Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má mýma očima několik předností, Harrison Ford v hlavní roli je tahounem příběhu, zajímavé je nahlédnutí do uzavřené komunity a sympatické vyobrazení skromného životního stylu, no a pochopitelně střet dvou světů s příjemným hudebním podmazem.. Malý chlapec se stane svědkem vraždy a je schopen identifikovat vraha, k překvapení vyšetřujícího detektiva označí na fotografii vyznamenaného policistu.. U mě filmová spokojenost a parádní čtyři hvězdy.. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

harrison ford nie je extra dobry herec, ale tento zaner je pre neho ako stvoreny. aj preto ho mam tak rad. na druhej strane kelly mcgillis vsadila na svoju sexi nevinnost a charizmaticky sarm a ako bonbonik odhalila svoje poprsie :), parada. svedok je vyborny svizny thriller, kde sa prakticky od prvej polhodiny az do koncovej skvelej pasaze, ked trojica zaporakov vychadza s brokovnicami von z auta a kraca dole cestou nic akcne nedeje. to vsak vobec neprekaza, prave naopak, divak dostane sancu spoznat charaktery hlavnych postav. v osemdesiatych rokoch vzniklo vela dobrych kuskov a medzi nimi aj weirov witness. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Romantická linka na pozadí střetu dvou „civilizací“ a klasická krimi o zkorumpovaných fízlech, to vše v poměru 2 ku 1. Plusy jsou Weirova sebejistá režie a nevtíravý a přitom podmanivý Jarreho hudební podkres. Mínusy, že ten poměr mohl být opačný, občasná křečovitost Hana Sola na planetě Amišů a K.McGillis valící bulvy jak při přetížení 3G v Maverickově kokpitu. Jinak bezesporu pozoruhodný film se specifickou atmosférou, působivostí a nečekaně klidným vyvrcholením.. P.S.: Je neobvyklé, když je ve filmu nějaká uzavřená komunita podána tak sympaticky, že byste si s nimi klidně dali chlazenou limonádu, podojili jim krávy a společnými silami postavili stodolu rychlejc než skřítci v Ať žijí duchové. Zkrátka žádné anální zneuctění při náboženském rituálu a rozpíchání rezavými vidlemi (a to ještě ne nutně v tomhle pořadí).. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Chytlavá kriminálka, která se postupně překlopí spíš v romantické drama aneb cizinec v cizí zemi. V tomto případě v neokoukaném prostředí amišské osady. Jednoduché, šablonovité, ale příjemně nasnímané a s tradičně sympatickým Harrisonem Fordem. Kelly McGillis za mlada mi velmi připomíná Lauren Cohan. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Opäť ďalší rest a opäť spolupráca Weir / Ford tentoraz dopadla lepšie ako The Mosquito Coast aj vďaka prostrediu amenistov.  Čiže mi nevadilo že po chvíli je detektívna linka upozadená romantickou linkou kde sa Ford snaží zapadnúť s miestnou sektou ale práve naopak bolo to zábavnejšie ako dojenie kravy, stavba domu alebo stret s turistami a výrastkami v meste. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Věta, ve které John Book (Harrison Ford) během večeře s Amiši pochválí kávu, ve scénáři nebyla. (janekrubes)
  • Film se natáčel převážně v Pensylvánii v komunitě v Lancaster County, kde skutečně Amišové žijí. Filmaři do vesnice museli kvůli natáčení zavést elektřinu, po skončení filmování však ale vše uvedli do původního stavu a elektřinu zase odpojili. (janekrubes)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama