Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (279)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo Vám to odfláklé? Oproti Mandalorianovi je Boba bezradný jak armáda dělníků u výkopu a v rámci děje nabízí méně než vyplněná křížovka. To nezmiňuji fakt, že pokud jste neviděli právě Mandaloriana, tak půlka čistého fanservisu bude pro Vás značně nesrozumitelná. Žil jsem v iluzi, že Fett je chladný nájemní zabiják a ne citlivka, co má nejutlačovanější v srdíčku a plnou hlavu až dětinské naivity. Favreau buďto Bobu využil jako dodatečnou lacinou dojnici anebo vyloženě brzy rupnul v nápadech, co s Bobou má dělat. Proto pro jistotu přepl na beskarjistou kolej Manda a poslední díly hlavní postavu tragikomicky odstavil. Věčně skrytá tvář Djina Djarina vydá na 100x více sympatičnosti a uvěřitelnosti než naopak nesmyslně téměř neustále odkrytý Fett a ani zbylé postavy vůbec nepomáhají (moto gang zhýčkaných LA teenagerů). Čekal bych od Rodrigueze za režisérským pultem více než ty nejhloupější díly plné trapnější akce (Ehm, víte, že jste do těch štítů už vypálili asi 1000x?), a tak jediné, co stojí za vyzdvižení z originálů, jsou solidní flashback pasáže s Tuskeny. To je ukrutně málo, takže verdikt je jasný: Fetta nechat v Bacta tanku a tuhle knížku navždy zabouchnout. Těsně dosáhnuté 3* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorý nevideli Mandaloriana a zvažujú pozretie Boba Fetta, na rovinu píšem, že to ako Stand-Alone seriál nie je. The Book of Boba Fett nadväzuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna Mandaloriana v druhej sérii. A počas celého seriálu sa tu vo viacerých častiach na spomínaného Manda odkazuje alebo priamo nadväzuje. Boba Fett sa predstavil už v druhej sérii Manda, no až teraz konečne dostal tento slávny a obľúbený nájomný lovec svoj priestor. Okrem hlavnej dejovej línie, kde Boba vládne s Jabbovho paláca, je tu aj druha dejová linka a tou je flashback, ktorý nám ukážu cestu od Sarlaca, takmer až k Mandovi. Seriál opäť majú na starosti Favreau a Filoni (ďalší producent a režisér do partiu je Robert Rodriguez), takže je tu hromada fan servisu, odkazov a prepojení na celú ságu, alebo na Filoniho seriáli Clone Wars a Rebels. Bavil ma celý seriál, príbeh a akcia zaujali, vizuálne je to pekne, no niektoré diely boli zbytočne naťahované, niekedy logika v akciách chýba, niektoré postavy zbytočné (detský motorkový klub, ktorý vyzerá skôr ako zo Cyberpunku ako zo Star Warsu) a kludne by som si to dal v rýchlejšom dvoj a pol hodinovom nabitom filme. Tak či tak spokojnosť vidieť staré známe tváre. 75% - 4* ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Paradoxne, to, čo ma bavilo najviac, to seriálu najviac ublížilo. A v odlesku Mandovej zbroje a vo svetle existencie tých dvoch úplne vytrhnutých epizód, bije do očí bezzubá bezradnosť Boba Feta... Toto je skôr večerníčeková bonboniéra pre malé deti, plná všetkého overeného, než nejaký sústredený, či nebodaj suverénny origin. Taká hodená návnada pre nedočkavcov na Manda, aby im na chvíľu zapchali huby. Fakt si neviem vybaviť seriál, ktorý by, keď už nevedel ako poriadne ďalej, takto pocitovo rezignoval a hodil hlavnú postavu cez palubu a kde by hlavný hrdina bol výsledne odrazu takto nevýrazný, zbytočný a len do počtu. Okrem toho, skôr ako nekompromisný suverénny boss, pôsobí tou mlčanlivoaťou ako nerozhodný neistý a stratený tragéd bez vlastného názoru a nehodný rešpektu, fleku a sympatií. Ani nepamätám, kedy mi na konci ostala takáto nekompaktná pachuť zo seriálu. Nakoniec som bol už rád, že to trápenie skončilo a dvihám z tej planéty kotvy. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jeden z té menší skupinky fanoušků SW, které Boba nikdy v minulosti nějak extra neoslovil a tudíž mě ani upoutávka po finále 2. řady Mandaloriana úplně nenadchla. Nicméně vzhledem k tomu, že právě s před chvílí jmenovaným úzce souvisí, byla nutnost si i tento seriál pustit. A musím říct, že je sakra znát, kdo zrovna u jaké epizody sedí na režisérském stolci. Filoni ale i BDH naprosto skvělí, Rodriguezovi díly ale občas vážně drhnou. Flashbacky spojené s Tuskeny mě opravdu bavily, ale vlastní "ovládnutí" Tattooine je prostě nuda. Za úsměvné považuji, že ty nejlepší díly neobsahují postavu, po které je celý seriál pojmenován, ani na sekundu. Rozhodně potěší staří známí, ať už z Manda nebo z Clone Wars, ale nových postav, co by stály za zmínku je tu vážně jen pár. Finále je (hlavně kvůli tomu, že přichází po dvou vynikajících dílech) drobným zklamáním. Jde sice o nejdelší díl a akce je od začátku do konce, ale všechno přichází vniveč, když schází logika. Bez nadsázky většina boje je prostě špatně. 10 minut se kouká na střelbu do štítů a žádný z ostřílených veteránů není schopný cíl zlikvidovat a ani tento zmíněný cíl není schopný zlikvidovat prakticky nikoho, i když je má jak na dlani. Fan service v celé své kráse, ale příběhově jde o slabší součást SW universa a je škoda, že poslední díl neměl pod taktovkou Filoni, protože by po seriálu asi nezůstala lehká pachuť v puse. Nezbývá než doufat, že Obi-Wan bude lepší - tam ten hype je. určitě mnohem větší ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okázale (a zbytečně!) hloupý seriál, v němž se plýtvá vlastním potenciálem a zhovadile se rozvrtává potenciál seriálu jiného (Mandalorian) - až moc je totiž vidět, kterak byla látka smýkána aktuálními zvraty v pohledu producentů a jak moc to odnesla celá struktura. Situaci zachraňuje množství opravdu cool a fanservice momentů, ty ale vytáhnou celek maximálně tak někam k průměru. SW geeci si svoje důvody pro vysoké hodnocení možná najdou (a pozéři taky), u diváka s komplexním pohledem na věc je to prakticky vyloučeno. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Scorpenek, anihilační droid. Tyto těžce opancéřovaní bojoví bojoví droidi včetně vlastního generátoru štítu byly navrženy jako těžké bitevní „droideky“ a zasáhly do bojů již za Klonových válek. Byly postaveny na planetě Colla IV. Jeden droid byl schopný si poradit s celým regimentem klonových vojáků, a proto byly nasazeni do několika klíčových vítězných bitev Separatistů. Problém těchto droidů byla jejich extrémní cena, která neumožnila masovou produkci a zabránila porážce Republiky. (Veskoslav)
  • Malý droid BD, kterého vidíme v hangáru, je odkazem na herní adaptaci „Star Wars Jedi: Fallen Order“. (UncleMorty)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama