Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Matrix Reloaded je o něco slabší než film původní. Moment překvapení už je prostě nenávratně pryč, příběh docela stejný a rozdíl mezi realitou/nerealitou už není prakticky žádný.Především zapomeňte na všechny ty recenze a názory, které jste slyšeli před vlastní projekcí, film prostě překoná vaše očekávání. Akce zůstala v přijatelných mezích - omračující bojové scény, Neo má uvnitř Matrixu ještě lepší schopnosti. Každý herecký výkon je o poznání kvalitnější, logika příběhu více pochopitelná. Každopádně budete chtít film vidět ještě jednou, protože jde o neskutečnou jízdu horskou dráhou. Neodhalím žádné detaily příběhu, protože - řekněme si to na rovinu - zápletka byla vyzrazena už v prvním díle a Reloaded je přirozené pokračování děje (mne jen zajímalo, kde si obyvatelé podzemí shánějí jídlo a vodu). Jedná se o vizuální svátek, kde neplatí fyzikální zákony. S Matrixem bratři Wachowští nasadili laťku pekelně vysoko a překonat ji se jim nepodařilo. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsem zpožděný za všemi o dobrého půl roku (jako vždy :), a Reloaded ke mně dorazil až jako moje DVD .. Už jenom to jak bylo schopno pokračování (nebojím se říct) kultovního Sci-fi Matrix rozdělit filmové nadšence a jak obsáhá debata se vede na téma obsahu (méně na téma formy – tam se shodují téměř všichni) dává tušit, že se jedná o mimořádný (v pravém smyslu toho slova) film. Reloaded má totiž tolik „možností volby“ pro diváka, že to s tou rozpolceností ani nemohlo dopadnout jinak. Pro někoho je to „megalomanská velkohubá pakárna“ (s tím bych si dovolil nesouhlasit), pro někoho „dokonalost“. Mně se koneckonců taky zdály některé scény nudnější – nebo lépe - méně významné, ale jelikož neznám konec (ten se dozvím až v Revolutions), tak vlastně nelze říct co je významné méně a co více. Co když je to, co bylo naznačené trošku jinak ?! . Myslím, že zatím u žádného filmu jsem neměl takový problém s přidělením hodnocení. Tohle je opravdu jenom první půlka bez pointy. Nechci to přeceňovat, ale „Šestý smysl“ bez pointy by asi taky nebyl tak slavný. Proto bych si dovolil vyjímečně (zatím) žádné nepřidělit. Po skončení filmu se moje osobní „spokojenost“ ustálila tak na ****, ale po „Revolutions“ to může celé „docvaknout“ a být hravě 105%. Taky možná necvakne nic a bude to 60% :) .......... Celkové zhodnocení u Revolutions. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

neo dostane dárek a přesvědčí agenty, že je novou verzí člověka. stroje míří k sionu. dnes večer jim lidé musí připomenout, že nemají strach. zjistil jsem, že technopárty je výtvor matrixu, že vztah trinity a nea pokročil a že agent smith se umí kopírovat. všechno je sice tak zdlouhavě podáváno, ale asi to musí být. vyvažuje to perfektní zvuková stopa filmu. souboje v dlouhých černých pláštích vypadají nad míru efektně. nebojuje se jen rukama, ale používají se také meče, kopí, štíty. kolik řádků programu má moučník? válka skončí za 24 hodin. proroctví byla lež. vím to, protože musím. proto jsem tady. PROTO JSME TADY VŠICHNI!!! ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že bratři Wachowští tak trochu přefilozofovali sami sebe. Některé zákonitosti z Prvního Matrixu jsou popřeny a na druhou stranu tu jsou nové, které plně nechápu. Wachowští možná vymysleli dokonalý svět, ale do scénáře toho nedokázali narvat tolik, aby nám to plně vysvětlili. A to oživení Trinity? Hrůza. To by Neo mohl zachraňovat každého na počkání!!! No a ty neustále propagované viry tu skoro vůbec nejsou. Ani ta honička se mi nezdála nijak úžasná. Alespoň, že přibylo hlášek. Ale uvažoval jsem i o třech. No, uvidím co ukáže trojka. ------Po Matrix Revolutions-----Přehodnocuji na tři a! ---- Matrix Reloaded je film, který se mi s každým dalším skouknutím líbí míň. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani zdaleka ne tak špatné, jako jsem po záplavě rozporuplných názorů čekal. Je pravda, že oproti jedničce přibylo triků na úkor příběhu, ale přesto se nejedná o typickou "nastavovanou kaši". Zajimavý byl souboj Nea s namnoženými Smithy. Taky jsem si nevšiml nějakých vyloženě nepovedených triků, ale to může být i mou vrozenou slepotou. :) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Ve scéně, kdy Agent Smith (Hugo Weaving) stojí v cestě Neovi (Keanu Reeves), není Neo v odrazu Smithových brýlí vidět a v záběru se objevuje jen prázdná chodba. (camperiqk)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama