Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

aronofsky odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se díval tak trochu z recese. I když jsem před jeho zhlédnutí neviděl hodnocení na ČSFD, věděl jsem, co to bude zač. Nejhorší na tom všem je, že ti tvůrci ani neví, jak otřesná pi**vina to je. (Nebo si myslíte, že Hitler věděl, že dělá špatné věci? Ne. Oni si to ani neuvědomí, jak velké zlo dokáží - Adolf i filmaři - stvořit). Jestli nastydnu, tak dostanu zápal plic! (Ti, co to viděli, ví o čem je řeč ;-) ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych se chtěl ponořit do hlubin duší lidí, co se na takovýchto skvostech podílejí. Přeci všem musí být když si přečtou scénář dopředu jasné, že to bude sračka. Hercům, režisérovi, producentům atd. A to myslím všeobecně. Co je vede k tomu, že s tím chtějí spojit své jméno? Jestli je zkrátka do ničeho lepšího nevyberou, tak berou cokoliv, aby měli na jídlo. Nejspíš jo, jinak je to smutné. Ale abych nežral, znám daleko horší filmy. ()

Reklama

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

95% stopáže je NAPROSTO PŘESNÁ kopie původního "horroru" Piraňa z roku 1978. Jediná změna je v tom, že pološíleného vědce vystřídala pološílená vědkyně a vůbec je tu nějak víc feministických narážek. Jo a málem bych zapomněl - hned několikrát jsou tu k vidění ženská ňadra. Jinak je vidět, že oproti původnímu filmu měli tvůrci k dispozici nižší rozpočet, protože dětský tábor tvoří asi deset děcek a dost silně produkci podezírám z toho, že podvodní prostřihy na hejno zubatých rybek ženoucích se odkudsi kamsi jsou použity ještě z předlohy. Zbytek filmu vyplňují scény typu "OK, nechám svoji dvanáctiletou dceru tady s bandou krvácejících spratků a chlapem, co v podstatě nemá nohy a vyrazím dál po proudu", a když vám do toho ještě zvukové oddělení servíruje něco co zní jako šílený delfín "říznutý" cirkulárkou, nepřesvědčí vás o byť jen jediné hvězdě ani fakt, že v tomhle kousku herecky debutovala pozdější kráska s uhrančivýma očima, tehdy ovšem ještě nevinné prepubertální poupě, slečna Mila Kunis. A ty závěrečné titulky podkreslené nějakou hardrockovo-metalovou "peckou", to už je fakt moc:))) ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ak bol úmysel hororu vyvolať u mňa salvy smiechu nad jeho stupiditou, tak Piranha si zaslúži Oscara. Dokonca udelenie Oscara by bol pre film urážka. Milujem béčka ale toto bolo už aj na mňa veľa. Nechápem prečo v rámci už tak nízkeho rozpočtu neurobia film nemý. Nikto by si to ani nevšimol. Efekty? Efekty dostávajú pri sledovaní tohto filmu nový rozmer. Pôvodný film som nemal možnosť vidieť, ale ak je toto remake po 17 rokoch musí byť echt "kvalitný" aj originál. Jediné vzrušenie nespôsobili ani tak krvavé scény, ale odhalené vnady. Jasný režisérov zámer, aby udržal divákov pohľad na obrazovke. Pri sledovaní Pirane zažijete rovnaké zimomriavky, ako pri lúštení sudoku, takže sťahujte ju vo veľkom. Mimochodom v komente nie sú spomenuté výkony hercov. To nieje chyba ani výkon ani herci totiž prítomní nie sú. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Čarodejník Roger Corman sa rozhodol využiť práva na ním kedysi produkovanú piraňu a... spraviť ju ešte raz. Svet sa však za 17 rokov zmenil a navyše tu Piraňu aj videl. Ako som sa vtedy na tú novu verziu tešil, tak rýchlo má moja radosť opustila. A teraz, keď som si ju pustil s odstupom času, môj odmietavý postoj sa nezmenil. Tragédia, ktorá dehonestovala jednu z legiend žánru. Ešte šťastie, že pažravým rybičkám reputáciu zachránil istý francúzsky mäsiar... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Některé scény se natáčely na stejných místech jako originál z roku 1978. (Cheeker)
  • V některých scénách byly použity záběry z původního filmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama