Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (279)

4ct10n 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech skvělé, ale jako celek to zadrhává. Zvláštní dramaturgická volba, kdy minimálně třetina série je vlastně převlečená jiná série a velmi obyčejné finále tomu podráží nohy. Z Boba Fetta se určitě dá vymáčknout víc, jak ostatně v minulosti ukazovali i třeba komiksy. Za linii s Tuskeny a některé až dechberoucí vizuály si to ale pozornost Star Wars fanouška zaslouží. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak už i Boba Fett se dočkal vlastního seriálu. Začíná to flashbackem, jak se dostal z útrob Scarlacca v Epizodě 6 a co dělal u Tuskenů. Sledujeme jeho snahu stát se vládcem podsvětí Tatooinu. Moc se mu to ale nedaří a naráží na odpor. Akce je celkem slušná. Postupně sledujeme jeho přebírání moci na Mos Espem a jeho minulost prostřednictvím flashbacků. Prožije nějaký čas s Tuskeny na Tooinu a docela se s nimi sblíží. Pak jen vidíme cestu za pomstou a boj o moc. Objeví se tu spousta známých postava a propojí se to i s Mandalorianem. Finále je dost epické, ale ne každému asi sedlo. Uvidíme, jestli to je vše, nebo se o něj dočkáme ještě něčeho. Někomu vadí odlišné uchopení postavy proti minulosti. "Přejete si vyčistit helmy?" ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vše co jste nechtěli vědět o kdysi tajemstvím obestřené nejvíce cool postavě původní trilogie aneb ekvivalent otravného stokrát slyšeného žvatlání senilního strýce o jeho echt nezajímavém životě, trápeních a bolestech zad. Umocněno je to nezvládnutou dramaturgií, kdy "současná" linka by jakž takž mohla něco tuctově zajímavého nabídnout, ale nemá dostatečný prostor. A Temuera Morrison je bez helmy zoufalý. "Jak to tenkrát bylo" linka je zase z ranku, to proboha nikoho soudného přece nezajímá, stačilo by to shrnout v deseti minutách, ne v desítkách minut na poli několika epizod. To že to je jak první pokus náctiletého o fan-fiction, je pak už vlastně věc nepodstatná, stejně jako že to zpětně bere veškerou zajímavost té postavě v původní trilogii. Jenže do toho se to v druhé polovině na dvě epizody překlopí v regulérní třetí řadu Mandaloriana. Sice to nemá s děním seriálu spojitost, je to násilím naroubované, ale také jde o jediné díly, kdy je to zábavné a nikoli otravně unylé. Boba v nich má sotva cameo. A zároveň to vidět, s ohledem na kontinuitu, musíte před třetí řadou Manda. Absolutně zbytečné mlácení dávno důkladně vymlácené slámy, kdy každá postava musí mít svůj "příběh". I když o ní není vůbec co říci. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfect crossover doesn't exi- ..... Spíš než regulérní seriál o legendárním námezdním lovci s prvky neo-westernu ze starý školy je 'The Book of Boba Fett' výkladní skříň všeho, co studio Disney v rámci Star Wars franšízy vlastní. Ale ono to ani kupodivu nevadí, protože Temuera Morrison si svůj herecký comeback do role tohoto ikonickýho antihrdiny náramně užil – a já si to užil s ním. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně ani nevím, proč hodnotím tenhle seriál takhle vysoko. prvních pár dílů mi přišlo naprosto zbytečných a trapných. Dalších pár dílů se kecalo, strašilo, chodilo a znovu kecalo posledních pár dílů bylo v celku akčních, ale zase se pro změnu chovali postavy naprosto dementně. Malej Mistr Yoda mě občas nebetyčně sere, občas totálně baví.... Takže já v podstatě vlastně ani nevím. možná je to prostředí do kterého je seriál zasazenej, možná je to časová linka kterou v rámci Star Wars tento seriál (s mandalorianem) "okupuje".... Možná je to ten potenciál který by z těchto začátků mohl vzniknout. Nevím... ale 3* se mi prostě dávat nechtějí. Takže pálím 4 kusy a 77% a vnitřně cítím že trochu nadhodnocuji. Ať vás provází síla přátelé! ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Wookijský lovec odměn je Black Krrsantan (Carey Jones), klíčová postava v sérii Marvel „Doctor Aphra“ a dalších komiksech. Pracoval pro Jabba Hutta v éře Impéria stejně jako pro Darth Vadera. Během této části své kariéry také bojoval s Hanem Solem a Chewbaccou. Black Krrsantan byl brutální bojovník, ať už v boji beze zbraní nebo s typickou zbraní svého druhu, laserovou kuší. (Veskoslav)
  • Jangova loď je hlídkové a útočné plavidlo třídy Firespray-31, zkráceně Interceptor třídy Firespray, postavená v loděnicích planety Kuat. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama