Reklama

Reklama

Odsouzené duše

  • Bulharsko Osadeni dushi
všechny plakáty
Bulharsko, 1975, 141 min

Obsahy(1)

Odsouzené duše je bulharský film z roku 1975, který napsal a režíroval Vulo Radev na základě románu Dimitara Dimova z roku 1945. Fanny Horn (Edit Szalay) je britská šlechtična, která se za občanské války ve Španělsku hluboce zamiluje do fanatického jezuitského kněze Heredii (Jan Englert). Opustí svůj dosavadní život a následuje svou lásku do tyfového lágru nedaleko Peny Ronda, kde pracuje jako zdravotní sestra. Podmínky občanské války jsou strašné a v táboře pochopitelně ještě horší. Herediův fanatismus (kvůli kterému také odmítá lásku Fany) je jezuitsky neúprosný a vede ke spolupráci s republikánskou stranou a lidským obětem. Zoufalá Fany, která ze zoufalství začala tlumit hrůzy tábora za ostnatými dráty morfiem, váhá, zda hrůzná oběť, kterou přináší Herediovi, má smysl a zda lásku k bližním nemá dát najevo činem ještě daleko strašnějším. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Adaptace klasického románu bulharského autora Dimitra Dimova. Tragický milostný příběh zakázané lásky mezi anglickou aristokratkou a katolickým knězem odehrávající se v době španělské občanské války. ()

markytanek 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem sháněla ! Knížka je úžasná, film rozhodně nenaplnil má očekávání, ale prostě už jen z nostalgie jako památku na období, kdy jsem byla obsahem knihy naprosto pohlcena, musím dát aspoň čtyři. ()

Reklama

Reklama