Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 2 (2022) (série)


Ústecký kraj (S02E06)

(epizoda)
Česko, 2022, 26 min

Scénář:

Jakub Wehrenberg

Kamera:

Jakub Kolář

Hrají:

Aleš Háma

Obsahy(1)

Od toulek po Ústeckém kraji očekával Aleš mnohé. Ale setkání s menhiry ho trochu překvapilo. Nedaleko známé obce Doubice objevil "dvojče" Panské skály, která si zahrála v pohádce Pyšná princezna. Ostatně filmových lokací je v tomto kraji požehnaně. Své o tom ví jak v Úštěku, tak i na zámku Ploskovice. Ačkoliv si s vínem většinou spojujeme Moravu, Aleš se osobně přesvědčil, že se dá úspěšně pěstovat i na slunných stráních v okolí Labe. Tento kraj v sobě snoubí drsnou přírodu s oblastmi, které patří k těm nejúrodnějším u nás. I to je součást jeho krásy a přitažlivosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadchl me golffotbal, ktery bych rad vyzkousel. Libil se mi genius loci periferie Sluknovskeho vybezku s navstevou mistnich. Chalupy zde v padesatych letech skutecne byly za hubicku. A kdo byl ochoten se s rodinou do Sudet pristehoval, dostal dum zdarma a k tomu 13 akru na hospodareni. Za rok prisel na kontrolu "narodni spravec" a zkontroloval, jestli se mlada rodina naucila na pude vyhnanych sudetskych Nemcu hospodarit. Potesila me take navsteva malo znamych Luzickych hor. Smer putovani Alese je ve smeru ze severu na jih do vnitrozemi. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ústecký kraj je sice zahalen mlhou průmyslové a sudetoněmecké minulosti, přírodu má ale nádhernou a dost se těším, až se po letech do jeho koutů vydám znovu. Hlavně pro České středohoří mám totiž velkou slabost. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama