Reklama

Reklama

Tai quan zhen jiu zhou

  • Hongkong 跆拳震九州 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Japonsko okupuje Kóreu a nemilosrdňe likviduje všetkých, ktorí sa odvážia postaviť na odpor. Škola karate ktorá má sídlo Soule je v skutočnosti tajná japonská orginizácia a má za úlohu vypátrať a zničiť povstaleckú skupinu na čele s majstrom tae kwon do Lee Cheng Tungom (Jhoon Rhee). Keď sa japonci dozvedia že útočiskom rebelov je miestny katolícky kostol, zajmú a mučia kňaza, aby im prezradil, kde sa Lee Cheng Tung ukrýva. Kórejskí patrioti musia kňaza oslobodiť a raz a navždy sa s japonskými votrelcami vysporiadať . (kitano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Tohle akční veledílo, občas také uváděné pod názvy When taekwon-do strikes či Kickmaster, mi připravilo jeden z nejsilnějších, a taky, ehm, nejbizarnějších zážitků u akčního filmu. Začíná to dobře. Skvělá hudba, a Korejci cvičící sestavy. Paráda...jenomže co přichází potom? Jeden WTF moment za druhým. Naprostá groteska, ve které hrdinná Angela Mao (a to jí mám rád) pobíhá po městě okupovaném japonskou armádou, v naprosto hrůzných soubojích hází desítky směšných japončíků karatistů na hromadu, a osvobozuje Koreu, nebo či co. Tady to máte, okupanti, měli jste se učit taekwondo. Už tu vážně chyběly jen bitvy s dortama a výsledek by byl dokonalý. Co dodat? Snad jen po shlédnutí až do konce lze opravdu plně docenit přínos Brukliho akční choreografii. Jeho Příchod Draka a Kickmaster vznikaly ve stejné době, a výsledek je nesrovnatelný. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Žánrovo čistučké kung fu. Typická zápletka, typický priebeh, typické postavy, typické vyvrcholenie a strašná fúra akcie. Všetko však funguje krásne hladko, bez najmenšieho zádrheľa, či zbytočných dejových nelogickostí. Akciu predvádzajú svetovo uznávaní borci na čele s Jhoonom Rhee, zrejme najslávnejším tae kwon do majstrom na svete. Dosť možné, že toto je hneď vedľa Hapkida najlepší film Angely Mao, tj. pre fanúšikov povinnosť. Sammo Hung sa tu predstavil v štýlovej zápornej úlohe - určite vás svojim zjavom dostane, to mi verte :). Viac sa dočítate v recenzii na blogu Hearoes of the East. (9/10) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Japonci tentoraz okupuju Koreu v ktorej sa snazia rozdrvit Korejsky odboj. Za Korejsku stranu bojuju Angela Mao, majster v Taekwondo Jhoon Rhee, Carter Wong a Anne Winton. Japonsku stranu zastupuju Kenji Kazuma, Wang In Sik a Sammo Hung, ktory tu ma najviac priestoru a absolvuje najviac bitiek v ktorych ho skoro kazdy zmlati. Napriek tomu ma jeho bitky bavili najviac, kedze obsahovali aj nejake akrobatickejsie prvky a boli dostatocne dynamicke. A aj ked hra Sammo zaporaka, tak aspon nema komicky predkus, ale len dlhe vlasy a niekolkodnove strnisko ako kazdy spravny Japonec. Väcsina ostatnych bitiek mi pripadali ako take stereotypne machanie rukami obcas prelozene nejakymi kopmi. Ich dynamika bola premenlivej kvality. Niektore celkom svizne a ine dost pomale. Moznoze bitky v tomto filme su realitstickejsie podane, kedze akrobacie je pomenej, ale mna skôr bavia rôznorodejsie filmovo pojate bitky. A ani dej ma prilis nestrhol, kvôli fadne podanym postavam. Nemal som chut nikomu fandit ani priat smrt. Vysledkom je tuctove kung-fu, ktore uz dnes dost zastaralo. 5/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka! Jeden z nejlepších hongkongských martial arts filmů, jaké jsem kdy viděl (vyjma samozřejmě filmů, které točil Bruce Lee ...). Spíše mi to přípomínalo japonské martial arts "řezničiny", které se v těch 70. letech také točily. Film je totiž na původ vzniku docela brutální, násilný, obsahuje scény mučení, krev apod. Není to žádná "otloukačka", jako drtivá většina filmů z hongkongu, kde divák čeká 10 minut, než jedna postava uštědří té druhé ránu ... tohle je prostě vyloženě martial arts masakr od začátku do konce. Scénář je tuctový a snad už ani nikdo nikdy nezjistí, kde vlastně vznikl. Zlí Japonci terorizují hodné Korejce a Číňany. Angela Mao s mistrem taekwonda Jhoonem Rhee rube Japonce hlava nehlava skoro celou stopáž filmu. Asi ve třetí čtvrtině měl film docela hluché a otravné místo plné vlasteneckých keců, ale závěrečná "nálož" to s přehledem vyrovnala. Musím jinak na filmu pochválit docela pěkné a rozmanité prostředí tehdejších kulis, perfektní kameru, excelentní herecký výkon Sammo Hunga a vyloženě benevolenci k jisté dávce krve a brutality ... Velice milé překvapení!!! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Experti na taekwondo a Hapkido, Angela Mao a John Rhee v roli okupovaných korejců vypráší kožich japonské tlupě v čele s boxovacím pytlem Sammo Hungem. V záporných rolích Japonců se skvěle blýskne legendární choreografista Ching Ying Lam a ještě jeden mistr svého oboru, paradoxně korejský hapkidář Ing Sik Whang. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama