Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja bratia - Yipao a starší Taipao, sa živia tým že podvádzajú, koho môžu a vyvolávajú šarvátky, kde sa dá. Či už je to obchodník, alebo miestne kasíno, od každého si odnesú nejakú sumičku, ktorá im pomôže zahnať hlad. Podvádzanie sa im však raz vypomsti, keď narazia na záhadného starého muža, ktorý ich nielen preľstí, ale od neho dostanú aj nepeknú nakladačku. Yipao a Taipao sa rozhodnú, že presvedčia tohto majstra Kung Fu, aby ich učil svojmu umeniu. Tak sa aj stane a čoskoro dvaja bratia už pilne trénujú. Onedlho však zistia, že ich majster je na zozname hľadaných osôb a nie je tým, za koho ho považovali. Dvaja bratia sú náhle vo veľkom nebezpečenstve.

Tento film bol prvou skutočnou rolou pre Biao Yuena, ktorý sa potom stal hviezdou. Predtým pracoval ako kaskadér, napríklad aj ako dvojník Brucea Lee pri slávnom "backflip" premete vo filme Enter the Dragon. (kitano)

(více)

Recenze (25)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic namlouvat, tento film je založený jednak na akci a za druhé zase jen na akci. Té je zde víc než dost. Je skvěle natočená a Yuen Biao zde předvádí naprosto nadlidské výkony. A o čem to vlastně je? Naprosto o ničem! Příběh je povrchní a o žádné z postav se vlastně nic nedozvíte. Vlastně se ani nedozvíte, co provedl tak strašného hlavní záporák (Lau Kar Wing), že ho honí. Nebýt skvělé akce a občas dobrého humoru byl by to propadák. A tak jediné co mě kromě akce potěšilo, byl skvělý Karl Maka, který je v malé roli policejního kapitána doslova k sežrání. ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Stará "dobrá" klasika. Kungfu z Honkongu . Je fakt, že v něčem je to unikátní, ale je dobré to spíš znát v návaznosti na novou tvorbu, kdy člověk nepolíbenej tímto, nýbrž odkojenej Americkym nindžou, absolutně tápe a nerozumí. Bodejť jo. Souboje standartně dobrý, kreativní (maj z čeho brát), ale ostatní již tradičně blbý. Ale s tim už do toho člověk musí jít, vždyť je to pořád to samý. Za mě nic moc, bohužel mi nesedla naivita, ale i ten "humor". Snad příště. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Čínské opičárny a kung-fu, které vygradují k excelentnímu finále. Tedy k úžasnému finálnímu souboji. A to je právě to, co máme u takových filmů nejraději. Klasika, která se od jiných podobných filmů nijak neliší. Protože se opět jedná jen o prezentaci bojového umění, jsou v ději záminky, aby se tak neustále dělo. Souboje jsou proloženy typicky čínským humorem. A tak onen děj nemá cenu ani komentovat. Tak nehorázně blbé to je. Choreografie zápasů je však výborná a pro fanoušky se tedy jedná o parádní zážitek. A o to se tentokrát převážně postarali Sammo Hung, který si sedl i na režisérskou židli, a převážně Biao Yuen. A ti opravdu umí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemohu tedy souhlasit s tak neuvěřitelně vysokým hodnocením u tak špatného filmu ... Jako do poloviny film nestojí vůbec za nic, děj opravdu nula, ZERO, ... to už bylo i na mě moc. Dva šaškující blbečci, z nichž ten co trochu umí kung-fu (Biao Yuen) kolem sebe furt kope ve stylu Bruce Leeho, říkal sem si, že jestli takhle bude kopat skoro ty dvě hodiny stopáže, tak mu ta noha fakt uletí ... Od chvíle, kdy se Biao spojí se Sammo Hungem a ten nastoupí na scénu, se film zlepší POUZE díky špičkové choroegrafii soubojů. Jenže ... ne nic pro mne, závěrečný souboj, který trval snad 25 minut a já u něj buď zíval nudou nebo nasraně řval "tak už mu sakra jednu vyšij!!" ... to prostě neberu. "Klasické kung-fu", ano ... pro příznivce, ač se jim divím, ano ... ale jako film i souboje ... špatné. Já mám prostě radši dvě tři rány a jde se dál a ne se tam otloukat donekonečna furt a furt, než někdo někoho uděří nebo kopne. Jak jsem již psal, jako film je to fakt průser i na mě a to už je fakt co říct, šaškující tajtrdlíci nejsou žádní ranaři, se kterými bych se dokázal nějak ztotožnit či jim držet palce, spíš se prostě před tou kamerou ztrapňují ... Ovšem a to pozor!! To, co tam Biao předvádí ve třetí třetině za kung-fu "představení", jak dokonale zvládá styly, svoje tělo, akrobacii a všechno co s tím souvisí, to je naprosto kapitola sama pro sebe!!!! Pokud bych měl hodnotit jen jeho, tak je to snad za šest hvězd ... spíš by se to asi hodilo do nějakého instruktážního filmu o kung-fu a jeho stylech ... Biao byl a je neskutečnej frajer na tohle, tvrdím to pořád, a on mne o tom pořád znovu a znovu přesvědčuje ... jinak ale film zapadlej provar ... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sammo Hung Kam Bo sa konecne dotkol dokonalosti, film je brutalne namakana honkgongska rubanica se vsim vsudy, cholerografia kung fu zapasov je majstrovska, tempo neda vydychnut ani na chvilu. Rezisersky takmer perfektne, Sammo Hung Kam Bo sa priblizil sialenym kuskom, co stvaral v HongKongu isty Cenovic Dzudyna : 95 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama