Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o pouličním kapsáři Rice Potovi (Sammo Hung) a jeho kamarádovi Chimmeyovi (Frankie Chan). Jejich životy se změní poté, co se Rice Pot setká a zamiluje do tajné policistky Ling (Deannie Yip), která je přesvědčí, aby jí pomohli najít ukradené diamanty. Bohužel brzy se ukáže, že Ling nesmí říkat celou pravdu a oba lumpové se rychle ocitnou v pasti. (Epistemolog)

(více)

Recenze (4)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych dobovych kung-fu komediach Sammo usudil, ze nastal cas na nejaky pribeh zo sucasnosti. HKstars ho opisal podrobne. Ja len doplnim, ze je tu az prilis vela linii a ziadny z nich nie je poriadne rozvinuta. Na konci sice vsetko akotak do seba zaklapne, ale pôsobi to prílis uponahlane aa skratkovito. Najviac ma bavilo Sammove zvadzanie Deannie Ip pri ktorom sa nadrie rovnako ako vo filme Dragons Forever. Scena na osemdesiatkovej HK diskoteke, je natolko out az je to vtipny bizar. Aj ladenie filmu je nevyvazene. Humoru tu zase az tak vela nie je. Väcsina linii je podana skôr seriozne. Najsrandovnejsi je uz tradicne nesikovny policajt Richarda Nga, ktory ide po Sammovom gangu. Bitiek je tie pomenej. Ale zato su kvalitne. Neskutocne drsne a obcas aj riadne krvave. Po fazovanej choreografii uz nie je an stopy, takze je vsetko pekne plynule. Finale je dokonca zbytocne zrychlovane. Co je skoda. Sammov duel s Dick Weiom mi pripadal priemerny. Aspon ze sa dockame par pôsobivych kaskaderkych kuskov, ked niekto spadne z vysokej vysky. Cely ten film je proste strasne nevyvazeny. Proste taky Sammov prvy pokus o film zo sucasnosti. Nasledujuce pokusy mu uz dopadli lepsie. Cameo Yuen Biaoa je fakt dobre ukryte. Keby som nevedel kde sa objavi (v banke uplne vlavo), tak ho prehliadnem. 6/10. ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Komedie o šikovných zlodějíčcích aneb kterak byli podvodníci podvedeni. Sammo jako jeden z představitelů hongkongské staré školy dává do filmu několik hutných kaskadérských kousků, které jsem si několikrát vracel. Jen se mi nelbilo těch několik málo, dlé mého zbytečných, scén s krví., ale jinak pěkný film. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

I taktalentovany reziser ako je Sammo Hung Kam Bo moze byt obcas len zazrcneho rutinera-. Jo, rezisersky cista rutina, natocene akokeby bez chuti, este aj tie kung fu rvacky su jaxi umele ..... komedia ? No, nezasmial som sa ani raz,m ale nudy bolo zas pozehnane : 59 % ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Rice Pot (Sammo) a Chimney (Frankie Chan) jsou profesionální kapesní zlodějíčkové. Doma trénují na figuríně, na veřejnosti pak mají pár oblíbených triků a kontaktů. Stačí navodit modelovou situaci, vytáhnout zručně ukrytou žiletku a peníze se jen sypou. Zlaté časy snadného výdělku se ale chýlí ke konci, to aby nám filmaři ukázali, že ani zlodějíček nemá lehký život. Nejdřív jsou to gangsteři, nutící hlavní kvarteto (kromě Rice Pota a Chimneyho je to ještě jejich mentor a jeho náramně vyvinutá dcera) ke krádežím občanek. To přivolá nežádoucí pozornost policie, protože inspektor Wu (Richard Ng jak ho všichni známe a milujeme ;) nemá rád na policejní stanici fronty. A tak se naši hrdinové obrátí čelem ke spravedlnosti. Ne přispěním Wua, který je mírně řečeno maximální ťulpas, ale díky Sammově nové známosti - inspektorce Lung (Deannie Yip), která pracuje pro Scotland Yard. Sammo se do ní maximálně zabouchnul a tak udělá, co jí na očích uvidí, i kdyby to mělo znamenat sekaní dobroty. Naštěstí to není tak těžké, jak to zní, služba spravedlnosti totiž spočívá v okradení jiných zlodějů. I v tomhle oboru ale existují malé a velké ryby a tak mají ty menší brzy zaděláno na pořádnou kupu problémů (stačí naznačit, že mezi bodyguardy kšeftaře s diamanty nechybí Dick Wei a je vám jasné, čím bude vyplněno finále snímku... Sammovy počiny jsou v tomhle příjemně předvídatelné). Přeneste se přes amorální podtext (jediní klaďasové jsou v podstatě komickými postavičkami), držte si peněženky a můžete se dobře pobavit. V kontextu Sammovy filmografie lze brát Carry on Pickpocket jako podařenou přípravku na Lucky Stars filmy, se kterými má společnou řadu herců (dokonce i Yuen Biao se tu mihne v malé roličce taxikáře) a především žánrovou stavbu - humor se tu mísí s bláznivými akčními scénami (ta na diskotéce nabídne opět ukázku hongkongské módy 80. let, kadeřníci mezi vámi, mějte se na pozoru ;) a příběh v pravém slova smyslu vlastně neexistuje, protože niť, která drží pohromadě jednotlivé gagy je až příliš tenká, než aby unesla nějaké pnutí postav (tedy ne že by se o to Sammo nesnažil, viz namlouvání mezi ním a Deannie Yip na diskotéce, bohužel to vyšumí poněkud do prázdna). Jenže kdo by potřeboval nějaké dějové čachry machry v akční komedii, že? Dokud snímek zvládá bezvadný timing mezi aktéry a včas přidupne plyn, abychom se v závěru dostali do akční noty, není si na co stěžovat. Sammo je ve své pozici naivního losera neselhávající, Frankie Chan mu zdatně sekunduje a Richard Ng jako hongkongský Mr. Bean je tu jako bonus pro zasvěcené. Carry on Pickpocket má v sobě všechny ty věci, které např. moje rodiče, odkojené na Vesničko má, středisková, děsí a odpuzují. A kvůli těm samým věcem jsem si tyhle filmy zamiloval. Asijský humor může být naivní a trochu přihlouplý, ale je stoprocentně originální a hlavně je "svůj". Kdo mu přijde na chuť, ten už lžíci neodloží. 70% ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama