Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve je bezmála rok bez práce a když přijde nabídka na odtahování aut, bez váhání po ní skočí. Netuší, že se tak dostal do soukolí, kde hromada šrotu a lidských ostatků je jedinou šancí na přežití. Nezbývá mu než se přes to přenést, musí zajistit svoji dcerku Becky, kterou má ve své péči. Steve nemá tušení, že se dostal do hledáčku nelítostné bandy odtahovačů aut v čele s Nelsonem, který touží po jeho skalpu. V sázce je teď vše, co má Steve rád a tak začíná poslední nelítostná hra. (Rodriguez)

(více)

Recenze (15)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film viděl, když mi bylo asi tak 16 let, a tenkrát se mi to fakt hodně líbilo. Ale od tý doby jsem na to už nikde nenarazil a název jsem zapomněl. Až nedávno jsem se na to dost náhodně proklikal. Takže jsem si film hned stáhnul, kouknul na to po letech znova a musim uznat, že i po těch letech mě to docela bavilo, což jsem teda moc nečekal. Je to sice takový laciný béčko, ale je to celkem zábavný, svižný, je tam dost akce, občas i trochu nějakej humor a má to i nějakou atmosféru. Sice nedává moc smysl, proč jsou v tom podivnym světě vraky aut tak strašně cenný, že jsou tam všichni schopný se kvůli nim navzájem pozabijet, ale je lepší prostě vypnout mozek a moc nad tim nepřemejšlet. Pokud to člověk bere s nadhledem, tak se tomu dá těžko něco vytknout. Dávám nakonec 4 hvězdy, i když objektivně si to asi ten film tak úplně nezaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý béčko. Holt co naplat takový filmy už se dneska nedělají. Občas, ale fakt není na škodu vygumovat si lehce mozek takovým jednoduchým koktejlem plným bláznivých honiček. Je to hloupý, levný a především nebezpečně zábavný. Nemůžu si pomoct i po letech to baví furt stejně.70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle film viděl svýho času možná bych ho ocenil víc. Dnes mi to připadne hodně slabý i na rok vzniku. Svět v němž mají vraky větší cenu než lidskej život ? Zní to ujetě a zajímavě zároveň. Popravdě se toho ale ve filmu moc neuděje. Akce je pomálu a ani za moc nestojí a plusový body nepřinese ani topornej Flash Gordon (Sam J. Jones). Za mě je to nudný béčko z konce 80ek. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Film,který si vystačí bez toho,aby se v něm pralo nebo střílelo. Čekal jsem,že Billy předvede něco ze svého rozsáhlého bojového umění,jen ze začátku dá dvě rány a tím to hasne. Film je z prostředí,kde se všichni chlapi potí,slunce zahřívá silnice tak,že by se na něm dala smažit vajíčka a Steve potřebuje práci,aby mu soud nesebral dcerku,prarodiče ho nemají v lásce. Tak musí každý den svádět boj na silnicích s konkureční firmou,které jde vždy o podpis,aby si mohli odtáhnout auto,které kolikrát sami zničí. Stojí proti trojici nebezpečným chlapům,situace se hrotí stále více a více,kdy Steve usedá za volant odtahového vozu a pouští se s nimi do boje. Skvělé zavěrečné scény v garážích,kdy přítelky Steve veze zraněnou dcerku a v patách jsou odtahové vozy a Steve je musí chránit je skvělá a vše doplňuje skvělá hudba. Film je vlastně založene na pár autech a hercích,přesto v něm je dobré napětí a akce. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem nepochybně ještě neviděl film o odtahovce, tohle je špatný příklad, jak si rozšířit obzory. Akční céčko odehrávající se (bůhvíproč) na úzkých jednosměrných silničkách kdesi mezi bažinním porostem. U nás bychom takovou cestu nazvali panelovkou (neplést prosím s D1, ta je trochu širší). Zápletka je poplatná žánru a kategorii, banda primitivů v čele s bratrem ducha Patrika má pifku na týpka, co se přidal k branži z existenčních důvodů. Pak se objeví krásná princezna, takže týpek by mohl mít úplatami protislužbou vystaráno do konce života, děj se ale zašmodrchává, téměř všichni blízcí jsou ohrožování na životě anebo rovnou knokautováni, a tak se rek naštve a všechny zmasakruje. I pyrotechnici totiž potřebují živit rodiny. Info pro dabingforum: V českém znění: Jiří Schwarz, Jarmilka Švehlová, Magda Kopicová, Daniel Rous, Dana Syslová, Bohuslav Kalva, Libor Terš, Bohdan Tůma. Pro Filmexport Praha české znění vyrobilo Studio Zero. