Reklama

Reklama

Džingi naki tatakai: Dairi sensó

  • Japonsko 仁義なき戦い 代理戦争 (více)

Recenze (4)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Hirono sa musí zmieriť s Yamamorim, aby mohol byť ďalej yakuza. Ako boss skupiny strážiacej smetisko pomýšľa ešte postúpiť ďalej, takže túto možnosť príjíma. Hirono získava stávky na boxerských zápasoch, jeden z jeho chlapov si z úcty ku nemu za svoju chybu odsekne ruku v zápästí. Jeho budúci podriadený zasa neváha napadnúť boxera, ťažkú váhu s nožmi. Hirono si podriadeného správne otcovsky poučuje a pohlavkuje, nesprávne si už vyberá budúceho nástupníka. V tejto sérii si užívam pokoj dialógov kombinovaný s napätím, čo som zažil aj v The Sopranos, čiže príjemné emócie pri pozeraní filmov či seriálov. Nevýhodou tohto filmu je bohužiaľ príliš dlhé obdobie bez akcie. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této úžasné série vrací hlavní fokus na původní hrdiny (a tucet nových charakterů) a rozjíždí dosud nevídané mocenské intriky. Jelikož jsou hlavní hrdinové už poměrně vyprofilovaní původními díly a mechanika celého podsvětí po dvou dílech musí být divákům už přeci jen trochu jasnější tak scénář značně přitvrzuje a dostává se k opravdovému jádru bojů o moc. Stejně jako předchozí díly, výkony, režie a hlavně scénář nemají v yakuza žánru dodnes obdoby. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Třetí část s podtitulem Proxy War pokračuje v nastaveném trendu dvou předchozích segmentů Bitev. Vrací se k hlavní linii o Hironovi. Ostatně i v úvodním (až seriálovém) shrnutí prezentuje události první části, přičemž tu druhou, příběhově odchýlenou, zcela ignoruje. Sugawarův Hirono ušel už poměrně dlouho cestu a je zajímavé sledovat vývoj jeho postavy, kdy se z pouličního zlodějíčka stal přemýšlivým bossem vlastního gangu. Není to ale jeho gang, o jehož vedení se svede nelítostný a nebývale intrikánský boj. Jak to ale často bývá, ti, kdo tahají za nitky stojí v počátku ve stínu těch zdánlivě vlivných. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama