Reklama

Reklama

Recenze (4)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Spojení, které mě ještě nepřestalo bavit, tedy Lau Kar Wing, Sammo Hung a Karl Maka se i tady osvědčilo. Svižná, vpravdě čínská komedie opepřená poloúchylnými kreacemi komických figurek, kterým dominuje hlavně můj velký oblíbenec Dean Shek Tien se opírá (jak jinak) o naprosto brilantní choreografie dvou hlavních protagonistů. Souboj s trojtyčemi je zatraceně bezvadný a Samo i Lau Kar tu ukázali, jak moc jsou dobří. Ostatně, svoje choreografie později vybrousili v Odd Couple k dokonalosti a i když je Odd Couple přeci jen lepší, Dirty Tiger, Crazy Frog je moc milá záležitost. Pro opravdové slídily v zaprášených MA poličkách tu je navíc spousta lákavých dezertů, jakými jsou Lam Ching Ying, Yuen Biao, Ho Hsiao, Chow Fat a spousta dalších. Prostě poctivě natočená MA komedie v ranném stylu Sammo Hunga a Lau Kara Winga, choreograficky přesná a pro členy klubu hodně divného diváka moc moc vtipná :-) 7.5/10 ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Slušná akční komedie s Lau Kar Wingem a Sammo Hungem v hlavní roli, k dokonalosti chybělo už jen více soubojů, které jsou celkem na vysoké úrovni, ale mohlo jich být klidně více. Děj je prostinký, tak jako u drtivé většiny těchto HK akčních filmů, vše se totiž točí okolo brnění, které činí jeho majitele téměř neporazitelným. Můj oblíbenec Dean Shek zde zahrál dalšího úchylného záporáka (jinak si ho už ani neumím představit) jménem panter, škoda jen, že jak už to bývá zvykem, ani zde nemá moc prostoru, aby naplno projevil svůj komediální talent. Jeho otce "mnicha Bílé obočí" si zahrál Lee Hoi-Sang (i pro něj byla tato role mnicha a vraha celke typická). Jak už napsala miklaras, tak v menších rolích se zde mihlo několik slavných jmen, namátkou třeba Karl Maka (šerif), Lam Ching-Ying a Yuen Biao jako panterovi nohsledi (zatímco Lama jsem poznal ihned, tak Yuena jsem nepoznal pro změnu vůbec), Mars (jako parťák vraha, který chce oba hlavní "hrdiny" otrávit). Mílím překvapením pro mě byla herečka Chan Lap-Ban , která ztvárnila Sammovu ženu :-), byl jsem v šoku, když jsem zjistil, že tato dáma má podle HKMDB na svém kontě přes 421 filmů! Její filmografie je tak i zároveň docela solidní průřez HK filmografií od padesátých do sedmdesátých let minulého století, potom se už ve filmech objevovala jen zřídka. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prešibaneho Tigra (Lau Kar-Wing) si najme starsia zena, aby nasiel jej mladeho nezbedneho manzela Žabáka (Sammo Hung). Lenze nie preto, ze by jej chybal on, ale neznicitelne brnenie, ktore si zobral pred utekom od nej. Ale Žabákovi to dvakrat nepali a tak kym ho Tiger najde, tak ho o brnenie okradne zakerna zlodejka (Meg Lam), ktora pouziva skvele finty s umelymi rukami. Tiger a Žabák sa postupne spoja, aby brnenie ziskali spät a popritom s falosnou kopiou este napalia kopu dalsich chamtivcov, ktory maju na brnenie zalusk. Pokial spojili sily Karl Maka, Sammo Hung a Lau Kar-Wing, tak z toho väcsinou vznikol film, ktory stal za to a je jedno ako si podelili ulohy pred a za kamerou. Tentokrat je vysledkom film, ktory je v prvom rade velmi vydarena dobova komedia. Pacilo sa mi, ze sa zapletka obisla bez otrepaneho motivu pomsty. Par ludi tu sice pri snahe ziskat brnenie zomrie, ale vsetko su to parchanti, ktori si to zasluzili. A aj pri ich skonoch sa neraz zasmejete. Karl Maka film vysperkoval mnozstvom napaditych gagov. Neodpustil si ani cameo komisara. Tentoraz este mal aj vlasy, ale kto vie ci to nebola parochna. Vo filme sa mihne mnoho stalych Sammovych kolegov. Z tych, ktorych postava ma aj jasne neprehliadnutelny priestor stoja za zmienku Mars, Chung Fat alebo Fung Hak On. Ostatni ako Meng Hoi, Lam Ching Ying alebo Yuen Biao boli este len radovi kaskaderi, ktori sa sem tam mihli v nejakej bitke, takze sa na ich vyskyt musite poriadne sustredit. Ale napriklad Biao okrem toho, ze dostane na prdel jak od Samma a aj od Lau Kar-Winga, tak pri finalnej bitke s Lee Hoi Sanom masivne dubluje Lau Kar-Winga pri akrobatickych kuskoch. Hlavnych zaporakov stvarnili Dean Shek ako bandita Panter, ktoreho Sammo zmlati tak strasne, ze sa zblazni, Panterov otec Lee Hoi San ako Mnich s bielym obocim a Jason Pai Piao ako Smejuci sa Tiger. Behom prvej hodiny je bitiek pomenej a namiesto nejakej ohromujucej choreografii sa bitky sustredia hlavne na komedialne vychytavky ake mal vo zvyku Jackie Chan. Az v poslednej dvadsatminutovke sa dockame niekolkych klasickych subojov so spomenutou trojkou zaporakov a ako bonus si nakoniec sily pomeria aj Sammo Hung a Lau Kar-Wing. A tieto bitky rozhodne stoja za to. Su riadne dynamicke a obsahuju aj viacere akrobaticke kusky. Sammo v tom obdobi predvadzal salta na x spôsobov. Aj s postavou slona bol mrstny jak opica. Takze kto ma rad oldschool kung-fu s poriadnou davkou srandy, tak bude spokojny. 8/10. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Další perlička,na které se podíleli Sammo Hung , Lau Kar Wing a Karl Maka. Velmi čínská komedie s dokonalými choreografiemi. Lau Kar Wing jako hlavní postava,je pro mě samozřejmě velmi potěšující. I Sammo Hung se tu vytáhl a ukázal nám pár neuvěřitelných kousků. Smlsnou si tu i ti,kteří čas od času loví v křoví. Tam se totiž mihne !Ho Hsiao!, Yuen Biao, Fung Hak On, Lam Ching Ying. Nechybí tu ani pan ústřední komická figurka Dean Shek Tien a samozřejmě Karl Maka. Ikdyž je film horší,než Odd Couple,dejme za pravdu tomu,že byl přeci jen natočen dříve:-)) Dlouho jsem se nemohla rozhodnout,zda pět hvězd,nebo čtyři,ale myslím si,že pět hvězd si to zaslouží.... ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama