Reklama

Reklama

Kniha džunglí

  • USA Jungle Book

VOD (1)

Obsahy(1)

Snad každý zná román Rudynarda Kiplinga "Kniha džunglí", a s ním i příběh chlapce Mauglího, kterého našli jako batole, a vychovali v džungli vlci. Ti ho tak zachránili před nenasytným nepřítelem - tygrem ŠerChánem... Do domorodé vesnice se dostane divoký chlapec, který až dosud žil v džungli. Vlčí smečka ho ochraňovala, a starala se o jeho přežití. Chlapce se ujímá milá a hodná Messua, která se domnívá, že se jedná o jejího před lety ztraceného syna Mauglího a chlapce tak pojmenuje. Učí jej mluvit a pracovat, a Mauglí získává v Mahale, dceři bohatého statkáře milou a chápající kamarádku. Spolu se vydají hluboko do džungle, kde se dostanou do opuštěného krásného města. Tam najdou v podzemí veliký poklad. Mauglí neodolá a vezme sebou zlato pro Messuu. Co všechno tento nález přinese, a hlavně je tu krásná ukázka toho, jak jsou lidé hamižní, a že dokážou pro peníze a majetek i zabíjet, není vlastně také nic nového... (marťan)

(více)

Recenze (21)

bartias 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování slavné knihy Rudyarda Kiplinga o (po Tarzanovi) nejslavnějším dítěti, kterého vychovala divoká džungle. Snímek byl původně natočen jako černobílý a až po letech dodatečně kolorován. Dlouhá desetiletí filmového vývoje vzala Knize džunglí dech a veškeré jeho zbytky zavraždil příšerný český dabing. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mladý hrdina je príšerný. Nielen akcentom, ale i hereckej impotencii. Ateliéry sú nádherne rozpracované, ale predsa z nich duní umelina. Kordov hraný film je tak seansov prechádzok a kúzel kníh džunglí v abstraktnom ponímaní ale nevedno ho použiť k neopakovateľnému večeru pre celú rodinu. Skôr by som odporučil Weismullerovho Tarzana. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Na rok 1942 to bylo asi hodně zdařilé, ale v roce 2015 už to je vyžilé. Atrapa krokodýla vypadala vtipně, jak se neuměle pohybovala a klapala tlamou. K tomu sice krásné, ale příliš dlouhé záběry na zvířata, která jakoby něco dělala, přitom vycvičená asi nebyla, nevím, prostě to nevypadalo věrohodně. Koukala jsme na verzi v AJ a bez kvalitních titulků jsem to celkem zvládala i jen poslechem. Na jednu stranu bylo fajn, že měli hezkou výslovnost a artikulaci, ale na druhou byly rozhovory příliš jednoduché. Trochu jsem se pak už i nudila, 108 minut nebylo pořádně využitých. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tahle verze Knihy džunglí dost zestárla. Narozdíl od předchozího filmu dvojice Korda-Sabu Zloděj z Bagdádu to není napínavý, velkolepý, ani akční. Naopak vesnice i džungle vypadají kulisovitě a trojice záporáků se pitvoří jak v nějaké televizní pohádce. O hercích se nemá cenu ani zmiňovat. Proč tři hvězdy? Protože jsou tu parádní jednotlivosti - závěrečný požár džungle, souboj s tygrem, akrobatický Mauglí a hlavně nespočet zvířat a interakce s nimi. Sloni, tygři, obří hadi, panteři, vlci ad. A nakonec na rok 42, kdy se ještě točily převážně černobílé konverzačky není barevný dobrodružňák z džungle zas tak špatný. Dobrodružný film roku 1942. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Už je to opravdu řada let, co jsem to viděl, bylo to tedy barevné. Podle mě asi nejlepší zpracování Mauglího, příroda je krásně udělaná, Mauglí výborně zahraný, hudba příjemná a opravdu dobrá výprava a efekty. Po letech jsem se na to podíval pořád to má něco do sebe, vskutku příjemný film a na svou dobu výborně zpracovaný, ta atmosféra je prostě okouzlující. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu účinkovalo i mnoho žívých zvířat včetně vlků a panterů, jen hadi byli atrapami. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama