Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 019)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdičky. Nevěřím, že Wachowští předem počítali s trilogií. Začátek je nezajímavý (scény ze Siónu), moc se mi nelíbil přerod postavy Morphea, z kterého se nyní stává řečník strhující davy. Pravda v druhé půli se tempo zrychlí a honička na dálnici je skvěle udělaná, ale celkově spíše zklamání. Po zásadním rozhovoru s Architektem nevím (jsem zvědav), s čím novým ještě chtějí Wachowští přijít v dalším díle. Pozn.: Halasně ohlašovaná bitka Nea s množství agentů Smithů mi přišla až směšná a moc dlouhá - agent Smith v tomto díle již vůbec nemusel být. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování kultovního sci-fi thrilleru - Matrix Reloaded se mi líbí nyní ještě více než původní Matrix. Konečně jsem pochopil nuance scénáře, nehledám souvislosti, ale naplno si můžu vychutnávat neskutečné trikové scény i logiku děje. Např. akční trikový souboj na dálnici nebo bitku Nea s namnoženými agenty Smithy (po odchodu vědmy) snad nelze překonat. A k tomu mi zůstává perfektní svět prvního Matrixu. Chcete vidět víc? Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=acmbihkmeVg ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvom zhliadnutí som mal z tejto psychárčiny dosť rozporuplné dojmy a bral som to len ako núdzové zaplátanie diery medzi jednotkou a trojkou. Pôvodne som teda hodnotil 60%. Druhá projekcia však napravila mnohé nepochopené a odkryla skryté detaily, ktoré potrebujú väčšiu dávku diváckej pozornosti. Aj tým táto trilógia dokazuje, že je neskutočne prepojená a že Wachovskí to vôbec nerobili prvoplánovo, ako sa spočiatku zdalo. Trikovo úchvatnejšie, štedrejší rozpočet dal vizionárskym súrodencom voľnú ruku a oni to zdá sa využili do posledného dolára. Niektoré dialógy stále vysoko nad mierou pochopiteľnosti, ale ak sa nestratíte v hlavnej myšlienke (ako ja pri prvej projekcii), tak sa máte na čo tešiť. 85%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prvý Matrix je kultové dielo, vo svojej kategórii prakticky v každom ohľade dotiahnuté k dokonalosti, navyše dostatočne vysvetlené a uzavreté, preto som pokračovania už vôbec nepotreboval, nemali šancu udržať nastavenú úroveň. Ale zase podobných filmov moc nie je a to univerzum je dostatočne zaujímavé, aby sa s ním ešte dalo pracovať a tak teda sa stále dá ponúknuť slušná žánrová zábava. Hlavným problémom Reloaded je, že ten príbeh tu vlastne ani nemá čím zaujať. Venuje sa tým častiam Matrixu, ktoré ma vlastne ani nezaujímajú, ako postava kľučiara, programy žijúce si vlastným životom a podobne a línia s agentom Smithom bola v prvom diely úplne uzavretá, tak neviem, načo ju zase oživovali, aj tak to nič zaujímavé neprinesie. Ale aspoň je tu podzemné mestečko Zion a chystaná invázia množstva strojov s cieľom definitívne zastaviť ľudský odpor a hlavne postavy, ktoré som si už obľúbil a tak som si užíval scény s nimi a ich vzájomnú interakciu. A nájde sa aspoň aj ten jeden zvrat, záver sa mi páčil a postavu vyvoleného to hneď ukáže v trochu inom svetle. Spokojný som aj s obsadením, hlavné trio Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne je tu skvelé, charizmy majú na rozdávanie, na zápornej strane poteší Daniel Bernhardt a štýlové dvojičky a ako fanúšika hong kongského akčného filmu aj Collin Chou v menšej úlohe ochrancu vedmy. Ale ten zvyšok už nie je moc výrazný a ako som spomínal, Hugo Weaving ma už tentoraz nezaujímal. Ale aj tak si myslím, že tento film vznikol hlavne kvôli akcii a možnostiam, ktoré toto univerzum ponúka a tu si nemôžem moc sťažovať. Zatiaľ, čo v prvom filme mi ešte prišlo, že herci trénovali bojové umenia len niekoľko týždňov, tu sú už na tom podstatne lepšie. Len škoda, že sa to tvorcovia snažia niekedy moc preháňať. Preto ma napríklad taký súboj s množstvom agentov Smithov bavil len spočiatku, potom to už bolo moc prehnané, zbytočné a strašne digitálne. A tiež Neo nemusel tak moc lietať v štýle supermana. Ale tie malé súboje si užívam. Hlavne úvodný súboj s trojicou agentov alebo stret s Collinom Chou sú skvelé, tie sa mi veľmi páčili. No výborne sú na tom aj všetky tie prestrelky, naháňačky a explózie a diaľničná naháňačka je rozhodne akčný vrchol série s množstvom nezabudnuteľných momentov. Technicky môžem vytknúť iba to občasné nahradzovanie hercov digitálnym dvojníkom, vidno to až moc a pár efektov, ktoré už trochu zostarli, ale celkovo je to perfektne zvládnuté a na tom vizuáli a atmosfére si teda dali záležať. Takže síce sa považujem len za fanúšika pôvodného filmu, nie celej série, ale nevadí mi, že vznikla, aj tieto pokračovania sú žánrový nadpriemer a kvôli akcii sa na Reloaded oplatí pozrieť aj viackrát. 76% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Wachowští prohlubují svůj svět a servírují ještě epičtější akční scény než minule, to celé v luxusním audiovizuálním hávu. Ale zatímco jednička byla perfektní a nevystřihl bych z ní snad jediný záběr, tady bych si zastříhal s chutí (Link doma, bitka se Seraphem). A taky dopekl některé efekty (hlavně bitka se stovkou Smithů) a charaktery vedlejší postav (Niobe - milostný trojúhelník mezi ní, Morpheem a šéfem obrany Zionu na mě působil legračně). A tolik nemudroval o vlastně jich učiněných volbách, účelech a důvodech všech a všeho. A zkusil trochu lépe zamaskovat, že příběh je do značné míry tour de matrix po starých (Vědma, Smith) a nových (Merovingian, Architekt) známých prokládaná akcí. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Smlouva sourozenců Wachowských na natočení Matrix Reloaded (2003) a Matrix Revolutions (2003) zahrnovala klauzuli, podle níž nebylo nutné absolvovat jinak povinné rozhovory v médiích. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama