Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pokud je člověk ochoten překousnout tuny logických i nelogických pseudo keců, čeká ho poměrně solidní film, který divákovi nabídne hodně především co se vizuální stránky týče. Vynikající akce, kde na můj vkus sice není prakticky žádná krev, avšak tento fakt jsem vzhledem k vyjmečnému "stylu" filmu v pohodě akceptovat. Fantasticky natočené jsou scény střelby ze zbraní (něco podobného dokáže snad jen Bay a Mann), no a v neposlední řadě nutno pochválit fantastický zvukový/hudební mix. Scénář je relativně solidní a herecké výkony na akční scifi vcelku ucházející. Občas mi vadilo přehnané množství vizuálních efektů (souboj se Smithem, závěr), ale to se dá překousnout. Stylová a inovativní zábava. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $281,576,461Tržby Celosvetovo $742,128,461║ Po príbehovej stránke nie tak brilantný ako prvý diel ale za to vizuál, hudba a hlavne zbesilá akcia to v rámci možností vynahradia, miestami tam je trošku zbytočnej vaty, skrátiť to o 20minút a bola by väčšia spokojnosť. /videl v kine: 90%/ ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu si pamatuju jako něco, co mě zklamalo, protože součástí propagace bylo mmj. i výrazné zacílení na Monicu Bellucci, která skutečně nemůže být hlavním důvodem, proč Matrix Reloaded vidět. Nicméně zpětně to zas takový propad od jedničky není. Jen ten party time na úvodu pořád působí hrozně anorganicky. Zvlášť, vzhledem k tomu, jak je vztah Nea a Trinity napsaný jako byl z pohádky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnutí som mal z tejto psychárčiny dosť rozporuplné dojmy a bral som to len ako núdzové zaplátanie diery medzi jednotkou a trojkou. Pôvodne som teda hodnotil 60%. Druhá projekcia však napravila mnohé nepochopené a odkryla skryté detaily, ktoré potrebujú väčšiu dávku diváckej pozornosti. Aj tým táto trilógia dokazuje, že je neskutočne prepojená a že Wachovskí to vôbec nerobili prvoplánovo, ako sa spočiatku zdalo. Trikovo úchvatnejšie, štedrejší rozpočet dal vizionárskym súrodencom voľnú ruku a oni to zdá sa využili do posledného dolára. Niektoré dialógy stále vysoko nad mierou pochopiteľnosti, ale ak sa nestratíte v hlavnej myšlienke (ako ja pri prvej projekcii), tak sa máte na čo tešiť. 85%. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co nám bylo v prvním (kéž by zůstal posledním!) dílu trilogie lehce naznačeno, je nám v druhém podáno s razancí rány do nosu. Ano, Neo je spasitel, tudíž se nedivme davu, jenž ho v Sionu vítá po způsobu malomocných, k nimž zavítal Kristus. Lehké náboženské metafory se stávají těžkotonážními, Morfeus se odsouvá do pozadí, Trinity slepicovatí, Vědma pochybuje a Smith se množí před očima. Neo, tohle by potřebovalo podstatně schopnějšího a charismatičtějšího Vyvoleného, aby zabránil katastrofě. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Merovejcovým (Lambert Wilson) oblíbeným jazykem je francouzština. Rod Merovejců vládl Franské říši 263 let. (Mr.Bulanek)
  • K provedení některých bojových scén byli použiti i učitelé taekwonda. (HellFire)
  • Při přípravě na svou roli v Matrix Reloaded a Matrix Revolutions (2003) byl Keanu Reeves (Neo) požádán, aby si přečetl knihy "Simulakry a simulace", "Out of Control" a "Evolution Psychology". (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama