Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Archeologové Steve Banning (Dick Foran) a Babe Jenson (Wallace Ford) doposud neučinili jediný významný objev. Jednoho dne ovšem na bazaru v Káhiře narazí na starobylou vázu, jež obsahuje vodítka k umístění hrobky princezny Ananky. Oba dobrodruzi proto přesvědčí amerického zbohatlíka (Cecil Kellaway), aby jejich výpravu zafinancoval. Postarší boháč souhlasí, avšak jeho dcera Marta (Peggy Moran) je vůči dvojici mužů nedůvěřivá, a tak se společně s nimi vydává na onu dobrodružnou výpravu, kde hodlá bránit zájmy svého otce. Nebezpečí pro expedici ovšem představují zlovolný velekněz Andoheb (George Zucco) bažící po nesmrtelnosti a toužící po krásné Martě, a také oživlá mumie Kharise (Tom Tyler)... (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (10)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„A teď tě učiním nesmrtelnou!" Marta ovšem nadšení a zápal profesora a kněze Andoheba nesdílí, páč se zakoukala do archeologa Steva. Jenže Andoheb má na své straně mumii Kharise, a tak naděje na vysvobození pomalu mizí. První část je spíše taková rozverná, když Steve a jeho pomocník Babe shánějí peníze na expedici do Šakalího údolí, kde by měla být hrobka egyptské princezny Ananky, a při tom narazí na kouzelníka Solvaniho a jeho půvabnou dceru Martu. Ten jim poskytne peníze, a tak se ve druhé části mohou všichni vydat do pouště. Typický film Universalu s kulisami, studiovými interiéry, zafáčovanou mumií a chrámem, v němž se vše rozhodne. Spíše pro žánrové fanoušky....já mám tyhle staré filmy rád. Dík PetruPanovi za titule. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi staré horory studia Universal, se snímkem „The Mummy's Hand“ rozhodně nesáhnete vedle. Jedná se o velmi povedenou variaci na mumií téma, především pak v tom smyslu, že to není odfláknuté jen jako dobrodružný film, ale opravdu jsou zde hororové prvky, s nimiž dovedou tvůrci zapůsobit i na současné, více odolné publiku. Nebudete vyděšení, ale přesto je příjemně mrazivé snímek sledovat. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu se první tři čvrtiny (!!) filmu vrací k událostem z prvního dílu a zbytek filmu je konečně novej materiál, což je při 67 minutové stopáži docela na hovno. Překvapivé je, že místy je Mummys hand docela vtipná záležitost a hlavně...mumie už má obvazy, a to je to, na co jsem se těšio nejvíc :D černobílej horor se zafáčovanou mumií. Oujéé! ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zejména v druhé půli velmi příjemný dobrodružný příběh s mumií v hodně vedlejší roli. Že se v první půlce dost vysvětlovalo, to by mi principiálně nevadilo; jenže se u toho strašně žvanilo a i snaha archeologů sehnat peníze byla spíš jen otravná a nudná. Jakmile ale na scénu přišla mumie, začala zábava se všemi atributy, co k ní patří: napětí, akce, trocha strachu (jasně, v rámci možností), hrdina vs. padouch s mumií při ruce... Jen ale kdyby té mumie bylo víc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny filmu sú o rekapitulácii kliatby z predošlého filmu do nového hávu a o tom, ako výskumníci zháňajú peniaze na výpravu u vtipkárskeho kúzelníka. Kameňom úrazu filmu je to, že je viac dobrodružným filmom v egyptských kulisách ako hororom. Samotná múmia sa objaví až v poslednej tretine filmu a veľa priestoru nedostane. Poteší, že už nerozpráva, pribudli obväzy na tele (bohužiaľ okrem tváre, ktorá má sfušovanú masku) a gestikulácia sa blíži mátohe á la Frankensteinovo monštrum. Bohužiaľ od filmu o múmii čakám, že múmia z plátna nezlezie a nie že sa tam ledva dodriape pred koncom filmu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení započalo koncem května 1940 s rozpočtem 80 000 amerických dolarů – skončilo v červnu téhož roku a rozpočet byl překročen o 4 000 dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama