Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Vánoční speciál ze světa MCU byl jen otázkou času! Gunnova čtyřicetiminutová jednohubka zaujme animovaným rámcem a je fajn, že v centru filmu byly spíše opomíjené postavy Draxe a Mantis. Ve své podstatě jde o potrhlou blbinku, která má však ideální stopáž a mile pobaví - ať už jde o hudební čísla, hon na "Slaninu", či sekvence z Comic Conu a baru. P. S. Trochu mě zarazil vzhled Groota - jako by se stále více podobal Vinu Dieselovi. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

A já jsem se bavil. A ohromně. Vánoční atmosféru má tenhle Marvel speciál (tenhle a ten vlkodlačí je to nejlepší, co letos přinesl, no není to povšimnutíhodné?) fantastickou, je to nádherně zábavné a oddechové a jiné ambice tenhle film ani nemá, takže obstál na výbornou. Drax a Mantis jsou naprosto úžasná komická dvojice, Kevin Bacon je borec a na všech hercích je vidět, jak nehorázně si tuhle blbůstku užívali. Já jsem si ji užíval úplně stejně. Písně jsou výborné, zejména tedy ta, kterou zpívá Kevin. Super hlášky a camea, Gunnova nápaditost se nezapře ani tady. Že by nová tradice? Dost možná. 80 %. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne je to úplne zbytočný doplnok, ktorý nemá na sériu žiadny vplyv, ale kto ma rád Vianoce a vianočné špeciály svojich obľúbených filmov, tak ho to určite pobaví (preto dávam aj tu štvrtú vianočnú hviezdičku). James Gunn sa zase raz trošku odviazal v dobrom slova zmysle. Je to krátke a celkom vtipne, tak ako sme pri tejto partii zvyknutý, no je trošku škoda, že Peter, Groot a Rocket moc priestoru nedostanú a celý špeciál je hlavne o tom ako Drax a Mantis idu ukradnúť Kevina Bacona, aby ho mohli dať Pítrovi pod stromček. V roku 1984 Kevin zachránil svet tancom. Tentokrát pre zmenu ukáže, ako si Vianoce užiť. P.S.: samozrejme nezabúdajte na vianočný stromček za titulkami. 75% - 4* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Přišlo to ve správnou dobu, jednak je před Vánocema a jednak se teďka objevil trailer na Strážce Galaxie 3. Tohle tedy beru jako spíš takovej dlooouhej trailer. Je to každopádně vtipný a jakožto fanoušek týdle potrhlý partičky sem spokojenej... Je to asi jedinej Marvelackej "film" ve kterrým neí žádnej záporák :o) ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Mě to vůbec nebavilo. Ale ani trochu. Začínám se vážně bát, co uvidíme ve trojce. Protože se Strážcema to jde z kopce. Chápu, že speciál nedostal moc peněz na nějaký cgi efekty, ale Groot vypadá vážně strašně. To je jak původní oranžový predator, do kterého se oblékal JCVD. Starší ročníky vědí, o čem mluvím. Fakt těžkej průměr. Ani soundtrack není bůhví jak dobrej. ()

Zajímavosti (34)

  • V policejním autě, které Drax (Dave Bautista) převrhne, je strážník R. Bobbitt (Barry Curtis). Jeho jméno odkazuje na Russella Bobbitta, který se dlouhodobě stará o umělecké oddělení Marvel Studios a jenž si zahrál také v několika snímcích MCU. Sám Barry Curtis je potom vedoucím ochranky Marvel Studios. (Kubaaa97)
  • Když Yondu (Michael Rooker) na začátku přijde se slovy: „Co to tu u všech plamenů Ogordu vy dva vyvádíte?“ (v originálu „What in the fires of Ogord y'all think you doing?“), tak se jedná o odkaz na postavu Stakara Ogorda, kterého si ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) zahrál Sylvester Stallone. (Kubaaa97)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama