Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajti Fatty a Baldy sú dvaja nerozlučný parťáci, ktorí každý den potierajú zločin v Hong Kongu. Ich metódy sa však nedajú nazvať ako stopercentne legálne a svojmu šéfovi tak často krát spôsobujú nemalé problemy, z ktorých ich potom musí zakaždým vysekať. Miestny najväčší gangster, samozvaný Kokaínový Kráľ, je zákonom absolútne nedotknuteľný. A preto Fatty a Baldy, ktorí si veľa krát so zákonom taktiež hlavu nelámu, sú tí jediný správni chlapi, ktorý ho môžu dostať za mreže.

Herec Kuang Ni, ktorý stvárnil Fattyho otca, je taktiež scénaristom Sammovho staršieho snímku Enter the fat dragon. (kitano)

(více)

Recenze (24)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nebyt toho prosteho pribehu, nazval by som tento film takym strelenejsim azijskym Lethal weapon. Pribeh je vsak len hromada viac ci menej prepojenych akcnych a humornych scien. Preto zabudnime na pribeh a venujme sa AKCII ! Karl Maka je slusny, avsak viac ako akciou zaujme svojimi komedialnymi (zato vsak velmi podarenymi) vystupmi. Hviezdou filmu je Sammo hung. Pri kazdom jeho filme zasnem, co tento 100 kilovy fatso dokaze. A pri tomto filme to plati dva krat. Sammo zmapoval cely styl Brucea Leeho, vsetky jeho pohyby, zvuky, triky a speciality ako ich pozname s Bruceovych filmov, a predviedol ich s takou presnostou, ze som neveriaco ziral. Vsetky one slavne sceny z Ebter the dragon (escrima sticks), Way of the dragon (Bruceove boxovacie superkombo, ktore schyta Chuck Norris), Game of the dead (Bruceova nunchaku scena).....vsetko to najdete nahustene v tomto filme. Zabudnite na vsetkych "novych " Bruceov (Bruce Li, Bruce Le, Dragon Lee....), Sammo Hung priam ultimativne zhrnul a predviedol vsetko, co pozname z Bruceovych filmov. FANTASTICKE. AJ ked koli pribehu plne hodnotenie nedam, stale je to zabavna blazniva komedia s paradnou ustrednou dvojkou a hlavne s Sammo "Bruce Lee" Hungom. Odporucam ! (8.5/10) ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Jeden z klasických filmov, ktorý si pamätám ešte na jednej z našich prvých komerčných televízií VTV. Nad hodnotením som dlho uvažoval, na jednej strane nie je to nejaká super extra komédia, ale na druhej strane je to celkom sranda a človek sa uvoľní. Film za 3*, 1* navyše, že išlo o snáď prvý film z hongkongskej produkcie tohto žánru, ktorý som mal možnosť vidieť. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, že svým třem oblíbeným mužům, Karlovi Maka, Sammovi a Lau Kar Wingovi dám jen tři hvězdy, leč, poslední a parádní souboj na nože mezi Sammem a Wingem mě nadchnul na nejvyšší míru. Krásná choreografie dvou velikých pánů machrů hravě překonala primitivní děj i všechny ostatní nedostatky. 7/10 Režie: Lau Kar Wing ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film, který se dá sledovat jako internetové porno - člověku stačí zhlédnout začátek, akční scény a závěr a zbytek může bez obav letmo proklikat, aniž by o něco přišel. Prostřední část snímku je zde vlastně prachsprostá vata, kdy se postavy jen otravně pitvoří a vyprávění stojí na místě. Kromě záplavy nevtipných gagů ve stadiu pokusu dojde i na gagy, kterou jsou sice vtipné, ale zase notně ohrané (schovávačka v ložnici mafiánovy přítelkyně) a v několika okamžicích i na gagy, které opravdu pobaví (Plešounův příchod s "posilami"). Souboje jsou všechny výborné, přesně jako se od filmu ze zlaté éry HK kinematografie dá čekat. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

"Tři roky spolu chodíme - si stále krásnější. Tři roky? Chodím s tebou od 17, to bude 7 let. Detaily už si nepamatuju". Trochu pomalejší rozjezd, ale nabere to obrátky a pak už je to jízda. Pár výborně choreograficky zmáknutých souborů a Karla Maku bych byl schopen sledovat i u čtení novin. Navíc tu není úplný tragéd jako v Mad Mission, ale i něco ufajtuje. Nezávazná pohodová taškařice s pár dobrými souboji. Absolutní spokojenost. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama