teda do vesmíru), obozretný sliz preto nemá inú možnosť na záchranu, len sa prilepiť na nezvaných návštevníkov. Vendeta, boj o prežitie a zachovanie samotného druhu zeleného slizu, ľudský barbarský čin lepkavú formu života zavedie až na svoju materskú loď, kde sa postupom času transformuje na „muža v gume“ s jedným veľkým okom (+ ďalšie maličké) a niekoľkými elektrizujúcimi chápadlami. Sliz začne behať, resp. tápať po lodi, pritom sa sem tam rozmnoží a začne slintať po posádke. To sa im samozrejme moc nepáči. Vybavovanie účtov v medzihviezdnom priestore sa začína! ### Celkovo zábavné, celkovo trápné a neprofesionálné, o to však zábavnejšie. PS - Ak túžite po trochu inej Vesmírnej odysei, tak toto je film pre vás!!! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díky názvu Green slime jsem čekal něco ve stylu Blob. A ono to tak na začátku vypadalo ale po půl hodině se jednalo o klasický horor s mimozemštanem. Začátek kdy na zem míří kometa a na ní je sliz který roste a mutuje díky energii(elektrice), je parádní. Efekty raket a let vesmírem je sice neuvěřitelně levný a úsměvný ale má celkem atmosféru. Poté co se vyklube mimozemšťan máme klasickou naháněčku po nějaké vemírné stanici. mimozešťan vypadá levně a připomínal mi Daleky z Doctor Who. Je to levné, je to hloupé ale zatraceně zábavné. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: ZELENÝ SLIZ – VETŘELCI ZPOZA HRANIC VESMÍRU – JSOU TADY!!!___Pearl Harbor a Hirošima zapomenuty, teď jsme kámoši! Tahle polozapomenutá sci-fi klasika je jednou z prvních filmových spojených koprodukcí Japonska a Spojených států. Má lehkou patinu filmů Ishiro Hondy – takže exteriérové scény, baráčky a startovací rampa jsou z papundeklu, interiérově je výprava velmi slušná (vše se natáčelo v Japonsku), triky úměrné době a typické pro studio TOHO, pěkně to všechno vypadá a širokoúhlý formát tomuhle filmu svědčí. Zničení asteroidu (který ohrožuje Zemi) za pomocí vrtů a atomové pumy inspirovalo Bayův ARMAGEDDON a DRTIVÝ DOPAD, boj s vetřelci na palubě kosmické orbitální stanice má pak pak podobné znaky se Scottovým ALIENem. Monstra – na dvou nohách pohybující se protáhlé bradavičnaté brambory s jedním rudým okem a chobotnicovitými chapadly – jsou roztomilá, dneska, pravdaže, už moc strachu nenahánějí, což mě ze zážitku nevytrhávalo. Škoda, že ta naháněná s vetřelci po orbitální stanici asi tak po půlhodině přestane člověka bavit a žádný zvrat, který by to osvěžil, nepřichází. Ale nedá mi to, abych se nevyjádřil k hloupostem, které tady napsali kolegové níže a zároveň tak shrnul své dojmy. Chlapci, tyhle filmy je potřeba brát okem tehdejšího tvůrce a diváka, posuzovat je dobou vzniku. Na tomhle produkčně solidním scifíčku není směšné nic, to jenom vy už jste těmi transformery a podobnými atrakcemi trochu zmlsáni :o) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Komparz si zahrálo mnoho lidí z personálu americké armády, kteří byli tou dobou umístěni na základně v Japonsku. (Cheeker)
  • Vedoucí produkce William Ross často překládal mezi americkými herci a členy štábu z Japonska. (Cheeker)
  • Zelená stvoření si zahrály japonské děti v převlecích. (Cheeker)

Reklama

Reklama