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Povedený béčko, u kterýho mi ani nevadilo, že tam bylo fakt minimum akce, protože příběh byl dost dobrý . ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Po letech to bylo silné kafe i přes jakoukoliv nostalgii. Když vemu v úvahu, na jaké šílenosti, jsem tehdá před lety koukal se zatajeným dechem, tak můžu jen nechápavě kroutit hlavou. V tomhle případě jde o hromadu přehnaného a většinou stupidně natočeného materiálu. Prostě pro mne spíše dost úsměvné céčko. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Slušné akční béčko, sice jsem čekal trošku víc nadupané scény, ale musím se spokojit s tímhle. Záporák v podání Dona Swayzeho byl suprovej, jen hlavního hrdinu Sama J.Jonese sem fakt moc nežral. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Stare dobre becko konce osmdesatych let, ktere nemuze minimalne nikoho z me generace urazit. Zajimava je koprodukce s Filipinami a herecke obsazeni stoji taky za zminku. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typické americké béčko konca 80-tych rokov. Nenadchne ani neurazí. Proste dostanene asi to, čo čakáte. Starší brat Patricka Swayze-ho sa v zápornej roli celkom činí. O hercovi hlavnej role sa to už nedá povedať - ten je slabota. Ani nejaké akčné súboje velmi nečakajte. Príbeh je však v pohode. Sci-fi v tom nehladajte, i ked je to možno chápane ako polo-post-apo. Hodnotenie: 55% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemejšlel, jaký tomu dát hodnocení. Jelikož pracuju na dispečinku kde se mj. řeší odtahy vozidel, chtěl jsem tohle vidět. Je to něco mezi Need for speed a Mad Max zamíchanej do omáčky z odtahovek. Dost přehnanej námět, slabý herecký výkony a až roztomilý prostředí z 80. let. Buď jak buď, na víc jak 2 hvězdy to neni . Ale líbil se mi hlavně výkon Dona Swayzeho (bratra Patricka), kterej zahrál ukázkovýho zákeřňáka. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Steve O'Neill je otřesen smrtí své ženy a nad vodou ho drží jen dcerka Becky. Po roce bez práce přijímá nabídku odtahovače aut. Dostává se mezi pochybné existence, pro které se staly peníze, vykoupené hromadou automobilového šrotu a lidských mrtvol, jedinou hnací silou. Výše výdělku závisí na množství odvezeného plechu, a tak se přičiněním chladnokrevných vrahů stávají silnice vrakovištěm a zároveň pohřebištěm. Když se terčem teroristů, zejména brutálního Nelsona, stává O'Neillova malá Becky, nepříčetný Steve se ho rozhodne zabít. Vše dává v sázku, protoženyní může ztratit nejendceru, ale i ženu, která znovu dala smysl jeho životu. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

S truckerskou tématikou to nemá nic společného, takže to jsem sáhnul vedle, ale určitě nelituji. Od začátku potěší starý český porevoluční dabing. Zajímavé prostředí Filipín, dobrý příběh a postavy taky ujdou. Nejspíš je to levná variace na Mad Maxe, ale o světě kolem tam není ani zmínka. 3-* ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Film natolik věrný svým letům a žánru, že nevím co napsat proti. Jelikož tu není moc co hrát, všichni podávají Oscarové výkony, děj má všechny neduhy co má mít a celé je to prostě "made in 90s". Pokud to nepamatujete v premiéře a nejste fandové doby, kašlete na to. ()

leonskennedy 

všechny recenze uživatele

Proč tam sou proboha všechny auta tak starý a obouchaný?Hlavní hrdina nic moc a brácha Patricka Swayze je sice podobnej ,ale žádnej hereckej výkon taky nepředvede. ()

Reklama

Reklama