Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 5

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (164)

mcb 

všechny recenze uživatele

I ty nejhorší seriály z marvelovského univerza (Ms. Marvel, She-Hulk) měly alespoň nějaký koncept, Tajná invaze je však šedé, nudné a prázdné plýtvání peněz, skvělých herců a značky, které se dějově nikam neposouvá a genericky jen vrší nevzrušivé cliffhangery a fakt, že tam opravdu o nic nejde, jen o  zdlouhavě si povídající postavy ve vyprázdněných skladištích a místnostech. Gratuluji Marvelu, že konečně svou kvalitou dohnal seriály, od nichž se chtěl odlišit (Defenders univerzum od Netflixu). ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nene, už při recenzi předposledního dílu jsem říkal, že jim podobný neduhy dál snášet nehodlám, a to se promítne i do finálního hodnocení. Je to přesně tak, jak jsem napsal, dovolím si citovat "...První díl hype, cliffhanger - několik dílů nuda - předposlední díl zase příslib velké bitvy na závěr - závěrečná bitka, která není zdaleka tak dobrá, aby stihla vylepšit skóre celého seriálu." A uhod jsem to správně. Marvel prostě už neumí točit dobrý věci, nevím, kde je problém, ale kdyby seriál měl jen 3 epizody, tak to vyjde úplně na stejno. Nastavovaná kaše, nuda, šeď. Prý Tajná Invaze. Hovno na zdi maximálně. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Celá tajná invaze se hodně liší od komiksové verze. Zde se spíš jedná o teroristický thriller. Není to špatná série a něco bylo i dobře zamýšleno, škoda jen toho finále. To byl zajímavý nápad na papíře, ale když jsem na něj koukal, nepřišlo mi to úplně dobrý a hlavně nevím co s tím mají v plánu dál. Samuel už je starší, a tak se mu scény podřizují, i tak je to furt borec. Marvel ty seriály jede na půl plynu a vždy to nějak ke konci voře. Přitom mají super předlohy, herce a prachy na produkci. Tohle není nejhorší seriál, ale čekal jsem asi něco víc ještě od takové předlohy, jako je Tajná Invaze. 65% ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte Tajnou invazi ve stylu komiksového eventu, kdy bude každý díl akční nářez ve stylu Infinity War a bude se postupně odhalovat, že ten a ten Avenger je ve skutečnosti Skrull tak budete nejspíš zklamaní. Pokud k tomuhle seriálu přistoupíte jako ke slow burn thrilleru, kdy se stárnoucí Nick Fury jako samostatná jednotka snaží na stará kolena uklidit svinčík co po sobě nechal před lusknutím a zabránit buňce zdivočelých Skrullů před rozpoutáním třetí světové války tak jste na správné adrese. Ano, opravdu se tu nehraje na akci, ale spíš na paranoiu a postupné odhalování Skrullů na vysoce postavených místech. Jsou tu hodně fajn dialogy, kdy spolu většinou jenom dvě osoby sedí v místnosti a povídají si třeba pět minut o svých názorech a pohledech na věc. Ano, není to moc mainstream MCU, na kterém jsou mladší diváci odkojení, ale v tom je podlě mě síla tohohle seriálu, protože přináší něco jiného. Inteligentní lidi nepotřebují každých pět nějakou bitku tělo na tělo, intenzivní přestřelky nebo mlátící se siláky, kteří s každým úderem dokáží srovnat budovu se zemí. Z postav se mi samozřejmě kromě Furyho líbila nejvíc nová posila ve formě ředitelky britské tajné služby Sonyi Falsworth v podání Olivie Colman. Její suchý britský humor mi neskutečně sedl a udělala na mě mnohonásobně silnější dojem než dlouho budovaná Valentina Allegra de Fontaine. U upřímně jsem i zvědavý jak do budoucna naloží s postavou G'iahi. Tajná Invaze je podlě mě krok správným směrem a já doufám, že si takovouhle atmosféru udrží i třeba nadcházející Daredevil: Born Again a další budoucí MCU projekty, protože je čas na změnu. Za mě slušných 7,5/10. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

5/10. Tak on to ten Marvel zase podělal a z komiksového nápadu za milion dolarů (i když v trošičku okleštěné verzi) udělal pouze fajn jízdu. Jako dokud jsem neuviděl první díl, tak jsem si říkal, že kdyby to byla fajn jízda, tak bych byl hodně spokojenej, jenže pak jsem viděl první díl, který mě odpálil. Mělo to skvělou atmosféru, parádní dialogy, vcelku dost hravou režii, kurde zajímavý příběh a hlavně emoce. No, ale pak přijde půlka seriálu a všechno, co do té doby seriál budoval a co mu tak šlo, se začne bortit, zmizí v podstatě všechny intimní dialogy a na všechno se začne spěchat. A to celé vyvrcholí v totálně trapném digitálním finále, které vůbec nedává smysl. Co se týče postav, tak Fury s Talosem májí geniální chemii (dialog mezi nimi na začátku druhé epizody ve vlaku je nejlepším dialogem MCU), Emilia Clarke je totální missed cast, Kingsley Ben-Adir se sice snaží aby jeho záporák byl nějak zapamatovatelný jenže scénářem je jeho záporák naprosto prázdný, no a Olivia Colman si to neskutečně užívá a ten její britský přízvuk je libovej. Seriál nakonec skrz tu první půlku dopadl fajn. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) pije „Pappy Van Winkle's Family Reserve“, 23letou Kentucky Straight Bourbon Whisky. Jde o starý pšeničný bourbon, který jde do prodeje pouze jednou ročně v omezeném množství. (DJMaroko)
  • Během natáčení se objevil nečekaný problém, a to soukromé drony, které kroužily kolem a hrozilo, že vyzradí informace z natáčení. Samuel L. Jackson (Nick Fury) dokonce prozradil, že jeden takový museli kvůli tomu sestřelit, přičemž jiný pak sledovali až k jeho majiteli, který si to tzv. odskákal. (NiWi)
  • Sonya (Olivia Colman) v epizodě zmiňuje zpěváka Paula Robesona, jenž byl známý svým levicovým smýšlením, sympatiemi ke komunismu, a který často navštěvoval Moskvu během 2. světové války a Studené války. (NiWi)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama