Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný kočí Bold Cheung (Sammo Hung Kam-Bo) musí čelit nástrahám bohatého a zlého mistra Tama, který mezitím svede jeho nevěrnou snoubenku. Mistr Tam (Ha Huang) vláká Bolda do sázky, aby strávil noc v strašidelném chrámu kněze Hoi China (Lung Chan), který údajně obývají upíři. Bold však netuší, že Mistr Tam si najal kněze Hoi China, aby ho zabil. (Epistemolog)

(více)

Recenze (11)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sammo vzdycky rad skusal aj ine zanre a v tomto pripade si vyskusal fantasy zaner o carodejnikoch, duchoch a hopkajucich upiroch, ktory skôr pripominaju zombie. Zapletka sa zacne ako klasicke komedialne kung-fu tej doby. Dobrackemu kocisovi Cheungovi (Sammo Hung) zvadza zenu jeho zamozny sef, ale potom co ho takmer nacape, tak sa ho rozhodne zabit (Huang Ha). Lenze Cheung je znamy svojimi schopnostami v kung-fu a tak na neho najme zleho carodejnika (Peter Lung Chan), aby ho zabil vdaka svojim trikom. Nastaste Cheunga sa ujme dobry carodejnik (Chung Fat), ktory mu neustale pomaha dobrymi radami. Po uvodnej dvadsatminutovke, ked sa rozdaju karty ohladom toho komu o co ide, nasleduje az do konca suboj medzi dvoma carodejnikmi o Cheungov zivot. A tu sa Sammo v tomto ohlade sa Sammo ako reziser a aj scenarista vytasi s mnozstvom zaujimavych trikov v ktorych sice jeho postave ma ist o zivot, ale väcsinou to je poriadna sranda. Napriklad v jednej scene zly carodejnik ovladne Cheungovu ruku a pri suboji s protivnikmi musi zapasit aj so svojou rukou. Tento film je spolu s prvym Mr. Vampire dokonale vhodnym adeptom na zoznamenie sa s Cinskou fantasy mytologiou, ktora ma predsalen ine pravidla ako zapadna. Je to nieco neopisatelne a rozhodne to stoji za vyskusanie. Popri vsetkych tych fantasy prvkoch sa najde cas aj na niekolko spickovych kung-fu bitiek s viacerymi uchvatnym kaskaderskymi kuskami. Len je skoda, ze pri akrobatickejsich kuskoch Samma casto dubluje nejaky chudy kaskader. V tej dobe by tie kusky este zvladol. Jeden z dôvodov preco mam tento film rad je ten, ze Chung Fat tu hra velku kladnu postavu v ktorej okrem skvelej bitky ma moznost sa predviest aj herecky. A ide mu to perfektne. Skoda, ze väcsinou hraval diabolsky sa tvariacich zaporakov s divnym ucesom. Hra tu vlastne postavu kladneho experta na magiu, ktoru bezne v serii Mr. Vampire hral Lam Ching Ying, ktory v tej dobe bol este len radovy kaskader a tak tu stvarnil len mensiu ulohu, ktory sa snazi zatknut Cheunga. Vysledkom je skvely mix komedie, fantasy hororu a kung-fu, ktory vo svojom zanri patri k tomu najlepsiemu. 8/10. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Na tento paskvil odkazuje film ze známé série s podobným obsazením a scénářem Mr. Vampire II. (1986) a pozorný divák pozná vykradené dialogy z kultu Evil Dead II. (1987). V roli upíra se představí akrobat Biao Yuen, který se podílel i na akční choreografii a zároveň dabluje komparzisty v mrštnějších záběrech. Uvidíte i krásné souboje bratrů Billyho a Lunga Chanů, a Ching-Ying Lama v roli urputného Inspektora, který má ve své tlupě nedoceněné borce a akční režiséry Benze Kong To Hoie a Mo Yuena. Tihle dva si to zatraceně čiperně rozdají na šavle proti očarovanému Sammovi. ()

Reklama

Chema4 

všechny recenze uživatele

Rarita, vidiet film z Hongkongskej kinematografii v ktorom prevláda horor a akcia. Mix rôznych žánrov pospolu, nevytvára až takú tragédiu ako by sa mohlo na prvy pohľad zdať, a hlavne sa film nebere vôbec vážne....taká jednohubka. Sammo si proste chcel natočiť niečo iné a nedržal sa pri tom žiadnych návodiek alebo nejakých šablón...59% ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Bojíte se rádi? Pojďte si vyslechnout příběh dobráka Cheunga (Sammo Hung), který má smůlu na lidi i okolnosti... V noci se mu zdají noční můry a manželka ho podvádí s bohatým úředníkem. To taky zapřičiní, že se jednoho dne Cheungovy noční můry zhmotní - úředník se totiž začne bát zdiskreditování a protože si nechce ušpinit ruce, pošle na manžela své milenky ďábelského černokněžníka (vypadá jako mexický prodavač párků, který spadl v mládí po hlavě do fritovacího hrnce). Cheung brzy pozná pravé peklo na zemi, protože duchové existují a dovedou pořádně zlobit... Sammo Hung byl již od počátků své kariéry velkým inovátorem a pokud označíme Harkovy Zu Warriors za revoluci ve fantasy žánru, Hungovi se něco podobného povedlo v oboru HK hororu s dílem Encounters of Spooky Kind. Osobitá kombinace čínských duchařských říkanek, kung-fu a nezbytných "vtipných vložek" sice spíš rozesměje než vystraší (při prvním nahánění Cheunga duch směšně hopká, při druhém zase aspiruje na nejlepšího tanečníka ve stylu robot dance ;) (toho ducha mimochodem hraje Yuen Biao!), ale to nijak výrazně nesráží kvality filmu (totéž se bohužel nedá říct o maskách a trikové úrovni obecně) a navíc vážně míněný horor zřejmě ani nebyl Sammovým záměrem. Důkazem budiž třeba aplikace antiduchařských rad, kterými Cheunga častuje spřátelený čarodějník, jenž využívá síly magie pro konání dobra. Ani po odražení útoku duchů však nemá Cheung pokoj - záhrobí se mu stále lepí na paty a úředník Tam navíc po neúspěšné astrální seanci přikročí k plánu B - zabije Cheungovu ženu a zařídí to tak, aby všechny stopy vedly k Cheungovi (na scéně se tak objevuje přísný inspektor v podání Lam Ching-Yinga). Ten má ale jeden trumf v kapse, artefakt ala Popelka - střevíc, který manželčin milenec nechal na místě činu při zoufalém úprku, a neznámý pachatel se při dalším pokusu o zničení Cheunga stejně zaplete do sítě vlastních intrik... Příběh samotný je velice prostý, ale slouží jen jako tenká niť na kterou Sammo navléká působivou atmosféru celého filmu. Moc dobře ví, kdy zahrát na lehčí strunu, kdy diváky vystrašit a když je potřeba popostrčit tempo bojovou scénou, nejde pro ránu daleko. Právě díky dobře napsanému scénáři a neokoukané exotice asijské záhrobní magie všechno funguje jak má, navzdory faktu, že předpotopní triky film srážejí na kolena. 70% ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

V tomto hororovém příběhu, Blízká setkání strašidelného druhu, hraje Sammo Hung roli Odvážného Cheunga, kočího, který se po městě chlubí svou neohrožeností. Poté, co skoro přistihne svoji manželku při nevěře, rozhodne se ona spolu se svým milencem, který je zároveň Cheungův zaměstnavatel, že musí Cheung zemřít. Odvážného Cheunga tak čeká ta nejtěžší zkouška odvahy ve svém životě. Další skvělá akce z dílny Sammo Hunga se skvělou choreografií soubojů a drsným černým humorem. 80 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama