Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný a zároveň první zářez mistra loutkáře - Andre Tulouna. Snímek přivádí diváka do hotelu Bodega Bay v roce 1939, kde mistr loutkář dokončuje jednu ze svých loutek a pomocí prastarého rituálu jí vdechuje život. Stejně to předtím učinil několika dalším loutkám, které uschovává do skrýše ve svém hotelovém pokoji před nezvanými hosty. Vzhledem k výše zmíněnému datu se lze domnívat, že nezvaní hosté jsou přisluhovači hákového kříže. Po této úvodní sekvenci snímek nabízí kratší exkurzi do života čtyř kouzelníků, jak se sami lidově nazývají, a následně jejich pátrání po Toulonově tajemství v hotelu Bodega Bay, kam je přivádí jejich starý společný známý. Ovšem některá tajemství by měla zůstat raději skryta, protože cena za jejich odhalení bývá často nejvyšší, jakou může člověk zaplatit. Optimální stopáž díky zajímavému příběhu uplyne bez větších náznaků nudy. Herecké obsazení samozřejmě odpovídá béčkovému ladění snímku, i když některé herecké výkony nejsou zdaleka nejhorší. Silnými stránkami dílka jsou velmi zdařilá hudba a samotné ztvárnění vražedných loutek a trikových efektů s nimi spojených. Loutky jsou skvěle vybavené k zabíjení. Tunelář se svou vrtačkou s oblibou vrtá lidem díry do hlav, Čepelkář se specializuje na lidská hrdla, Špendlíková hlavička disponuje díky svým obřím rukoum velkou silou, takže jí nečiní žádný problém proměnit věci ve svém okolí, i když jsou větší než on, ve smrtící zbraň. Pijavicovka chrlí ze svého chřtánu slizké pijavice, které na lidském těle dokážou své. Pětici vrahů doplňuje Kašpárek, který je mozkem celého vražedného loutkového divadýlka. Samotné vraždy jsou ztvárněny celkem dobře, sem tam i za doprovodu nějakého zdařilého gore, kterého by ovšem mohlo být daleko více. Tvůrci také mohli více zapracovat na atmosféře snímku, jejíž potenciál je dle mého názoru nevyužit. Výsledný dojem je příjemné hororové béčko, které nabízí fanouškům žánru hodinku a půl dobré béčkové zábavy. Já se bavil na tři silné hvězdy. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Béčko jako fík. Loutky nejsou ani trochu děsivé (možná s výjimkou Pijavice, ta je aspoň nechutná), spíš směšné. Pohybují se trhaně a je docela nepředstavitelné, že by zabily člověka. Takže se u tohohle hororu nasmějete, ale noční můry vám zaručeně nezpůsobí. Navíc se jedná o takový.. řeklo by se WTFM, čili What The Fuck Movie. Celou dobu jsem si říkal "O co tam kurva jde?" Scéna s tanečním výstupem je úplně zbytečná, nemá ve filmu žádnou úlohu, podobně oživlý psík, sen o pijavicích, útok loutek na svého majitele.. Podivný, podivný, podivný film! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě bomba, dnes už bohužel průměr. Bohužel tohle nepatří ani z daleka z tomu nejlepšímu od Puppet master série a už vůbec ne od společnosti Full moon(ač se jedná o jejich zlomový film), tenhle díl se poněkud táhl ale nastolil příběh který byl ještě hodněkrát zfilmovaný, loutky se hejbou fajn a ukazují jak bizarně se dá zabíjet, ale je to spíše takový rozjezd. Další díly jsou většinou daleko lepší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, sladké mládí. S tímhle jsem začínal svého hororového koníčka. Paradoxně se mi to více líbí dneska než tehdy. Obrazově trochu zvláštně natočený horůrek, kterej má docela dobrou atmosféru a pár skvěle udělaných scének (taneční scéna v bílém salónku). A to již nemluvím o loutkách a vraždách. Loutka zvracející pijavice je hodně hustá a docela se mi z ní zvedal žaludek. Kašpárek měnící výrazy ve tváři je taky dobrej. Jak říkám, dobrej film s tehdy originální zápletkou. 3,5* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// PLUS: věřím, že tahle série má potenciál, celou dobu mi unikala, takže se mám (snad) na co těšit, pokračování je spousta a tady to podle všeho začalo, pár scén je koukatelných a hlavní loutka je děsivá MÍNUS: působí to hodně staře a místy i rozvlekle, dalo se podle mě předvést daleko víc než jen nějaké mysteriózno/// Shrnutí: Docela mě to zaujalo a jsem zvědavý na další díly. Ten konec byl takový zvláštní./// Celkem 52%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Natočení filmu bylo inspirováno britským snímkem Dolls (1987). (Chatterer)
  • Asijská loutka na začátku filmu, který se dívá z okna Andreho Toulona, ​​je ve skutečnosti skutečnou barmskou operní loutkou jménem Zawgyi – alchymistický kouzelník. (JesterKruger)
  • Originálny názov snímky - Puppet Master - je odvodený od skoršieho filmu Charlesa Banda The Dungeonmaster (1985), ktorého názov si fanúšikovia obľúbili, a tak sa Schmoeller rozhodol vytvoriť iný film so slovným základom “Master“. (beso74)

Reklama

Reklama