Reklama

Reklama

Seddok, l'erede di Satana

  • USA Atom Age Vampire (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sličná dívka Žanet při autonehodě přijde o svoji krásu. Vědec - doktor se svojí asistentkou objeví látku, která dokáže regenerovat zničené buňky tkáně. Má to však několik háčků: látka se získává z těla mladé ženy a musí se podat co nejrychleji po zranění, jinak má pouze dočasné účinky. Doktor se záhy do své pacientky zamiluje a je schopen pro její krásu udělat cokoli. Nevadí mu přitom, že Žanet jeho lásku neopětuje a stále doufá, že se k ní vrátí její bývalý milenec. Vraždou žárlící asistentky doktora Moniky se roztáčí kolotoč zabíjení. Doktor nezápasí se svědomím, ale pouze s nedostatkem odvahy. Pomáhá si látkou, která z něj dělá zjizvené monstrum. Stále se drží naděje, že životy položené za její krásnou tvář obměkčí její odmítavé srdce. Policie mu šlape na paty. Postupně ztrácí kontrolu nad sebou samým a situace se vyostřuje. (MortUARY)

(více)

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černobílý horor připomíná ze všeho nejvíce wallaceovky. Z hlediska gotického hororu je zde především šílený vědec, který neváhá pro svou práci obětovat cokoliv asistentky nevyjímaje. Dále je zde motiv uprchlé gorily, tu ale divák neuvidí. Po nějaký čas nahrává profesorovi, když jsou objevována mrtvá těla dívek. Do třetice je to motiv doktora Jekylla, jejž zde zmiňuje i peter12. Stopáž 105 minut se chvílemi zdá dlouhá, ale naštěstí se pořád něco děje. Po zmizelé Jeanette (půvabná Loretová) pátrá policie i její milý Pierre, a tak má profesor se svým sluhou, co si sem odskočil od barona Frankensteina, plné ruce práce. Černobílý obraz pomáhá výrazně budovat atmosféru, škoda, že není více nočních scén, mlhy a hřbitovů. Maskérská práce je zdařilá. Dnes film osloví asi jen žánrové fanoušky a kompletáře, já byl vcelku spokojen. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná blbost která mě nalákala jen a jen názvem, vesměs se ale jedná o nudnou ukecanou blbost která má neuvěřitelně plno děr ve scénáři že to snad ani není možný. Celý to působí směšně a dost špatně, ale jak jsem koukal na režisérova díla tak natočil samé shity. Moje verze trvala díky bohu jen 84 minut a ne 105 jak je tady. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

To bylo slabé. Velmi slabé. Ono to dost předznamenala už úvodní striptýzová scéna - holka krásná (Susanne Loretová byla fakt okouzlující), mohlo by to být vzrušující... ale nebylo, protože se naprosto neuměla hýbat a chyběla jí jakákoli životnost a smysl pro pohyb. To platí pro celý film - i když bylo prostředí dost jednoduché, bylo hezké, totéž platí o masce "Seddoka" neboli měnícího se lékaře. Jenže to bylo neskutečně utahané (neměl jsem to štěstí jako ostatní a neviděl kratší verzi, ale pěkně poctivě víc jak sto minut), upovídané a utápěné v citech. To mi vysvětlete, proč když se Italové pouští do sci-fi, stejně jsou středem pozornosti opět jen a pouze postelové vztahy? Prostě Taliáni. no (já vím - čest výjimkám). A právě na tom ztroskotal celý film: na nekonečné utahanosti, nepřesvědčivosti, na úmorných dialozích. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Množstvo a množstvo filmov doplatilo na svoju dĺžku. Hlavne preto, že minutáž nebola naplnená tým, čo divák očakával. Možno by mi preto sadla skôr exportovaná, anglicky dabovaná verzia, ktorá je o takmer 20 minút kratšia. Skúsil som to ale s originálom. A narazil. Ak sa doktor stane titulným Seddokom, je krásne ohavný a súci na maniakálne vraždenie a strašenie. Ibaže scén toto ponúkajúcich, je trestuhodne málo. A v kombinácii s dobrou výpravou, ČB vyzážou a s toho vyplývajúcou výbornou atmosférou, im to mohlo pristať náramne. Ďalší gothic, ktorý ma sklamal. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Chcel som si pozrieť nejaký Gotický horor, ale tento okrem sem-tam plazivej hmly toho moc podobného nemal. Je to taká temnejšia detektívka, ktorá na jednej strane vyzerá ako keby mapovala život Jacka Rozparovača a na strane druhej ide po stopách Dr. Jekyll & Mr. Hyde či vlčieho muža, aspoň tá premena bola dosť verná. Film sa snaží aspoň v niektorých scénach navodiť tu správnu atmosféru, ale uspeje pri tom asi dvakrát, lebo inak je to celkovo hrozivá nuda. Film sa sústredil na veľa nepodstatných a zbytočných veci , ale mal sa viac zaoberať monštrom a nie samými nezmyselnými dialógmi a scénami. Filmy o šialených vedcoch či doktoroch vzniklo veľa aj pred týmto filmom a musim uznať , že aj oveľa svižnejších a hlavne oveľa pôsobivejších. Tento sa ani nejako nesnažil, aby mal vyššiu úroveň a tak to aj dopadlo, slabé 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Seddok, l'erede di Satana“ má ze začátku celkem náboj, ale ten se postupně vytrácí a stává se z toho zdlouhavá nuda, kde se nic moc zásadního neděje. Ano, je zde příšera s maskou, ale ta se objeví jen párkrát. Je zde napětí, které je ale rychle utlumeno. A tak celý potenciál, který má horor ve svém úvodu, je utopen v banalitě vyprávění, které je až moc kostnaté, až moc přímočaré a prázdné. ()

Reklama

Reklama