Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový pád kvality od stejných tvůrců, kteří nám nabídli obě série Mandaloriana ( Favreau a Filoni ) jsem vážně nečekal. Boba Fett vlastně ani není moc tím Boba Fettem. V druhé sérii Manda se Boba dle mého fakt povedl. Tady ale spíše kecá než koná a když už se objeví nějaká ta akce není to zrovna dobrý. V prvních 4 dílech sledujeme většinou spíše flashbacky, kdy se Boba dostává ze Sarlacca, jak se učí žít s Tuskenama a je to vlastně celý nudný a nezajímavý. Ano druhá epizoda byla výrazně lepší, hlavně díky akci na tom vlaku, ale potom je tady ta 3 epizoda, která nám nabídla tu nejpomalejší honičku z předaleké galaxie. A také ten celý gang z Tatooine, kteří jezdí na těch trapně vypadajících věcech a celkově jejich vzhled vůbec nesedí na planetu Tatooine a mám trochu pocit, že nesedí i do světa Star Wars. Ani jeden člen toho gangu není zapamatovatelný, u žádného si nedokážeme zapamatovat jeho jméno, protože ne všichni jsou nám představeni a nejsou dobře prokresleni. Nejsmutnější na tom je, že režisér Robert Rodriguez, který natočil v druhé sérii Manda tu parádní akci s Bobem, tady jsou jeho epizody nejslabší. Jsou mnohdy amatérsky natočený a akce má většinou ne moc kvalitní střih. Samotné finále se Rodriguezovi taktéž nepovedlo. Abych ale jenom nekritizoval, tak návrat známých postav jsou parádní, CGI opět na vysoké úrovni ( líbí se mi kombinace praktických a vizuálních efektů ). Hudba od Ludwiga Göranssona je skvělá. Ten odvádí fakt sakra dobrou práci. Kombinace nové hudby pro Boba Fetta a starého dobrého Mandaloriana se povedla. Seriál boduje v místech, kde se nevyskytuje Boba Fett. Což jsou epizody 5 a 6. Především 6 epizoda je vedle finále druhé série Mandaloriana nejlepší Star Wars od Pomsty Sithů. Pokud bych to měl nějak shrnout, tak seriál Boba Fett selhává u samotné postavy podle které je seriál pojmenován. Děj je nezajímavý, flashbacky by vystačily na pouhé dvě epizody a dál bych to neždímal. Akci bych udělal přehlednější a daleko intenzivnější. Boba Fett by měl raději méně mluvit a nosit častěji helmu. Potom by to byla mnohem lepší podívaná. Takhle je to fajn záležitost ze světa Star Wars, která je ale mnohem slabší oproti předešlým dvěma řadám Mandaloriana. Tak snad se 3 série Mandaloriana povede a já jsem zvědav, kam bude příběh dál směřovat. P.S. Zapomněl jsem zmínit ještě věc co se mi fakt líbí. Ačkoliv není Boba Fett tak kvalitní, jak bychom doufali, tak se musí tvůrcům nechat, že to mají hezky propojený a zatím utvářejí ucelený příběh, který je mnohem lepší než sequelová trilogie. 6,5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo Vám to odfláklé? Oproti Mandalorianovi je Boba bezradný jak armáda dělníků u výkopu a v rámci děje nabízí méně než vyplněná křížovka. To nezmiňuji fakt, že pokud jste neviděli právě Mandaloriana, tak půlka čistého fanservisu bude pro Vás značně nesrozumitelná. Žil jsem v iluzi, že Fett je chladný nájemní zabiják a ne citlivka, co má nejutlačovanější v srdíčku a plnou hlavu až dětinské naivity. Favreau buďto Bobu využil jako dodatečnou lacinou dojnici anebo vyloženě brzy rupnul v nápadech, co s Bobou má dělat. Proto pro jistotu přepl na beskarjistou kolej Manda a poslední díly hlavní postavu tragikomicky odstavil. Věčně skrytá tvář Djina Djarina vydá na 100x více sympatičnosti a uvěřitelnosti než naopak nesmyslně téměř neustále odkrytý Fett a ani zbylé postavy vůbec nepomáhají (moto gang zhýčkaných LA teenagerů). Čekal bych od Rodrigueze za režisérským pultem více než ty nejhloupější díly plné trapnější akce (Ehm, víte, že jste do těch štítů už vypálili asi 1000x?), a tak jediné, co stojí za vyzdvižení z originálů, jsou solidní flashback pasáže s Tuskeny. To je ukrutně málo, takže verdikt je jasný: Fetta nechat v Bacta tanku a tuhle knížku navždy zabouchnout. Těsně dosáhnuté 3* ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Po velmi příjemném Mandalorianovi s roztomilým baby Yodou je třeba konstatovat, že to nejlepší na Boba Fettovi je... Mandalorian a baby Yoda. Spin-off o Boba Fettovi je jinak bohužel fádní, generické a ničím nepřekvapivé papouškování schématických příběhů, které postrádají ten správný náboj, emocionální hloubku, propracované charaktery a zkrátka nějaký ten sofistikovaný tah na branku. Důvod, proč se na seriál kupodivu nedívá špatně je vděčné sci-fi prostředí hvězdných válek, tentokrát okořeněné westernem tak, jak to proslavil mnohem povedenější Firefly. 6/10 ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Epic westernovka, díky které mi hrály zas všechny emoce, jak malému děcku. Vše do sebe krásně zapadá a upřímně jsem na pokračování Boby a Manda natěšená víc, jak na Kenobiho. Mám rázem chuť zas naplnit vitríny figurkama a pořídit si svýho baby rancorna. Takže tu vysmeknu jednu velkou poklonu a uháním si to dát znova 👌 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný Star Wars western, kde si tvůrci tak trochu dělají co chtějí a jsou pro fan servis ochotní obětovat konzistenci základního příběhu. Boba je plný flashbacků, na dva díly klidně odskočí odvyprávět co je s nejnovějším Skywalkerovým žákem a demoluje Tatoine ve stylu Godzilla vs Kong Kong. Dobře se na to kouká, ale Star Wars mají navíc. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Epizoda ukáže také malý telepatický druh podobný hlodavcům známý jako Hoojib. Můžeme ho vidět, když se s ním jedno z huttských dvojčat doslova mazlí. Poprvé se tak představí naživo ve světě Star Wars. Hoojibové pocházejí z planety Arbra a poprvé se objevili v komiksu v roce 1981, kdy rebelská Aliance dorazila na jejich domovský svět hledat novou základnu poté, co sotva unikla z planety Hoth. Zatímco dnes jsou spíše okrajovou záležitostí, v 80. letech byli nedílnou součástí komiksů Marvelu. (Veskoslav)
  • V kuchyni Jabova paláce lze potkat droida série EV. Nejznámějším „zástupcem“ ve světě Star Wars je EV-9D9, který mučil droidy v Návratu Jediho (1983). (Veskoslav)
  • Důvod výbuchu vzteku Krrsantan (Carey Jones) v kantýně a následnému utržení údu jednomu z Trandoshanů je jednoduchý. Po pádu Republiky a nastalolení Impéria se z Kashyyyku stále kolonie pro získávání otroků a také lovecký rajón Trandoshanů. Mladí Trandoshané považují za jednu z nejvyšší ctí získat kožešinu Wookieeho. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama