Reklama

Reklama

Dinosaurus!

  • Velká Británie Dinosaurus!
Trailer

Obsahy(1)

Film vypráví o Američanech, kteří budují na jednom z ostrovů v Karibiku přístav. Při své práci zde náhodou naleznou dva dinosaury, Apatosaura a Tyrannosaura a společně s nimi i pračlověka, tito tvorové zde byli zmrazeni několik milionů let. Během noční bouřky jsou zasaženi bleskem a přivedeni zpět k životu. Ostrované netuší, že jsou dinosauři naživu, protože díky zuřící bouřce neslyší jejich řev. Společně s ještěry ožije i pračlověk, kterého se ujme místní chlapec Julio a společně s Apatosaurem zažívají sérii neobvyklých příhod. Ostrované mezitím našli útočiště před Tyrannosaurem ve staré pevnosti, chráněné jámou s hořícím palivem, přes kterou se ještěr nemůže dostat. Burt (jeden z Američanů) se ale Tyrannosaurovi postaví. (Honzik004)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Slušný film pro kluky kolem 12 let (viz ústřední dětská postava). Tomu odpovídala i velká naivita a absolutní černobílost postav. Na tak krátký film zde bylo asi trochu moc dějových linek, zase se ale pořád něco dělo :). Pro mne překvapivě, líbila se víc víc ta komediální s neandrtálcem, který ani jednou nevypadl z role a byl vlastně nejen přesvědčivý, ale docela i v souladu se záměrem vtipný (občas i jinde, než by to vnímalo dítě). Protože co by se mi mělo líbit na 100x viděném souboji dinosaurů, že? Snad jen ta obrana obyvatel ostrova Molotovovými koktejly, zákopy plnými hořícího benzínu, a boj s tyranosaurem na férovku údery lopatou bagru... inu dobrá, bavil jsem se docela dobře. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná podívaná, proti které nelze říct křivého slova. Sice stop-motion animace ještěrů není na příliš vysoké úrovni (a nemůže se měřit s tou od Harryhausena), ale širokoúhlý cinemascope formát a pestré barvy přejí vizuální stránce a dějové to také není úplně blbé, ač se samozřejmě nevyhne celé řadě žánrových klišé. O humornou stránku se stará obživlý pračlověk, konfrontován s výdobytky moderní doby (lednička, zrcadlo, sporák), oko potěší pěkné exteriéry, souboj dravého dinosaura s brontosaurem či s bagrem, vyčíst snad lze jenom nadužívání nepříliš kvalitní zadní projekce a interiérové prostředí džungle s umělou flórou také co do reálnosti občas hapruje. Podle názvu i roku vzniku jsem čekal nějaké laciné béčko a dočkal se téměř vysokorozpočtové podívané, kterou lze s klidným svědomím doporučit. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No to máte z toho že děláte výbuchy pod hladinou, to se pak nedivte že objevíte dva dinosaury. A ještě blbější nápad je je oživit. To si děláte na pořádný průser. Ale nebojte když do toho vytáhnete i z vody pračlověka tak je tu stále šance. Film Dinosaurus od studia Universal mě dost bavil. Film má parádní kulisy, sice to je možná až moc vidět ale dost se mi líbily. Stop motion animace je na výborné úrovni a přesně takovýhle typy filmu mě baví. Možná proto tak vysoké hodnocení. Ale co mě totálně sralo a iritovalo to debilní dítě. Takhle upištěnej fracek mě tak strašně štval že jsem film na chvíli stopnul. Nicméně bitka zlého a hodného dinosaura mě bavila. A ostatní herci byly sympatičtí. Opravdu zábava. Yeaworth mi podruhé dokazuje že umí. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Parta dělnošů dělajících na Panenských ostrovech nové molo, čirou náhodou najde pod vodou brontosaura, tyranosaura, plus jednoho neadrtálce. Ti nepřekvapivě po zásahu bleskem obživnou, začnou se motat po ostrově, občas někoho zabijí, vystraší a nakonec si to pěkně rozdají. Polozapomenuté širokoúhlé béčko, natáčené na krásných Panenských ostrovech, škoda jen, že valná část snímku (velmi krátkého) se snímala ve studiu (což vůbec nevadilo), nebo před zadní projecí (často naprosto zbytečně). Dinosauříci jsou oživeni pomocí pookénkové animace, žel bohu nedosahující úrovně Ray Harryhausena, pohyby nejsou tak hladké, místy vypomůže i šikovný záběr a v detailech jde o roztomilé mechanické hlavičky (zvláště lačně cenící se tyranosaurus je k sežrání). Scénář je dost fádní, komické scény obstarává hlavně "roztavený" neandrtálec a přítulný brontosaurus, který když se zakousne do tlapek tyranosaura (ten obstarává zvířecího záporáka), působí značně nebezpečně. Ke kladům bych ještě připočetl výbornou symfonickou hudbu Ronalda Steina, který poprvé, a zřejmě i naposledy, skládal "vysokorozpočtový" snímek. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Příjemné a zábavné sci-fi, které ale dolů sráží snaha být filmem nejen pro dospělé, ale i pro děti. Proto je tam ten protivnej hispánskej chlapeček, snad i proto je tam celá ta komediálně laděná dějová linka s oživlým pračlověkem (navíc naprosto nevhodně podkreslená komediální hudbou), i proto jsou postavy těžce schematické a jejich dělení černobílé. A to je škoda, protože detaily jako slabou stop-motion animaci, až příliš okaté zadní projekce, hrubě nerealistický dinosauří souboj a podobně, bych jinak překousl úplně z přehledem a bavil se nekomplikovaným dobrodružstvím s (pravěkými) monstry v exotickém prostředí. Navíc některé scény - úvodní záběry, vytahování ještěrů z moře, závěrečný souboj tyrannosaura s bagrem atd. - jsou natolik špičkové, že by si zasloužily ještě lepší film. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama