Reklama

Reklama

Pět malých ďáblíků

(festivalový název)
  • USA Devil Times Five (více)

Obsahy(1)

Autobus přepravující mladé pacienty z psychiatrické léčebny havaruje, což umožní pěti problémovým psychopatickým dětem utéct. Bezděčně jsou přijati skupinkou dospělých venkovanů ve své chatě na zimní dovolené, zanedlouho je ale začnou terorizovat. (Karlos80)

Recenze (10)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Za mě byl tenhle film zklamáním. Musím chtě nechtě porovnávat s filmem " Who Can Kill a Child? ". I tady máme vraždící děti, ale nic nefunguje tak jak má. První vražda dětí je zpomalená tudíž děsně dlouhá a nezáživná. Pak nastane obrovská nuda vyplněná hádkami mezi dospělými postavami a než se dohrabeme k nějakým dalším mordům je tady konec filmu. Napětí je tady v podstatě minimální. Ve srovnání s výše zmiňovaným " Who Can Kill a Child? " tenhle film absolutně propadá. Jedna z posledních vět filmu " Brzo budeme mít nové hračky " sice navodí lehčí pousmání, ale výslednej dojem už to nevylepší. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Již v roce 1974 byl natočen tento velice zvláštní, svým způsobem kontroverzní a nezvyklý horror, který by se dal klidně pojmout jako jeden z počínajících slasherů. Pět psychiatricky nemocných psychopatických dětí uteče při svém transportu, a lesem se dostane do velké vily, kde chce ztrávit skupina již dospělých lidí zimní dovolenou. Dost bizardní na dětech je, že každé má svoji velmi výraznou osobnost a tomu přizpůsobuje i vzezření. Máte tady černouška s flintičkou, hezounka v slušivém oblečku, malou jeptišku apod. Výsledkem toho, že dospěláci přiberou děti mezi sebe, je pak chystání různách pastí či přímé vyvražďování. Některé vraždy jsou na dobu vzniku filmu až neuvěřitelně nápadité a bizardní, jiné klasické, jako třeba sekera za krk, to je vždycky jistota ... Problémem filmu je, že více než hodinu skutečně nudí a nic zajímavého se v něm neděje. Probíhají zde jen jakési nesmyslné dialogy, spíše konflikty mezi dospělými apod. Každopádně obsazení dětí do horrorů bylo obecně vždycky dosti kontroverzní, ať již měli být děti útočníky nebo oběťmi. Je to takové určité tabu a tento film si jej vzal na paškál jako jeden z prvních. Každopádně závěr filmu je docela jízda a v rámci doby je to skutečně zvláštní a odvážný film. Myslím, že se jedná o malou raritu, kterou by si opravdoví příznivci horrorů pro rozšíření obzorů neměli nechat ujít ... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost, kde se pokud vím poprvé objeví vraždící děti(nepočítám Village of the Damned). Děti utečou z autobusu a běží do nejbližšího domu. Ten dům je v zasněženým lese. Na tenhle kousek jsem se připravoval už od dob kdy jsem viděl kompilaci trailerů ve 42nd street forever, no a čekání se vyplatilo, film sice rozhodně nikam nepospíchá a jede vlastním stylem, a to je vlastně takové dobré, film se rozjede až na poslední půlhodinku která je ale skvěle atmosférická a neustále se tu něco děje. Herci dospěláků jsou dost uvěřitelný ale nějakým zvráceným důvodem jsem chtěl aby pochcípaly, děti taky celkem šli ale ten černoch rádoby voják byl příšernej. Vraždy celkem ušly a nejlepší je podle mě pirani ve vaně. Tohle je správný atmosférický béčka na zimní časy. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdu morda a jedno moje veliké překvapení, málo známý americký ale jinak velmi uspokojivý bláznivý horor (možno i pre-slasher) se slušným množstvím krutosti, cynismu ale i různých groteskních situací. Vidět to jako dítě, tak z toho mám slušnou depku a psycho. Nic podobného jsem doposud neviděl (mladšího data tedy určitě ne), v době svého vzniku musel film budit opravdu veliké rozpaky a kontroverzi. Perfektní námět a ještě lepší zpracování, v hororových filmech před nebo po natočení tohoto filmu ale nic novátorského (snímky s podobnou tématikou se objevují už někdy od začátku 60 let, viz "Village of the Damned") hororové fandy ale vždy takové odvážné téma (námět) potěší. Film zjevně posloužil jako zdroj inspirace pro filmy jako "BLOODY BIRTHDAY" nebo pro jeden z nejznámějších 70's španělských hororů "WHO COULD KILL A CHILD?" No nebyli ti malí oškliví sociopatičtí spratci, kterým vyšlo vše na co sáhli, na zabití:-)? Ano, rozhodně si na film, pokud už na něj narazíte udělejte čas. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno sen každého malého spratka, nakopať riť dospelákom a to s čo najväčšou krutosťou. Toto je ich spoveď. To, že sa neplnoletý chovajú logickejšie a krutejšie, ako ich plnoleté obete, je facka do ksichtu logiky. Ale aký by to bol žánrový snímok, ak by sme sa spoliehali na zmysluplnosť? Takže viete v čom je problém? Nudil som sa jak pes. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Podle legendy původní ředitel Sean MacGregor po jeho odchodu z projektu strávil nějaký čas jako pacient v psychiatrické léčebně. (Karlos80)

Reklama

Reklama