Reklama

Reklama

Nu hai wei long

  • Hongkong 怒海威龍 (více)

Obsahy(1)

Policejní kapitánka Yiangová (Cynthia Khan) skvěle ovládá bojová umění kung-fu. Musí splnit těžký úkol - v přestrojení dopadnout a usvědčit drogový syndikát. Na pomoc je jí přidělen policista a výborný bojovník Li Chin Tang (Biao Yuen), který ze spolupráce s Yiangovou není vůbec nadšený, jelikož pracuje zásadně sám. Kapitánka sympatie k Tangovi rovněž neopětuje, ovšem když dojde na lámání chleba, jsou společně neporazitelní. (Epistemolog)

(více)

Recenze (4)

Mol 

všechny recenze uživatele

WE'RE DIYNG TOGETHER NOW!!! Teda nevím co ten poster, kde Biao má ten těžkej kulomet. To jsem asi zrovna mrknul nebo co, protože to ve filmu teda vůbec není. Za to je tam spoustu akce skvělá Cynthia a závěr filmu má obrovský grády. Trošku mi ty závěrečný jatka přišli, jako komando s americkým bojovníkem dohromady. Hrdinové s jedním zásobníkem vystřílí snad celou bázi a máchají s těma kulometama, jak veslem v peřejích na Yukonu. To ovšem nevadí, protože tak to máme rádi a moc dobře se na to dívá. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ach jo, když vidím tento film je mi jasné, co stojí ze jeho slabší úrovní, nedostatek financí je zjevný hlavně na choreografii soubojů, které jsou sice pořád docela našláplé, ale občas je to divně snímané, nebo špatně střiženo, případně je někdy až příliš okaté použití drátů a dost ze závěrečného souboje obstarává zrychlení, opět příliš okaté. Škoda, v momentech kdy se tohle neděje, je poznat, že Yuen Biao a Cynthia Khan mají velké schopnosti, ani zbytek obsazení nepostrádá talent. Zápletka o undercover sice notně ohrané téma, scénář nekonzistentní až běda hlavně zpočátku, ale přece se ve filmu najde i pár inovací na žánrovku. Jak jsem už psal Yuen a Cynthia jsou skvělí. Nedoporučil bych to však nikomu, kdo nepatří k jejich skalním fandům a i ti budou mít tendenci varovně zvedat prstík a říkat, že už natočili lepší věci a po roce 1993 to s nimi, stejně jako se žánrem šlo z kopce. Ačkoliv věkově neměli mít ještě hodně dlouho žádný problém tenhle typ filmů zastat levou zadní. Bohužel doba jim nepřála. Zejména Cynthie je mi líto, bylo jí tehdy 27 a musela se většinou začít plácat v těžce nízkorozpočtových filmech, ačkoliv její vrchol měl teprve přijít. Je mi záhadou, jak to Michelle Yeoh jako jediná dokázal přežít až dodnes a udržet se. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka mi trochu mi to pripomenula Police Story 3 v ktorom sa policajti Jackie Chan a Michelle Yeoh snazili inkognito ako brat a sestra znicit gang drogovych priekupnikov. Tentokrat nesurode duo policajtov v prestrojeni hraju Cynthia Khan a Yuen Biao a vydavaju sa za manzelov, ktory sa neustale postuchuju, co ma byt akoze vtipne. Nesmial som sa. Snazia sa znicit drogovy gang, ktory vedie demonicky Waise Lee. Ale cely film je evidentne strasne lacny a aj zapletka je podana chaoticky a miestami som uplne nechapal niektore sceny. Nedostatok penazi sa neprejavil len na velkoleposti akcnych scen, ale aj na kvalite bitiek u ktorych nebol cas na prepracovanejsiu choreografiu. 2 väcsie prestrelky mi pripadali strasne nudne. Zaber na strielajuceho cloveka a protizaber na nejake vybuchujuce kapsulky a chlapik padne na zem. Od napätia som si cumlal palec. Ha,ha. Jedina akcna scena, ktora stoji za zmienku je finalny suboj v ktorom si to rozdaju Biao a Cynthia s najhlavnejsim drogovym sefom Billy Chowom. Kamera a strih je taky neohrabany a aj niektore chvaty pôsobia divne, ale rozhodne to je najlepsia akcna scena celeho filmu. Z dalsich znamejsich hercov sa tu mihnu Alex Man ako policajt, ktoreho hned na zaciatku picnu alebo Yuen Wah ako zlocinec, ktoreho dostane Cynthia v uvode. Vysledkom je podfinancovany akcny film na ktorom sice vidno, ze sa zucastneni snazili, ale marne. Svoje najlepsie casy uz mali vsetci za sebou. 4/10. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Táhne to především sympatická hydra a protidrogová agentka Cynthia Khan, která má v úvodu souboj o kufřík s maestrem kung-fu Wah Yuenem, který má jen menší cameo. Biao Yuen hraje frajírka Li Ching Mina a Yuen Bun měl na starost krom režie i bojovou choreografii. Mimo skromného rozpočtu stojí za zmínku účast kickboxera Billy Chowa a kaskadéra Lung Chana. Jmenovaná 4ka své přednosti v propracované choreografii předvede v závěrečném desetiminutovém souboji. ()

Zajímavosti (1)

  • Bun Yuen měl krom režie na starost i bojovou choreografii. (Epistemolog)

Reklama

Reklama