Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční speciál ze světa MCU byl jen otázkou času! Gunnova čtyřicetiminutová jednohubka zaujme animovaným rámcem a je fajn, že v centru filmu byly spíše opomíjené postavy Draxe a Mantis. Ve své podstatě jde o potrhlou blbinku, která má však ideální stopáž a mile pobaví - ať už jde o hudební čísla, hon na "Slaninu", či sekvence z Comic Conu a baru. P. S. Trochu mě zarazil vzhled Groota - jako by se stále více podobal Vinu Dieselovi. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mňa to mrzí, ale ja tieto výplachy už nezvládam. Občas sa tu aj mihne niečo trošku originálne, ale v celej tej plejáde podpriemerných digibordelových vecí, sa Gunnová osobitosť v tomto prípade výrazne vytráca. Dokonca absentuje. Vianočný príbeh, ktorý dokáže naozaj potešil skôr najmenších. Po prvých dvoch GotG je toto zbytočná vec. Dokonca aj ten nápad od začiatku značne pokulháva a vtipom ma to tiež veľmi neohúrilo. Zase raz sklamanie. ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Zábavná Vánoční chuťovka v podání Jamese Gunna, který opět nezklamal. Mantis a Drax se vrací na Zem, aby unesli Kevina Bacona, jako dárek pro Petera k Vánocům. Nesmí chybět chytlavá hudba, trefný humor a rodinná atmosféra, kterou Strážci vždy přinášeli. Skvělá volba pro Vánoční speciál. Marvel by se měl na tyhle věci zaměřit. 7,5/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

James Gunn vrací úder a před plnohodnotným třetím dílem strážců nám dává předčasný Vánoční dáreček v podobě speciálu. Tato čtyřiceti minutová blbinka, je o výprávě Draxe a Mantis na zem, sehnat Quillovi perfektní Vánoční dárek, aby jej rozveselili a zachránili pro něj Vánoce jako takové. Vánoční speciály vesmírných dobrodruhů mají teď spravenou reputaci. Tohle je typická kouzelná Gunnovina, funkční díky těm skvělým postavám, tvořící kvalitní humor a dojemné chvíle! Sváteční speciál je tedy idealní podivaná pro fandy Marvelu s Vánoční náladou, která zahřeje v chladných prosincových dnech. Zároveň tu Gunn dokáže kvalitně rozvíjet vztah mezi členy týmu a představuje i nové členy a zasazení pro Strážce. Kdyby jen trochu vtipněji a lépe spracovali shánění darku samotného a trochu víc využily tu premisu, tak by šlo o perfektní podívanou. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vánoční song z úvodu filmu by klidně mohli hrát i v rádiu. Byl by docela cool 😎. Dávám 5 🌟, protože přestože se jedná o nízkorozpočtovější dílko, je to úžasná pitomina, která mi prosvětlila den. Drax s Mantis jsou sympatická akční dvojka a Kevin Bacon vánoce nezkazil! ()

Zajímavosti (34)

  • Když Yondu (Michael Rooker) na začátku přijde se slovy: „Co to tu u všech plamenů Ogordu vy dva vyvádíte?“ (v originálu „What in the fires of Ogord y'all think you doing?“), tak se jedná o odkaz na postavu Stakara Ogorda, kterého si ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) zahrál Sylvester Stallone. (Kubaaa97)
  • Na skafandru feny Kosmo můžeme zahlédnout nápis CCCP – Sovětský svaz. To je odkaz na Lajku – fenu, která byla za doby Sovětského svazu poslána na oběžnou dráhu a stala se prvním živým tvorem, který se tam dostal. (SpiderBoy)
  • Draxe (Dave Bautista) si turisté spletou s Kratosem z videoherní série „God of War“. (KGBelik)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama