Reklama

Reklama

Lišáček Lup

  • Česko Lišák Vuk (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý lišáček Vuk je velký nezbedník. Není však sám, v problémech mu pomáhá věrný kamarád Karak. Dohromady musí čelit velkému nebezpečí v podobě zlého lovce. Podaří se jim to? Musí zachránit přítelkyni lišku a zažijí při tom i mnoho veselých dobrodružství a příhod. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Bambi (1942) na maďarský spôsob, hlavne tou smutnou náladou, ktorá sa miestami prediera na povrch. Na rozdiel od poeticky ladeného Bambiho je tu ale všetko až príliš doslovné a niekedy aj trochu nahlúple (ako napr. ten humor s ožratými gunármi), veľa logiky proste tento film nepobral (a ani jeho tvorcovia). Jeden príklad za všetky: Malý lišiačik večer zožerie celého káčera, pred spaním si zaželá ešte kohúta, hus a sliepku a ráno mu škvŕka v bruchu a narieka že je hladný. Pre malé deti mi táto rozprávka navyše pripadá dosť drastická, je tam príliš veľa zabíjania (niekedy priam až masového vraždenia). Pochváliť môžem kresbu (postavy vyzerajú celkom sympaticky) a aj pekne vykreslené vzťahy medzi líškami. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

I za komančů se kopírovaly komerčně úspěšné západní předlohy. Téměř každý stát měl svou národní značku odvozenou od Coly... a také se napodoboval americký komiks. Tohle je stylem kresby a animace celkem podařená kopie Walta Disneye. Jako dítě jsem to rád sledoval... na rozdíl od přepálených grotesek s rozjívenými kačery, rychlou rotou a já nevím čím vším ještě z pozdější doby. ()

Reklama

Polda99 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších pohádek mého dětství, která svým příběhem a kvalitou mnohdy překoná většinu současných amerických animáků...příběh vychytralého lišáka, který dokáže být zábavný a vitpný a zároveň dojímavý a smutný... vynikající grafická stránka, která mě i nyní dokáže vtáhnout do příběhu a já si jen přeju, abych v tak krásně barevném lese mohl být spolu s Vukem, Karakem a dalšími postavami.....mimochodem hlášky slepic a hus rozhodně stojí za to....:) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

NA tomhle jsem jako mládě vyrůstal, už tehdy to na mě působilo celkem depresivně, hlavně scéna kde prší a snaží se dostat lištici ven. Lišky to nemají lehké pocit beznaděje je všude, ale zase tu je i plno scén které rozveselí, animace je skvělá. Jen škoda že jsem to neviděl se starým dabingem, hned bych byl veselejší. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika z Maďarska, vytvorený na základe románu od skvelého spisovateľa István Fekete. Jednoduchý a báječný, keď je potrebný, tak veľmi humorný, keď je potrebný, tak zase dostatočne vážny. Jasná voľba pre všetky vekové kategórie. „Karak“ is a boss! PS.: „Ja som hlúpy Karak?“ „Nie si hlúpy Vuk, len ešte málo vieš.“ Osobné hodnotenie: 95% (*****) ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama