Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, ktory je oproti rymejku s Dwayne - Skalou -Dzonsonom o hodne vyssie. Vyborne su vykreslene realie USA 70. rokov, pribeh nenudi a film ma dobre tempo. Snad len v strede sa najde trochu nudy, ale to je vec tolerancie. Joe Don Baker /bondovky Golden Eye, Tomorrow never Dies/ to ustal velmi dobre. Najdu sa aj vybuchy, takze za mna spokojnost : 77 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného šerifa Buforda Pussera je rozhodně hodný zfilmování. Otázkou však zůstává, jestli si zasloužil i takovéhle céčkové zpracování. Já bych řekl, že ne. Akční a potažmo explotační scény jsou zábavné, u zbytku jsem nudou zatínal prsty do křesla a z režijního hlediska je to katastrofa. Zájímavostí je, že skutečný Buford Pusser zemřel při autonehodě ve stejný den, kdy podepsal smlouvu na sequel k Walking Tall, ve kterém měl hrát sám sebe. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád remake s The Rockom. A tu som si dosť dho hovoril WTF? Čo za sociálnu drámu to tu na mňa skúšajú? Šerif nie je práve sympatický, jeh baseballka je skôr kmeň menšieho stromu než použiteľná zbraň... A potom to prišlo. Fakt je z toho napokon slušná mlátička. A aj vďaka (vlastne nudnému) úvodu vyznieva omnoho drsnejšie než v zábavnom remaku. Je z toho cítiť sedemdesiate roky v dobrom aj v zlom, ale film dokáže utkvieť v pamäti... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místo aby se usadil v klidu a pohodě s rodinou, vsází všechno v boji dát svý rodný město do pořádku od korupce a neřesti. Je to drsnější než remake, ale hrozně utahaný, odfláklý po všech možných stránkách, ve výsledku prostě velmi špatně dívatelný a ještě k tomu plný ošklivých lidí. Bohužel... Tahle dobová pecka mě zklamala. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak i Kráčející skála má originál o kterém jsem ani netušil. A nebavilo mě to. On i remake byl naivní, ale měl frajera Rocka, krátkou stopáž a byl to klasický akční film, na nic víc si nehrál. Tohle má naivní příběh - hrdina co neví nic o zákonech je zvolen šerifem, nenosí uniformu, ale místo ní má obří klacek, mafiáni jsou všemocní a projde jim cokoliv. K tomu mizerné neherece v čele s příšerně nesympatickým Bakerem. A s tím se režisér pokusil natočit pomalu plynoucí krimi/drama, na což neměl ani on, ani ti herci. Plusem je pár bitek a občas nějaké to střílení, minusem vidlácká atmosféra a zbytečná tragédie před koncem. Nenudil jsem se, ale celou dobu měl pocit béčkové kraviny, který si marně hraje na něco víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo povoleno použití slova „fuck“ více než jednou při zachování tohoto ratingu. (HellFire)
  • Dvě z hereček, které ve filmu hrály, spáchaly sebevraždu: Elizabeth Hartman vyskočila z okna svého bytu v Pittsburghu v pátém patře v červnu 1987 a Brenda Benet si vzala život v dubnu roku 1982. (HellFire)

Reklama

Reklama