Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Halloween a děti po celé Americe touží po maskách neustále inzerovaných v televizi. Nedají svým rodičům pokoj, dokud jim vytouženou hračku neobstarají. Masky však nejsou tak nevinnými hračkami, jak se na první pohled jeví. Ve skutečnosti jde o smrtonosná zařízení, která vymyslel Conal, šílený irský výrobce hraček, znechucený hrubou komercionalizací dávného keltského mýtu. Jeho zvráceným cílem je obnovit pravý smysl Halloweenu a vrátit jej do počáteční formy, kdy byl svátkem čarodějnic. Místo znovuzrození keltského mýtu se však záměr mění v krutý žert démonického mstitele pošlapaných tradic, kdy se "hříchy" konzumní společnosti obrátí proti nim samým. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (288)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem tohoto filmu není to, že je v členěn do série Halloween, přestože s ní nemá tématicky nic společného, ani to, že tu není žádný Michael Myers, ale to, že se v tomhle filmu v podstatě vůbec nic nestane a docela dost nudí. Dubing byl otřesný. ty děti, co mluví jako dospělý, co se snaží mluvit jako děti, to bylo skoro až nechutný. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Halloween bez Michaela Myerse? To je asi hlavní příčinou drasticky nízkého hodnocení Halloweenu 3. Jinak se jedná o trochu(?) švihlé béčko s pěknou kamerou, kterou stejně jako u předchozích dvou pokračování, má na starosti slavný Dean Cundey. Dobrá je taky hudba Johna Carpentera a Alana Howartha. V rámci série ovšem bizzar... ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No do psí prdele, co to jako mělo být?! Halloween trojka nefunguje ani jako pokračování dvou skvělých předchozích dílů, ale ani jako samostatný horor (protože buďme upřímní- tohle horor fakt není). Začátek ještě jakž takž ujde, jenže pak se film rozplizne do něčeho těžce neuchopitelného, jako kdyby honil až moc zajíců naráz, kteří se mu však úspěšně rozprchli. Vyjít to jako bonusový materiál k nějakému opravdovému Halloweenu, jako nějaký fanmade, tak budiž, ale jako regulérní pokračování se to těžce minulo účinkem. A opravdu ne- Michaela Myerse se tady vážně nedočkáte, což, myslím, mluví za vše... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najväčšou chybou Halloweenu III je to, že sa volá Halloween III. Season of the Witch je skvelé naivné 80s béčko s bohovským Carpiho soundtrackom. Je tu kompletné klišé osemdesiatych rokov od malomestskej Ameriky, počítačov, vraždiacich robotov, laserov, synťákovej hudby, či povrchnej kritiky konzumerizmu, až po totálne bizarné veci ako druidi, vraždiaca televízna reklama, či ukradnutý kameň zo Stonehenge. A navyše Tom Atkins čoby céčkový Tom Selleck! PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

Docela chápu, proč Carpenter ve stejném roce raději točí The Thing. Mohl bych překouknout fakt, že tohle pokračování je spíše spin-off než navazující pokračování, protože hádejte co - Nevyskytuje se tu Michael Myerse. Udělat Halloween bez Myerse je asi takové jako udělat Pátek třináctého bez Jasona... Moment, to jim vlastně prošlo. Tak stejný jako byste chtěli udělat Vetřelce bez slintajícího xenomorfa. Jednoduše - neuděláte. Leda tomu dát silnou atmosféru, horor, dobrý příběh a... A tohle vlastně nemá ani jedno z toho. Nejvíc béčkové snad dopadly napsané postavy. Doktor, který aby byl s dětmi, raději jede vyšetřovat záhadu do jiného státu? Dcera, které zemřel otec, tak místo aby truchlila, tak si na výlet vezme sexy prádlo a první co udělá je, že hupne s cizím chlapem do postele? Vážně, neumíte nic lepšího? Chlápci v kvádrech, co se chovají jako terminátoři a střeží továrnu na masky. Asi je toho víc než bych si připustil. Ikonického vraha vystřihnout můžete, ale ikonickou hudbu už ne. Narvat místo ní televizní reklamu, co hraje desetkrát, není adekvátní náhrada. Tohle bylo po dějový, charakterový a hudební stránce hrůza. Nerozumím tomuhle počinu. (10 %) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (33)

  • Jedním ze zábavnějších důvodů, proč tento film vznikl, prý měl být odmítavý postoj amerického filmového kritika Rexe Reeda k filmu Halloween II (1981). Publicista tvrdil, že pokud vznikne ještě další pokračování, odevzdá svůj novinářský průkaz. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama