Reklama

Reklama

The Hideous Sun Demon

  • USA The Sun Demon (více)

Recenze (7)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: ZÁŘE SLUNCE Z NĚJ STVOŘILO ZrůDU!!!___Samozřejmě u nás úplně neznámý, zato v Americe poměrně béčkový kult, který se dočkal i parodické předělávky v 80.letech, i taktéž parodického předabování jednou komediální skupinou. Příběh muže, který při návštěvě atomové elektrárny je nešťastnou náhodou radioaktivně ozářen a následkem toho při každém kontaktu se sluneční svitem se načas stává monstrem – napůl člověkem, napůl plazem, se šupinovitou pokožkou a „hrůzostrašným“ výrazem. Ve výsledku je to tak trochu love story (se šansonovou písničkou), trochu drama, trochu krimi a trochu horor, s dramaticky vypjatým závěrem, kdy hrdina v podání Roberta Clarka (rovněž i jako scenárista a režisér tohoto filmu) běhá po průmyslovém komplexu a kosí jednoho policistu za druhým. Úplně tak bych nesouhlasil zde s kolegy, že netvoří maska byla nevyužitá. Zejména ve druhé půli si jí divák užije dosyta, i když na její „strašící potenciál“ divák musí nahlížet optikou tehdejší doby, dneska vzbuzuje spíše úsměv. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost velká slabota, na film jsem se dost těšil protože měl pro mě sympatickej nápad a název. Dostal jsem ale takovou nudu. MAska démona byla ale dobrá a bylo rozhodně na co koukat, ale přišla mi taková nevyužitá. Jako béčko na jedno zkouknutí to ujde, ale nic jiného nečekat. Pokračování dopadlo lépe. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zábavný béčkový monster milostný/sci-fi/horor. Úvod plyne pomaleji a z letargie dokáže vytrhnout leda tak výstřih hlavní hrdinky, když sedí za pianem a zpívá, ale později to společně s proměnami hlavního hrdiny stále více dostává grády. Sice to je technicky pouze variace na Vlkodlaka (člověk stižený "prokletím" ne vlastní vinou, je z toho nešťastný a snaží se vlastnímu řádění zabránit), maska je celkem zábavná (o dost povedenější než podobná v Alligator People), příběh není odfláknutý a konec zábavný a tragický. V rámci žánru nadprůměrná podívaná. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že Hnusný sluneční démon vznikl vlastně jen proto, že Roberta Clarka nadchlo, jak předchozí film, v kterém hrál, tedy Ohromující monstryně ;-) přes to, jak byl slabý, finančně zabodoval. Na to, že šlo o jednorázový pokus o režírování, víc než obstojné. Hlavní hrdina spadl do zmonstrovatění nevinně, a nestal se z něj superhrdina ani padouch, jen si to pěkně odnesl. Skvělé jsou scény, kdy vyprávění padá do jakési ich-formy, hrdina se lituje, hroutí se... Pak se rozhodne změnit životní styl, najít útěchu v chlastu, pořídit si přítelkyni s obráceným denním režimem atd. Akorát se mu situace komplikuje a komplikuje, pak v sebeobraně (proti revolveru) zabije prvního člověka, jde si pro něj policie, při panickém útěku nešťastnou náhodou jednoho přejede (nemohl ho vidět), pak už policajti chtějí krev, tak už je musí zabíjet jednoho po druhém... Místy slabé, nevěrohodné a viděné (počínaje Invisible Manem atd.), místy sedící jak pozadí na hrnec -- například celý děj od objevení se malé holčičky, veškeré její dialogy a situace výborné. Co tomuto filmu určitě neupřu, to je výborná vnitřní logika, každý krok vyvolá další. Nadmíru spokojen. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmársky je "Ohavný slnečný démon" celkom podarené dielo. Časté zmeny prostredí, obstojní herci, prijateľná hudba, zopár zaujímavých kamerových záberov. Lenže celé sa to príšerne vlečie. Presne ako tá pieseň, ktorú zaspieva blonďatá herečka v prvej štvrtine filmu. Inak je to v podstate priemerný monster-horror, ktorý ako tomu bolo zvykom v 50-tych rokoch má čo dočinenia s radioaktivitou. Mutáciou postihnutý muž sa pod vplyvom slnečného žiarenia mení na zúrivého netvora. Na ktorého maske mohli tvorcovia tiež viacej zapracovať. ** ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama