Reklama

Reklama

Qu mo jing cha

  • Hongkong Kui moh ging chaat (více)

Obsahy(1)

Policista Feng (Lam Ching Ying) je bojovník a tvrdý polda, který se specializuje na strašidelné případy. Policisté si totiž neví rady se zatřeleným gangsterem, který najednou ožil a utekl. Feng brzy zjistí, že do případu zombie je zapleten jistý čaroděj (Billy Chow). Tajemný čaroděj má totiž magické schopnosti, s jejichž pomocí oživí mrtvé, aby je mohl využívat ke svému prospěchu. (Epistemolog)

(více)

Recenze (4)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film který kombinuje velmi lehce prvky hororu, fantasy v moderním hávu. Billy Chow v roli policisty vyznávající taiosmus, specialista na podivné příklady. Velmi dobře jsou zpracovány souboje, jakoby vypadly z pc rpg, nebo fantasy pohádek, moc povedená atmosféra, efekty vypadají na dnešek archaicky, ale celkově do filmu ladí. Trošku zbytečné jsou některé pokusy o humor, ale celkově velmi zvláštní zapadlý film, který stojí za to vidět,už jen kvůli Michiko Nishiwaki, která má hlavní roli záporáka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak najprv dej, keďže ten popis od Epistemologa je zase úplne mimo. Expert na mágiu a svojrázny policajt Fung (Lam Ching Ying vo svojej typickej úlohe) príde so svojou neterou na pomoc k miestnemu oddeleniu s prípadom dílerov drog. Hlavný dvaja vyšetrovatelia sukničkár Lam (Wilson Lam) a nešika (Miu Kiu Wai) sú v šoku z toho, že podozrivá sa správala ako nesmrteľný zombie, dokiaľ ju neprešlo auto. Na rozkaz nadriadeného Ma (Wu Ma) sú všetci nútení spolupracovať aj keď sa Fung a Lam nemusia a Lam Fungovým metódam neverí. Postupne vypátrajú, že za všetkým stojí sexi démonka (Michiko Nishiwaki) so svojím poskokom (Billy Chow). A nekonečný súboj plný fantasy prvkov sa môže začať. Vtipné je, že vôbec nie je vysvetlené prečo vlastne by chcela démonka dílovať drogy a aký má vlastne plán. Proste je zlá a sústredí sa to hlavne na komické scény medzi Fungom a Lamom, ktorý chce zbaliť jeho neter a potom na tie fantasy súboje plné trikov. Na filme ma štvali dve veci. Otravný predstaviteľ Lama. A potom, že na rozdiel od série Mr. Vampire do ktorej by sa tento film kľudne mohol zaradiť, aj keď sa to tentoraz odohráva v súčasnosti a namiesto hopkajúcich zombie upírov tu je démonka, ktorá ovláda kdejaké čarodejnícke kúzla, tak v tomto filme sa príliš nekladie snaha podrobnejšie vysvetľovať jednotlivé kúzla a ich protikúzla. Takže sa nebuduje napätie prípravou a tým či bude kúzlo fungovať, ale ako na bežiacom páse sa tu strieda jedno kúzlo za druhým a divák za pochodu zisťuje, čo všetko jedna aj druhá strana ovláda. Našťastie po trikovej stránke ma tento oldschool štýl plný praktických efektov baví stokrát viac ako súčasné CGI a bolo pôsobivé, čo všetko v tej dobe dokázali. Štandardného kung-fu tu je minimum a je predrátované, ale aspoň štipku bitky si divák užije pri súboji  Lam Ching Ying a tvrdo kopajúceho Billy Chowa. Desivý film rozhodne nie je. Je to proste hlavne o trikoch a nadprirodzených schopnostiach postáv. Väčšina filmu je za príjemné 3*, ale nabúchané trikové finále tomu dodáva aj štvrtú hviezdu. 7/10. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Lam Ching ying je bezesporu dobrý herec, ale vidět ho i přes boj proti kouzelným elementům bez taoistického roucha v roli netradičního policisty, si mě úplně získat nedokázalo. Velkou měrou je to zapříčiněno neoriginálním přístupem režiséra a nezajímavým až špatným vedlejším obsazením. Zvláště trestuhodné bylo nevyužití schopností Billyho Chowa, který se později proslavil taktéž jako záporák ve Fist of Legend. Magic Cop je celkově film, který bohužel nenaplnil svůj potenciál. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl slušnej úlet, jak se na HK produkci patří. Magic Cop je směsicí fantasy, komedie a hororu, v níž se utkají dva moderní čarodějové oplývající uměním černé magie. A když se tihle dva setkají (bývalý policista na straně dobra a tajemná žena v černém představující zlo), všechno lítá do vzduchu a ožívají mrtví. Kromě nich jsou tu ještě dva detektivové coby komické figurky, a čarodějova dcera, o kterou mají hoši zájem, což se zase nelíbí fotříkovi. Snímek má fajn tempo a hned od začátku divákovi nastíní, co má v průběhu asi očekávat. Násilí skoro nulový, samý kouzla a čáry, až mi to chvílema připomnělo kultovní Velké nesnáze v Malé Číně. Humoru je tu celkem dost, občas se sice nevyhne typické trapnosti, ale většinou jde o povedený vtípky, viz scéna v márnici. Bavil jsem se, víc netřeba okecávat. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama