Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett čelí na Tatooinu novým protivníkům. (Disney+)

Recenze (54)

Atrekan

všechny recenze uživatele

Část s přepadením vlaku vypadala jako typická zápletka jako vystřižená z Mandaloriana nebo Sola. Ve druhé polovině se však epizoda přetvořila v asi nejoriginálnější část všech SW seriálů, jakou jsme zatím měli možnost vidět. Pobavilo mě okénko, kde Boba získává vlastní gaffi. Čekal jsem, že mu ho vyrobí ňákej místní mistr zbrojíř, co vyrábí všem zdejším kmenům tradiční tuskenské zbraně po tisíce let. Ale vyrob si sám workshop bych si taky rád vyzkoušel :) ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovami klasika: “A surprise to be sure but a welcome one.” ;) Od seriálu venovaného Boba Fettovi som vzhľadom na vlažné recenzie nemal veľké očakávania. Po priemernom úvode však následovala skvelá druhá epizóda, ktorá bola z veľkej časti venovaná životu medzi Tuskenmi. A že to tentoraz malo grády! Temuera Morrison tu valí bez Bobovho brnenia snáď ešte viac ako keď je navlečený v ňom. Tuskeni vďaka tejto časti pôsobia omnoho sympatickejším dojmom ako doteraz, spolu s Bobom sa s nimi a ich spôsobom života zbližuje aj divák. Spokojnosť. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vskutku velmi příjemné viděti, jak něco dělají lidé, kteří ví co činí. Na rozdíl od jiných obskurních tv s. experimentů, co dělají ze známých zn. šaškárny. Těch 50min. uplyne jako voda či písek v dunovém moři a já souhlasím s tomikem99, že na Tuskeny, se již nikdy nebudu dívati stejně, od doby, kdy z nich Lucas udělal ty nemyslící zabijácké příšery, které jsem opravdu nesnášel vždy, když se někde zjevily. Vlak byl dobře akční a únik strojvůdce, pobavil. Takovým tím klasicky Lucasovským přístupem.;-) A jsem rád, že jsem správně identifikoval Pykee. Sorry, nevím jak se to přesně skloňuje. Nebyl jsem si dlouho jist, páč něco jiného je anatomicky zdeformovaná cgi postava a živý herec. Hned jsem si vzpoměl na jistý čtyřdíl s Ahsokou a sestrami, který zde není moc v oblibě. Což se mě netýká. Special quest stars... huttská dvojčátka a jistý černý  Wookie.;-) Dr.Aphro a co vy? ()

rodier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je videt, ze Dave Filoni je proste genius co by tvurce a reziser (ostatne delal i Bad Batch a predtim skoro 10 let Clone Wars). Hlavni genius je tady ale Jon Favreau. Na to nezapominejte. On napsal scenar a vytvoril serialu Mandalorian a ted i Book of Boba Fett. A jestli si rikate, proc mu nedelali udelat Ep7-Ep9, tak on predtim delal u Marvelu - je podepsanej pod prakticky vsim dobrym. Iron Man, Avengers.. je to proste novodobej filmovej king :). Tim ze Disney koupilo Marvel si tak pojistilo jednoho z nejlepsich tvurcu poslednich let.  Btw Jon Favreau je ten tloustik bodyguard co chrani Dawnyho v Iron Manovi :DD ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající low cost variace na Lawrence z Arábie,  a jestli to byl Favreaův záměr, tak klobouk dolů. Vizuálem to skoro vypadá jako tříáčkový film, pouštní scény pohladí estétovo oko, scéna přepadení vlaku je pak ukázkou špičkového střihu a na televizní poměry velmi slušných triků. K tomu ještěrka v hlavě, zvyky Tuskenů, výroba palice a závěrečný bojový tanec kolem ohně, výborné. Jak je vidět, Favreau je muž na správném místě a lze jen litovat, že nedělal i Obi-Wan Kenobiho. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Nástroj, který Boba Fett (Temuera Morrison) používá k tvarování své gaffi hole, je vojenský LC-14B, Woodman's Pal. Je součástí sady pro přežití letecké posádky. (LUKICKK)
  • Epizoda ukáže také malý telepatický druh podobný hlodavcům známý jako Hoojib. Můžeme ho vidět, když se s ním jedno z huttských dvojčat doslova mazlí. Poprvé se tak představí naživo ve světě Star Wars. Hoojibové pocházejí z planety Arbra a poprvé se objevili v komiksu v roce 1981, kdy rebelská Aliance dorazila na jejich domovský svět hledat novou základnu poté, co sotva unikla z planety Hoth. Zatímco dnes jsou spíše okrajovou záležitostí, v 80. letech byli nedílnou součástí komiksů Marvelu. (Veskoslav)
  • Wookijský lovec odměn je Black Krrsantan (Carey Jones), klíčová postava v sérii Marvel „Doctor Aphra“ a dalších komiksech. Pracoval pro Jabba Hutta v éře Impéria stejně jako pro Darth Vadera. Během této části své kariéry také bojoval s Hanem Solem a Chewbaccou. Black Krrsantan byl brutální bojovník, ať už v boji beze zbraní nebo s typickou zbraní svého druhu, laserovou kuší. (Veskoslav)

Reklama

Reklama