Reklama

Reklama

Zan xian sheng yu zhao qian hua

  • Hongkong 贊先生與找錢華 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Do pokľudného mestečka Foshan prichádza skupina zločincov, ktorí majú úmysel využiť toto miesto na rozvoj svojich nelegálnych obchodov. Jediný človek, z ktorého majú skutočne strach je Leung Jan, ktorý je naokolo známy ako skvelý lekár, dobrodinec, ale aj mocný kung-fu majster. Po niekoľkých nepodarených pokusoch sa zločincom predsa len podarí majstra Leung Jana vlákať do pasce a zavraždiť. Jediní, ktorí tak môžu zabrániť zločincom prevzať moc nad Foshanom, su majstrovi mladí študenti Chan Wah Shun (Casanova Wong) a Fatty (Sammo Hung). (kitano)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Sám seba sa pýtam či som niekedy videl lepší klasický kung-fu film ako je práve tento. A jediné čo ma napadá je už len ''novší'' Jing wu ying xiong a nejaké Chanove komédie. Zan xian sheng yu... však exceluje po takmer každej stránke, ak si teda nebudeme všímať pofidernú prácu zvukárov. Sammo Hung tentoraz zo svojho filmu vyžmýkal čo to dalo. Tak napríklad jednoduchý ale zaujímavý príbeh a vlastne celý film sa niesol v takom jednoduchom ale o to viac pohodovom duchu. Aj keď niekto zomrel, režisér ma v ďalšej scéne dokázal pohodlne rozosmiať, neviem či to bol síce zámer, ale beriem to ako pozitívum. No a humor tomuto filmu rozhodne nechýbal, vlastne každá scéna ktorú si strihol sám Sammo Hung mi naťahovala kútiky. Súboje až na ten posledný boli všetky prekvapivo realisticky spravené, čo sa mi teda veľmi páčilo. S wing-chun som mal nejaké skúsenosti a vždy si rád pozriem snímok, kde figuruje práve tento druh kung-fu. Ku koncu len toľko, že film je skvelá žánrovka, plná vypätých súbojov, typického suchého humoru a skvelého Samma Hunga. ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Wow! Jeden z těch úplně nejlepších klasických kung-fu filmů. Perfektní! Prostinký děj, ale velmi chytlavě a dobře podaný a provedený. Sem tam povedený vtípek a několik úžasných a nabušených scén. Paráda! (pozn. na okraj - asi jsem ještě v žádném filmu nezaznamenal "vydírání" někoho tím, že mu jeho blízké - zde matku - rovnou zabiju, namísto toho, abych vyhrožoval, že je zabiju, když se nepodvolí:)) ()

Reklama

maty39 

všechny recenze uživatele

Warriors Two je zoufale jednoduchá historka (i na poměry HK filmů) s poměrně slušnými bitkami. Nejedná se sice o žádné originální akční scény, nenajdete zde žádnou úchvatnou chreografii, ale takový celkem slušný nadstandart. Jsem poměrně překvapený ze zdejších velmi kladných hodnocení. Warriors Two není špatná kung fu řežba, ale viděl jsem pár lepších. Za vidění ale určitě stojí 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě další "kung-fu klasika" od Sammo Hunga. Ten si ve filmu střihl vedlejší roli kamaráda hlavního hrdiny, stará se zde spíše o humor než o adrenalin z fightů. Každopádně tento hongkongský kung-fu flick není příliš humorný a trapného čínského humoru obsahuje akorát tak, aby to kulatoočko snesl. Což je super. Děj není skoro žádný, od druhé poloviny je to zejména o akci, která je naprosto parádní. I dlouhotrvající výcvik je velmi zábavný a "úderný", většinou mě "výcvik" v kung-fu filmech nudí. Celý film vynáší do nebes poslední tak čtvrtina filmu, což je pomsta na zlých kung-fu mistrech. Perfektní nabušená akce, špičková choreografie, napětí, má to prostě šťávu, má to rychlost, energii. Fakt špičková řacha, příznivcům subžánru doporučuju, vyloženě "must see pecka" !!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhy rezijny pocin Sammo Hunga dopadol o triedu lepsie. Ale najprv k zaporom. Trochu zamrzi, ze zapletku tvori otrepany pribeh o krivde, treningu a naslednej pomste (tentokrat msti mrtvu matku a aj majstra) bez nejakeho poriadneho komedialneho ozvlastnenia ake mal Sammo vo zvyku v dalsich filmoch. Pokusov o humor sa dockame len zo strany Sammovej vedlajsej postavy trochu natvrdleho studenta majstra Tsanga (Leung Kar Yan) a kamarata hlavneho hrdinu Hua (Casanova Wong). Po kratkom uvode, ktory nas zasväti do deja, nasleduje nevyhnutny vycvik a nasledne finalne zuctovanie tvori celu poslednu tretinu. A aj behom prvej hodiny sa najde dostatok prilezitosti na bitky. Najväcsou slabinou je ale predstavitel hlavneho hrdinu. Casanova Wong sa sice vie poriadne bit (predvadza najmä paradne kopy), ale hrat prilis nevie a ani charizmu nema. Vzhladom sa hodi skôr do o dekadu starsich vaznych kung-fu, takze necudo, ze jeho kariera dlho netrvala. Skoda, ze namiesto neho neobsadili Yuen Biaoa, Meng Hoia alebo Lau Kar Winga, ktori by sa do tejto ulohy hodili ovela lepsie a kazdy z nich sa tu objavi v bitke. Ale spät k pozitivam a tym je hromadna davka kvalitnych bitiek. Sice v nich citit fazovane zaklady, takze prilis plynule nie su, ale choreograficky su poriadne pestre a spickovo prevedene, takze aj ked sa nepredvadzaju dychvyrazajuce kusky, tak sa na ne dobre pozera a rozhodne nenudia. Dockame sa rôznych stylov s tym, ze prim ma Wing Chun. A vo finale, ktore tvori 7 postupnych duelov sa dockame nakoniec aj viacerych dynamickych chvatov. Najlepsie mi znova pripadali bitky ktorych sa ucastni Sammo. Jedna dve komedialne pojate. V jednej bojuje naslepo a zaroven vyuziva obmedzeny priestor a v druhej si to rozda s Dean Shekom v tak sialenych kreaciach, ze to musi rozosmiat kazdeho. Neskutocne pôsobivu bitku ma Sammo s dvoma protivnikmi na meče, ktora obsahuje minimum strihov. Je az neuveritelne kolko chvatov predvedu bez strihu. A vrcholom je posledna bitka s hlavnym zaporakom (ako inak zakerny Fung Hak On, ktory vynimocne nikoho neznasilni, ale ide mu iba o post starostu), ktoreho musia spolu dorazit Sammo a Casanova. Uz len kvôli nej stoji za to film vidiet. Vsetci traja do seba mlatia jak zmyslov zbaveny. Takze vysledkom je kung-fu s minimom dejovej omacky a maximom kvalitnych oldschool bitiek obcas okorenenych humorom. 8/10. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama